söndag 25 februari 2018

Skyltsöndag #146

Dags igen för Skyltsöndag som så många av er verkar gilla och deltar i. Tusen tack för det:-) Utan er skulle fotoutmaningen ju inte överleva. Är så himla glad att temat ”mår” alldeles förträffligt tack vare era bidrag. Fortsätt gärna med det!


Är det bra jag som tänker på ett juver när jag ser Comviqs reklam…


Hahaha! Inte låta jag mig hindras från att fota när det råder fotoförbud på Sophiahemmets område;-) Å om ni inte vet vad en ljusbågsvakt är, så kan ni öka er allmänbildning här.


Japp, här har ni ytterligare en skylt från Täby centrum. Det är Sportlov nästa vecka i nollåttaområdet. Å leken med katten fortsätter hela veckan, vilket kan behövas, då utomhustemperaturerna lär ligga på ”all time low” den här vintern.


Veckans överraskning hittade jag på ”The American Food and Gift Store according to Charles” i Täby Centrum. När jag såg chipspåsen var jag ju så illa tvungen att fota och googla för att förbättra min allmänbildning. Lyckades inte där, för jag fick då verkligen ingen förklaring för att chips klassas som kosher enligt judisk ”matlagstiftning”…


Pumita har uppfunnit Skyltsöndagen. Jag förvaltar den.

Alla skyltare hittar ni här.

21 kommentarer:

Olga T sa...

Sporta med en katt? Det där måste jag veta mer om! Får googla! Jodå, ibland funkar det utmärkt att fota trots förbud ;)
FÖrsta skylten funderar jag extra över. Det ser så billigt ut att det smälter sönder och samman....känns inte bra. Och jovisst kan det likna ett juver!

Steve sa...

Första bilden för mina tankar till en spargris. För övrigt kan jag konstatera att det som så ofta är s. k. BP-bredd på det här inlägget.

Olga T sa...

SV: Såklart är det bostadsrätter! Jag har rättat till det i inlägget. Tack för att du uppmärksammade mig på det!

Ditte sa...

Jättebra och pigg skyltning!
Söndagsskyltningen är så rolig och jättekul att titta in hos andra skyltare är det också.
Även jag tycker att Comviqs reklan påminner om ett juver. Kanske ska det mjölkas ut det billigaste. Vad gäller fotoförbud så tror jag man lätt . i alla fall på Sophiahemmet kan bortse från det. Däremot kanske jag troligtvis inte skuller brutit mot "Tillträde förbjudet" om det inte var just till det området jag skulle.
Kul med "Kkoj och Skratt"- är säkert många barn som är hemma.
Kosherchips verkar intressanta. Och visst betyder väl "kosher" tillåtet så då är det nog tillåtet att äta dem. Eller?

Ama de casa sa...

En spene för mycket på juvret, annars var det väldigt likt.

Jag minns när jag jobbade min första vecka på Skansen och fick Skånegården på min lott. Precis då fick en av dom två korna en kalv, och det blev mjölkning. Handmjölkning... "Alla" var ute efter den där första mjölken, kalvdans, kan tro. Jag satt där och mjölkade och mjölkade. Till slut hade jag träningsvärk upp i armhålorna, typ. Då stod det en gubbe där och glodde och kläckte ur sig:
- Det där blir nog grädde framåt elvakaffet...
Haha! Smockan hängde i luften, kan jag säga :-D

Fotoförbud? Skulle jag aldrig våga trotsa... ;-)

Emma, Sol som sol? sa...

Konstigt kattavtryck där, kattens "tumme" sitter liksom en bit upp så den är inte med på avtrycket. Här är det också sportlov nu, Semana Blanca. Skööööönt att slippa ställa klockan på 07:00.

Tänker på chipsen, jag ser i många slags recept att det ska vara koshersalt, och det är också något jag inte förstår men jag har inte försökt att ta reda på mer om det.

Ahhh ... Enligt Wikipedia: "Koshersalt är ett salt som används vid matlagnig och som har mycket större kornstorlek än vanligt bordssalt. Liksom vanligt bordssalt består koshersalt huvudsakligen av natriumklorid (NaCl). Koshersalt är väldigt vanligt förekommande i amerikansk matlagning och recept.

Till skillnad från många vanliga bordssalter innehåller koshersalt inget tillsatt jod (I). Vissa varumärken innehåller klumpförebyggande medel i små mängder.

Namnet kosher kommer av det kan användas för att göra kött kosher genom att ta bort blod på köttytan."

Det är nog så att tillagningen av chipsen är OK för judar då alltså, såg att det fanns en hel lista med om chipsen var kosher eller ej.

Skönt att inte vara jude. :) (Med all respekt, ska jag väl tillägga.)

Olga T sa...

Ha ha ha! Har nu googlat på Täbykatten....och det var då inte vad jag tänkte mig. Trodde din skylt handlade om aktivitet med riktiga katter :))

Åke sa...

Klart jag gillar din samling på oss Skyltare!!! Du finner så många varierande skyltar som vanligt också :) Pigg var rätta uttrycket sa Bull! Vid ljusbågsvakter gäller det att verkligen vara uppmärksam :)

Marina sa...

Kosher-chips låter lite spännande så det får väl testas...

Susjos sa...

Visst påminner första bilden om ett juver!
Koshersalt var något nytt?
Har Täby en centrum katt att leka med, kul!
Är på språng mot jobbet....ha en trevlig kväll!!

KajsaLisa sa...

Comviq kanske ska börja med abonnemang på mjölk :) Andra skylten, du måste varit nere i någon kulvert för där sitter dom skyltarna på mitt jobb. Man kan bryta strömmen med en kamerablixt, fungerar som en jordfelsbrytare ungefär men reagerar på blixtar vid kortslutning. Men sjukhus har reservaggregat ifall det händer.
Kosherchips var något helt nytt. Det kanske finns halalchips också där man står vänd mot Mecka och skalar potatisen :)

nalta norrland sa...

Googlade på kosher dillchips och vet Du vad, dem innehåller mjölk... hur kan chips ha mjölk som ingrediens?

Googlade även Sporta med en Katt... så nu vet jag :)


En fråga... eller två ;-) Besöker Ni aldrig England? Jag har sett repris på Jamie Olivers matlagningsprogram å där gjorde han en klassisk gammal pub-lunch, ugnsbakad portabellosvamp, har Du smakat det?

Just nu har vi minus 25 kyliga grader, har varit ut med the dogs "på toaletten", de... speciellt Frost, vill mest vara inne sånna här dagar.

Shetland är bra, mycket bättre än Melodifestivalen som i år varit sämre än sämst. Jag gillar Shetland (tv-serien) men även böckerna :)

Geddfish ♥ sa...

Gerd har skyltat idag men hon är riktigt dålig på skyltvandring. Säckar snart ihop på kudden.
Din juverskylt sade mig också en bläckplump, där färgen droppar ner. Något rinner ut iaf.
Och förbud, de är till för att testas, eller hur?
Tack för dina roliga och annorlunda skyltar!
Ha en fin kväll!

Anonym sa...

Emma, Sol som Sol?
är min typ av kommentator - blir nyfiken och söker information.
Och- den här gången behövde jag inte göra nånting. :)

BP har verkligen hittat guldkorn i dag. Högst njutbart!!!

Ruth i (ett grått och vått) Virginia

BP sa...

Svar till Ruth: Japp Emma är alltid på bettet och söker info. Men för en gångs skull var jag det också faktiskt. Å vanliga chips hittade jag då inte på Wikipedias utläggning om judiska slaktvanor. För inte slaktar man väl potatis. För egen skull gillade jag KajsaLenas kommentar bäst. Den var klockren!!!

PS. OS abstinens hos dig eller??? Vilken rysare mellan OAS och Tyskland. Vem hde trott att Tyskland skulle slå ut Sverige, Kanada och sedan ge ryssarna en match? Inte jag i alla fall. Sovdags för mig nu. Kram tjejen:-) DS.

Anonym sa...

BP /
OAS-Germany började en halvtimme före midnatt här. Höll mej vaken
för de två första perioderna, men sen kom John Blund.

Spännande också i curlingmatchen Sverige-USA. Rörande att se
stora karlar gråta av glädje, när medaljerna delades ut.

Nej, ingen abstinens -Tidsskillnaden förstörde en hel del för mej, och
givetvis visades USA-atleterna mycket mer än andra.

Ruth i Virginia

Anni sa...

Vilken blandning av skyltar som onekligen väcker intresse att googla och leta svar. Ja jisses, varenda en av dina skyltar denna vecka väcker frågor!

Svar; jag brukar inte heller lämna disk över natt men just denna gång var jag alldeles för trött för att diska. (Och för trött för att hitta på annat motiv ...)

Anki sa...

Täby Centrum verkar ha en outsinlig källa av skyltar! En samling roliga skyltar som alltid! Juver ... hm - min första association är en bloddroppe.

christian sa...

Juver du sa, juver det va....
Fotografering förbjuden? Jo jag tackar jag....
Det verkar vara en hel del udda saker som händer där du bor för att inte tala om matvarorna..... :)

Anders W sa...

Det där med ljusbågsvakt och foto har jag testat. Min "ledsagare" trodde inte att det fanns sådan installerad, men var inte säker. Så, ifall det hände något lpvade han ta ansvar! Det gick bra ...

Carita Liljendahl sa...

Den där förbjudet-skylten påminner på något sätt om Ryssland, eller om något annat land där allt är förbjudet :-)