onsdag 31 januari 2018

Tre onsdagsobservationer

Julgran på innergården

Ser ni den stora snöfria ytan på bilden? Där har julgranen stått sedan första advent. I morse var det (äntligen) dags att ta ned den. Kan även berätta att den lilla snömängd ni ser på gården är för fjärde gången den här vintern ett minne blott. Tre plusgrader och regn gör sitt kan jag säga. Läste på nätet att man stängt alla skolor i Sundsvall då ni stackare som bor där får ytterligare en halv meter snö. Beklagar djupt!

Gym

Klockan 17:15 tog jag den här (usla) bilden. Gymmet i Täby Centrum liknar ett akvarium för människor. Ja, fiskar har ju ingen hjärna, men det har människor - trodde jag. Hur f*n kan man ”exponera” sig på detta pinsamma sätt. Eller är det bara jag som tycker det…

”Super blue blood moon”

Detta fenomen kan jag tyvärr inte bjuda er på, då supermånen bara gick att beskåda i Australien, Asien, delar av USA och Östeuropa. Och om den hade varit synligt över Sverige, så hade det krävts en klar himmel. I stället bjuder jag på en BBC-länk som visar fantastiska bilder av månen. Dessutom får ni en riktigt läcker ”himmel” från Täby Centrum att titta på;-)

10 kommentarer:

Annette sa...

Oj, bättre sent än aldrig med den granen :) Snö här också och nu regn, så i morgon är det nog vårväder igen. Tack och lov för de solglimtar man får ibland i alla fall, så att man kan ta sig igenom de här så kallade oxveckorna fram till mars. Redan vid två var det så mulet och mörkt att man kunde tro att det redan var kväll. Hoppas verkligen att sommaren blir solig, varm och skön och kan kompensera för vinterns gråväder. Gnäll, gnäll... ;) Egentligen är jag rätt så nöjd med vintern, hellre det här än massor av snö och kyla som alltid ställer till det.

Ditte sa...

Skönt att julen med gran inte stannar till påska. Och även att snön nu är borta. Men både Härnösans, Sundsvall m.fl. städer har fått sin del och skolor stängs. Vet att detta hände hos våra vänner i Washington och då förlängdes omedelbart vårterminenmed det antal dagar som eleverna inte gick i skolan. Tveksamt om det skulle hända här. Och närvaron var även då obligatorisk.

Vad gäller gym skulle jag inte sätta mina fötter på ett. Förstår inte vitesen. Men att örra på mig har jag inga problem men behöver inte göra det inför "öppen ridå".

Tack för länken om supermånen, Den duger fint. Och det göe även himlen från Täby Centrum.

Femte året i Hjo sa...

Det ligger tydligen en poäng i att gymmen ska vara synliga för utomstående. Verkar korkat att sitta där och trampa till allmän åskådan. När man kan gå ut med hunden i lugn och ro.

nalta norrland sa...

Igår körde jag förbi två olika hus å i det ena - genom fönstret - såg jag en julgran... å i det andra - i fönstret - hängde en sån där julstjärna (inte en blomma, utan en adventsstjärna).

Men om de låtit granen stå kvar i Täby centrum så hade ju de kunnat använda den även i år ;-) å är det inte så att julen varar ändå fram till påsk :D

Jag hoppas den där halvmetern till snö som väntas efter Norrlandskusten håller sig längst kusten å inte kommer hit... vi har fått nån cm nysnö under eftermiddagen å nu räcker det.
Jag vill helst slippa snörök å snödrev i morgon då jag kör till Lycksele.

Supermåne är ju hur coolt som helst :)

Geddfish ♥ sa...

Jag får erkänna att jag prövat på det där, den sortens gym, alltså. Fast inte till allmän beskådan. Men jag blev kortvarig. Tränar gör jag, men inte där.

Har kollat din supermånelänk! Kom att tänka på, att det har väl funnits supermånar förr, bara det att de kallades för fullmåne.

Din lila himmel var himmelskt vacker!

Susjos sa...

Visst är det trist att det regnar här i 08- land, men hellre det än all snö uppöver faktiskt!
Träna inför allmän beskådan, nja inte min grej precis. Jympan hos oss på Friskis har i och för sig fönster mot barnrummet, men barnen har så mycket annat att göra än att titta på oss. Faktiskt såg jag en motionär röra sig till våra rörelser inne i barnrummet där hon var med en liten babay, så kan man oxå träna.
Såg just på nyheterna den coola månen som ny syns runt om i världen, såg fantastisk ut, ska kolla in din länk oxå!
Tack för härligt ärliga svar om mina klänningar, det gillar jag, ;-D

Anki sa...

Bättre sent än aldrig - ja, med granen då, menar jag - det är ju ett tag sedan julen dansades ut :)
Fattar verkligen inte hur folk vill exponera sig på det sättet! Snygg "himmel" där i Täby Centrum!
Tack för länken till BBC:s bilder - intressant, men det hade varit ännu roligare om det hade varit på den här sidan jordklotet :)

Ama de casa sa...

Då när jag tränade aerobics (Hoho? Ramlade du av stolen nu? Kan lugna dig med att det inte var på det här millenniet i alla fall ;-) )
Hur som helst. Då höll jag till nere i en källarlokal på Sollentuna simhall tillsammans med en hög andra tanter. Vi sprang och krockade mest hela tiden då så gott som ingen kunde skilja på höger och vänster :-D
Men det var i alla fall inga andra än vi själva - och vår stackars ledare - som såg eländet :-D

Tjusig himmel där :-)

christian sa...

Håller med dig om gymmet...har ingen förståelse alls faktiskt :( en annan är glad om man får köra sina övningar lite i skymundan

Carita Liljendahl sa...

Jag har nog heller aldrig förstått det där med att visa upp hur man svettas på gym. Men kanske det ofta är sådana mänskor som går där, som vill visa upp sina vältränade kroppar?
Jag har ingen sån att visa, så jag är väl bara avundsjuk... hahaa!