onsdag 3 januari 2018

Lyckad rånarjakt i Täby

Som ni vet klarar min lilla Sonny (Sony kamera) inte av nattbilder. Det har ni sett hur många exempel som helst på. Som ni också borde känna till vid det här laget är att jag inte kan låta bli. Jag ger mig liksom inte. Och det var helt omöjligt att inte ta kort igår kväll, när det pågick en rånarjakt i Täby utanför och ovanpå huset där vi bor. Fast då visste jag inte att det var två unga killar som hade blivit rånade och misshandlade vid bussterminalen ”tvärs över gatan”. Förövarna greps mycket tack vare insatsen av en polishelikopter. Här kan ni läsa mera om händelsen. Här finns en intressant uppföljningsartikel.
Med denna lyckade polisinsats i åtanke tror jag nog att ni får er flera goda skratt när ni kollar mina bilder;-)


I fall att ni inte se blåljuset på polisbilden har jag ritat dit ett streck. Polisbilar körde i och för sig i skytteltrafik åt båda hållen, men som ni vet körs dessa bilar inte i 50 kilometer i timmen när de är på rånarjakt. Åt andra sidan hade jag med största sannolikhet inte lyckats bättre med fotot då heller.


Nej, det är inte en nyårsraket ni ser. Den röda pricken måste vara polishelikopterns babordsljus.Här ser ni helikopterns styrbordsljus som ändrade form från en spermie till ett halvt hjärta.

18 kommentarer:

nalta norrland sa...

Du är både tillräckligt alert och nyfiken så jag förstår att Du uppmärksammade att något hände, även om bildernas kvalité är mindre god så ger jag Dig full poäng :)

Har Du en sån där stjärnkikare så Du kan spionera på omgivningen?

svar Min far är 85 å min mor 74.
I morgon ska jag följa med min far till Sjukstugan å träffa läkaren.

Idag blev det icke nån promenad av lite olika anledningar,
delvis på grund av kylan... men mest eftersom när huvudet är dumt får kroppen lida.

Maria sa...

Tyvärr tror jag inte du att du kan bli rik på att sälja dessa bilder till pressen ;-)

Paula i pörtet sa...

Ja men du är ju duktig på att illustrera dina bilder med symboler så vi fattar! "ler"...men jag ler absolut inte åt eländet med gäng som härjar i förorterna. Oavsett om det är välmående kommuner eller inte! Basta. håll för bövelen koll på era ungar. Tänk, jag tycker de flesta föräldrar är fruktansvärt naiva o tror bara gott om sina ungar, måhända en vacker tanke, men ack så fel de ofta har. Kolla, dubbelkolla är mitt råd! De täcker upp för varandra, det gjorde redan jag på min tid, ähym, när jag t.ex drog iväg med en kompis o liftade i Helsingfors till olika danshak. Mamma hade inte en susning och det var bara tur att jag aldrig råkade illa ut.

Paula i pörtet sa...

Du jag tror jag avstår från krokodilen efter din kommentar, En blandning mellan kyckling o fisk, iikkk.
Struts är gott men fruktansvärt dyrt. Vi har en strutsfarm inte så långt borta, så vi har köpt och smakat. Orm skulle jag också kunna testa, bara det inte är som ål! Den är för fet för min smak...

Ama de casa sa...

HAHAHA!!! Underbart dokumenterat - du kan ju sälja bilderna till pressen och tjäna en hacka :-D

Spännande värre! Jag kan inte heller låta bli att fota i mörker, och det blir ju som det blir. Ibland kan det bli väldigt konstnärligt fast man inte ser vad det är, och ibland ser man tydligt att det är en spermie (med ficklampa!) som förvandlas till ett halvt hjärta :-D

Ditte sa...

Bra dokumentation! Och du gjorde verkligen ditt bästa. Vad gäller mörkerfotografering så är det knepigt och kameran måste ta in mycket ljus. Jag hörde om rånet och läste om det och har nu också läst dina länkningar. En vill ju hänga med.
Tycker dina bilder är personliga och inbjuder till egna tolkningar så det är bar att du har med förklaringar och då blev dte genast tydligare.

Fint också med en lyckad polisinsats.

Susjos sa...

Underbart!!! Hihi, tur att du förklarade vad det var :-) Men va läskigt med rånet, bra att de fick tag i gärningsmännen!

FREEDOMtravel sa...

Oj vad ni har det dramatiskt där i Täby! Tur att man hängt på Västbanken idag, här har det varit lugnt ;) Hälsningar från Jerusalem! (Tar några dagar innan jag hinner blogga om Jerusalem dock, det har hänt så mycket på vägen hit som jag måste blogga om först ;)

Olga T sa...

Undrade över det röda strecket.... Men det förklarades ju i texten. Det var snällt av dig att markera polisbilen :) Sprang de uppe på ert hus? Får nog läsa länkarna nu. Verkar läskigt det fär.

Olga T sa...

där

Geddfish ♥ sa...

Skjutjärnsjournalisten BP igång *ler* ja, du är vass.
Vad undgår ditt falköga. Du var verkligen med i dramat med snabba bilder och fick en egen deckare.

Steve sa...

"utanför och ovanpå huset där vi bor". Det kallar jag en riktig rånarjakt. Och du har helt rätt, din lilla Sony klarar inte av att ta nattbilder, inte nattbilder där jag kan urskilja vad du fotat i a f. Men, den lilla är bra för fantasin.

Anki sa...

En fantastisk dokumentation över vad som händer i din närhet! Med din text så ser man exakt vad som försiggår - spännande reportage ur verkligheten!

Susanne sa...

Tur att du har lagt till bildtext för annars hade det varit väldigt svårt att se;)

Eva Trillian sa...

:) Jag gillar att du inte ger dig :) vilka bra spermi ... jag menar; helikopterbilder :) med dina ord till är bilderna ett gott humörlyft!

Carita Liljendahl sa...

Men huu, vad händer i "mitt" Täby?
Spännande liv du har :-)
Och spermien är kul! Hahaaa!

Beppan sa...

Så trist med dessa rån och annat skit som en del ägnar sig åt. Men kan ju inte låta bli att le åt dina konstnärliga bilder och härliga texter av senaste händelsen. Du har en förmåga att fånga spännande saker. Att sedan kameran inte gör det du tänkt dig är ju en annan sak. Men skam den som ger sig - och det gör du ju tack och lov inte!!

Svar: Det där med dagsljus... Vi har 3 timmar och 40 minuters dag i morgon 5 januari. Solen går upp 9:48 och ner 13:28. Tur vi har snön som lyser upp. :-) Men min hjärna säger att det är natt stor del av dygnet och jag är sååå trött!! Blir bara värre med åren.

Husbilen-Ellen sa...

Väl bra att göra så gottman kan. Blev ju dessutom kul bilder mitt i det tragiska.