fredag 12 januari 2018

Dagens iakttagelser

Dagens iakttagelser gjordes på makens och mitt favo café i Täby Centrum. Måste medge att vi befinner oss där flera gånger i veckan, då vi gillar utbudet (speciellt mackorna) samt besökarna som inte bara består av pensionärer mitt på dagen. De flesta fikasugna är dock tjejer och kvinnor i alla åldrar. Men inte idag. För första gången någonsin la vi märke till att kvinnorna var i minoritet. Himla kul att även killar (i alla åldrar) har lärt sig att njuta av en fika. Sedan kan man i och för sig umgås på olika sätt, men ändå;-) Enjoy!


Det här glada gänget spelade spel med varandra.


Mamman och sonen umgicks på var sitt håll. Observera hur mobilens skärm lyser upp pojkens ansikte samt mammans Doc Martens stövlar.


Den här killen hade inget sällskap med sig, bortsett från mobilen då. Skrattade gott när jag såg att han endast använde mittfingret för att skriva. Trodde att det bara var äldre som gjorde;-)

19 kommentarer:

Susanne sa...

Hahaha, idag är vi sociala på ett helt annat sätt ;) Skål!

Geddfish ♥ sa...

Du vågar!!
Jag tog kort på några sticktanter häromsistens, men jag fegade ur och beskar dem till oigenkännlighet, livrädd att bli anmäld, haha.
Det är ju så oskyldigt, men ack, så känsligt.
Jag älskar dina "sådana" observationsbilder, ska du veta.

Ja, sicket umgänge. Jag satt på senaste gospelkonserten bredvid en medelålders kvinna. Hon surfade precis hela konserten och jag undrade i mitt stilla sinne, vad hade hon där att göra?? Ungdomarna stod ju upp och klappade händer!

Mias Mix sa...

Roligt med bra fik! Jag är ju uppvuxen på ett. Min pappa var bagare. Tycker du är fantastiskt modig som vågar fota folk!

Ditte sa...

Härliga iakttagelser! Tack för dessa. Jag ler gott.
Och snart behöver nog inte folk prata med varandra alls för att umgås. UNdrar vad som då händer med språket och språkutvecklngen. Känns lite trist...
Men att gå på café är roligt och mycket att titta på finns det. Du är suverän på detaljstudier och att fota dem. Får lägga mig i träning.

(PS LÄste just en rapport idag om att fyraåringar som har mycket skärmtid har svårt just med språket, att tala, förstå och uttrycka sig och inte heller talar "så rent". Är ju koll hos BVC med bla. fyraåringar. Kan helt kklart ligga något i det. )

Anonym sa...

Man har kul på olika sätt och vis.
Undrar iaf varför de unga killarna inte var på jobbet
eller i skolan, om det var mitt på dagen.

Den lille killen kommer att få en kurvig ryggrad,
som han halkat ner i stolen.

Så det är grått och disigt ute; gör mej på dåligt humör.


Men jag önskar, att man kunde hitta ett fikaställe i USA. :(

Ruth i Virginia (där det är 18 plusgrader - för några dar
sen var det 18 MINUSgrader; omväxling förnjöjer, sägs det)

BP sa...

Svar till Ruth:
VA!!! Det kan inte vara bra för det allmänna hälsotillståndet för äldre människor i Virginia att pendla mellan 18 minus- och 18-plusgrader. Tur att du är så fit som du är.

Fikaställen finns et hur många som helst här i stor-Stockholm. Värre är det med pubbar som du är bortskämd med. I innerstan finns det massor, men här i Täby finns det bara en, och den är ganska medioker om jag ska vara ärlig.

PS. Gimme 18 plusgrader, tack:-) DS.

Monica sa...

Vet inte om man ska skratta eller gråta, vart tog
fikastunden med lite skitsnack vägen tro.
Hundägare är ett bedrövligt släkte släpper loss hunden
för att sedan till 100% koncentrera sej på mobilen medan
hunden far omkring och skrämmer både folk och fä och i
värsta fall springer bort:-(

Anki sa...

"Det är andra tider nu" ... ett uttryck som följt mig genom alla år - minns inte vem som myntat det, men visst är det sant. Yngste sonen berättar att det är ingen som pratar med varandra på fikarasterna längre - alla sitter upptagna med sina mobiler. Att killarna på översta bilden spelade spel med varandra är ju i alla fall socialt :)
Du är verkligen duktig på att fånga både människor och miljöer med din kamera - härliga bilder!

Steve sa...

Att gå på café måste vara en guldgruva för bloggare. Ingen behöver vara ensam numera, om man nu ska betrakta telefonen som sällskap.

Ama de casa sa...

Det är faktiskt lite beklämmande att se hur alla sitter med näsorna i telefonerna... Så är det även här, och helt oskyldig är jag inte själv heller.

Då är jag inte en gamling alltså! För jag använder inte bara mittfingret när jag skriver, jag använder bara pekfingret :-D


Härliga iakttagelser!

Åke sa...

Vilket härligt ställe att besöka!!! Kul med människor sådär :) Vi ser våra grannar vid postlådorna, så det blir lite sällan alla är där samtidigt :) Kul med lillfingret...

Carita Liljendahl sa...

Ja, den där lilla killens hållning var ju inte bästa tänkbara... :-)
Och som sagt, man kan umgås på olika sätt, ibland har man faktiskt nåt gemensamt på G på telefon. Men tycker ändå att man också ska kunna släppa fokuset på den.

nalta norrland sa...

Då jag sms:ar håller jag vanligtvis i mobilen med en hand och "skriver" med pekfinger och långfinger, ibland tummen :)
Frågade Elin hur hon gjorde å hon visade antingen med båda tummarna, mobil i båda händer, eller med pekfinger, långfinger typ som jag gör.

Jag är imponerad över att Du törs fota människor runt om Dig å lägga ut dem i bloggen, nu är det ju skillnad på vart vi bor, befinner oss... jag vet ju till 75% oftast vem människorna runt mig är å det är ju minst 50% risk de kollar min blogg ;-)

Minus 22 nu och jag skulle inte ha något mot aningen mildare väder, typ runt minus 10/15 grader och inte mer snö.

Guldkryckan sa...

Fika är gott, fast precis som du skriver, mest ser man ju tjejer som fikar numera ute på stan.
Grabbarna sitter väl allt som oftast och dricker bärs istället.
Men öl är ju gott som vi ju alla vet ;)

Men något vi alla, åtminstone de flesta, har gemensamt är ju våra telefoner, man kan ringa på dem men vem orkar det när man kan surfa på dem istället.
Undertecknad erkänner sig skyldig till detta och jag skäms inte för fem öre ;)

Ha det bäst Bp.

Anita Malta sa...

Bilder som dessa får iallafall mig att tänka efter, eller snarare tänka bakåt, hur det var innan dessa mobiler fanns i var mans hand.

Uttrycket "det var bättre förr" kommer nog leva kvar länge än. Tänk vad spännande när man kan tänka tillbaka till den här tiden om 20 år!! För inte kommer vi att stå och stampa i samma nivå som den vi lever i idag. Det går nog snabbare och mobilerna kommer att ersättas av annat eller utvecklas ännu mer. Det är en spännande tid vi lever i, på gott och ont.

Härliga ögonblicksbilder från vardagen på ett café i Täby plus tankeväckande. Lillgrabben på mittenbilden ser mer uttråkad än aktiv ut och det han har i handen är en självklarhet och inget konstigt alls. En sån har ju alla....

Eva Trillian sa...

Gött med ett stammis :)
Titta på folk är alltid roligt!

Karins ordöverflöd sa...

Så ledsamt att se alla dessa människor som fånstirrar in i en mobil.

Anni sa...

Räknar mig som ung då jag inte använder mittfingret. :-)
Härliga foton av vår tids umgänge.

christian sa...

Kul med de här "Iakttagelsebilderna" men har du frågat "motiven" om lov att publicera? Jag trodde det var förbjudet.....