fredag 26 januari 2018

För säkerhets skull - rätt sida den här gången
Vet inte om ni minns det här inlägget, så jag länkar till det – för säkerhets skull och för att ge nya läsare ett gott skratt.

Det var alltså lite drygt två år sedan jag hälsade på min (snygga) husläkare senast. Då han ringde mig för två veckor sedan och inte bara ville skriva ut nya recept utan föreslog en undersökning först var det dags för ett trevligt besök idag. Förutom hälsoundersökningen bad jag honom också att ge mig en ny kortisonspruta mot min onda rygg.

Kors på rumpan
För två år sedan kunde jag ju inte skilja mellan vänster och höger. Den här gången var jag betydligt smartare och lät maken rita två kors på rumpan, för att vara på den säkra sidan alltså. Husläkaren höll på att skratta ihjäl sig och började klämma och känna var det gjorde ont. Innan han jagade in sprutan var det "bara" att tvätta bort korsen först. Detta hade varit betydligt enklare om maken använt den fina limegröna kulspetspennan, men jag föreslog att han skulle rita korsen med en permanent marker penna i stället – för säkerhets skull alltså...

13 kommentarer:

Ulla Maria sa...

Gott med en läkare att trivas med och ha förtroende för (att han dessutom är trevlig att se på gör ju inte saken sämre). Läste ditt föregående inlägg om kortisonsprutan och vet att jag lätt skulle kunna göra samma sak. Skilja på höger och vänster är inte min starka sida och jag skulle liksom du dra mig för att gå tillbaka för att göra om och rätt.
Håller tummarna att det blir önskat resultat med kortisonet denna gång.

Geddfish ♥ sa...

Tänk, så olika vi är! Jag skulle aldrig drömma om att ta fel på höger eller vänster, men vet många som gör det.
Men tänk, du hälsar med höger hand, du skriver med höger hand (om du inte är vänsterhänt, för då skriver du ju med vänster) - några riktmärken.
Hoppas du ska må bra nu då, efter att ha tittat på den snygge läkaren också, det lindrar.

Tur att jag inte var sjuk förra helgen, ja. Fast det var nog där jag fick smittan.

Ditte sa...

Smart drag där! Bäst att ta det säkra för det osäkra. Och är man osäker på vänster och höger så är man. Nu fick du en spruta och den hamnade rätt. Nog så viktigt.
LÄste inlägget du länkade till och kan förstå att du nu ville vara säker på sprutans placering. Men jag fick ett gott skratt.

Hoppas nu också att den hjälper till att lindra värken. Men kortison brukar ha god smärtlindringseffekt.

Anki sa...

Haha ... bra att visa var man vill bli stucken - jag skulle nog hellre strunta i det :) Jag har min skadade axel där jag fått många kortisonsprutor ... minns att de ibland gjorde ont, men också lättnaden när jag slapp den värsta smärtan för ett tag.

Ama de casa sa...

Haha! Smart drag där :-) Det ÄR svårt med höger och vänster. Ser att Gerd har tips här ovanför, men inte hjälper dom. Jag blev "kuggad" då jag red ett dressyrprogram en gång för att jag hälsade på domaren med vänster hand :-D

Hoppas sprutan hjälper dig!

Ha en fin dag - förhoppningsvis med plusgrader :-) (Här har vi bara 8 grader just nu, januari har blivit med "normal" dom senaste dagarna...)

Steve sa...

Du är lyckligt lottad som verkar vara omgiven av idel snyggingar.

Emma, Sol som sol? sa...

Haha! Du har också den kvinnliga genen! Den som Ama och jag har med höger och vänster. Vi VET vad som är vad men det blir fel i alla fall!

Haha igen! Tur att bläcket tvättades bort, annars hade du nog fått en tatuering där.

Berättade du för din (snygge) läkare att det blev fel förra gången? Kan tänka mig honom skriva i sin journal efter ditt besök, titta på föregående notering och undra vad han tänkte på då, skriva vänster när det ska vara höger?!

nalta norrland sa...

Höger och vänster har en benägenhet att byta plats ibland utav någon okänd anledning. Jag är absolut hopplös... jag har väl möjligtvis rätt 50% av gångerna ;-)

Bra med en läkare som bryr sig och förutom att han är snygg... så har han humor :)

Tyvärr blev gårdagens sjukhusbesök en exakt repris av det vi var på 2016... min fr ska tillbaka till veckan för röntgen och ultraljud.
Utgången är oviss... eller rättare sagt dödande.

Susjos sa...

Haha, underbart BP!!!!

Carita Liljendahl sa...

Hahaa - det där kallar jag att bjuda på sig själv på ett härligt, rätt sätt!

christian sa...

Hahahahaha :) :) :)

Paula i pörtet sa...

Kors i taket, förstår att doktorn fick sig ett gott skratt. Hjälpte kortisonsprutan? Jag fick förr om åren så ont i axlarna av pärmlyftande och bärande så jag fick sprutor. Det gjorde ont med sprutan för den skulle djupt ner mellan muskler och senor, men i bästa fall hjälpte det snabbt, i sämsta fall tog det inte alls...
Bläddrar vidare..

Anni sa...

Men om han ritade två kors - hur avhjälpte det problemet med höger och vänster? Eller ritade han båda på samma skinka?
Tur att du har en så bra läkare!