onsdag 24 januari 2018

Fel och/eller fyndigtDet är onsdag, inte (Skylt-)söndag. Kan dock inte låta bli att lägga upp den här bilden som jag tog i Täby Centrums parkeringsgarage idag.

Don
När jag såg dekalen var det första jag tänkte på ett extra starkt kontaktdon. Tyckte att logotypen till vänster om namnet bara bekräftade min spontana reaktion. Fel!? När jag googlade Dunderdon lärde jag mig att det är ett företag som säljer bland annat moderna arbetskläder "som förenar begreppen nytta, funktion, mode och stil. Det är kläder som inspirerar och underlättar i alla lägen och är inte bundna till ett yrke eller omgivningen".

Fyndigt
Med min nyvunna kunskap om företaget måste jag säga att deras logotyp är extremt fyndig och att jag inte alls var helt fel ute.

Bonusbild

Den här synen mötte mig hos den lokala ICA idag. Kan inte minnas att jag sett inslagna clementiner eller apelsiner på decennier, men jag kommer väl ihåg att jag samlade på dessa papper när jag var barn.

Roligare än så här blir det inte, men vi hade hela 6,9 plusgrader idag. Yiipphhiieeee:-)

14 kommentarer:

nalta norrland sa...

Tänkte på DunderKarlsson i Pippi Långstrump-filmerna :)

Konstigt ibland hur tankarna vandrar i väg...

Vi har oxå haft varmt idag, minus 3.5 räknas ju som vårvärme :D

För övrigt har vi varit å fikat hos C & R ikväll,
detta eftersom R fyller år :)

Geddfish ♥ sa...

Tänk, vad man lär sig, både av att jaga motiv, skyltar och läsa bloggar! Bra eller värdelöst vetande, men hur kul som helst!
Jag har sett såna där papper runt på senare tid, faktiskt. Men var mer brukligt förr. Känns mysigt gammaldags.

Ditte sa...

Dunderdon tyckte jag var fyndigt. Men utan din förklaring hade det nog dröjt ett tag innan jag hittat rätt. Nu har jag också lärt mig lite nytt.
Minns också att jag samlade på dessa papper när jag var liten. Detta tunna, fina, som kom kom med clementiner och apelsiner. Här i Torre har jag sett det ofta men nu samlar jag inte längre. Men fint är det-

Fint med plusgrader hemma Förstår din glädje.

Anonym sa...

Jag kommer ihåg, att under kriget (WWII) var en apelsin
en juvel. Varenda en var (kärleksfullt) inlindad i silkespapper
med vacker illustration. De flesta vi fick, kom från Israel och
Spanien. Varje vår kom dom, då vi varit utan C vitaminer hela
vintern. Tandköttet behövde alla C vitaminer det kunde få. :)
(-scurvy-)

Ruth i Virginia

BP sa...

Svar till Ruth: Så kul att du också minns dessa silkespapper. Nu var jag troligen inte ens påtänkt under WWII, men det fanns hur många pappersmotiv som helst även under 1960-talet. Minns att jag gick in i butikerna och frågade om jag fick "plocka" pappren. Å för det mesta fick jag göra det. De luktade också ljuvligt, eller hur:-)

Anki sa...

Don efter person ... och då är det ju bra med kläder som passar :)
Jag har också samlat på såna här silkespapper! De var så vackra och jag minns doften som var så underbar! Inte utan än att jag blev lite nostalgisk :)

Ama de casa sa...

Dom där inslagna apelsinerna ser man inte nuförtiden, men jag kom osökt att tänka på en härlig historia om detta ur verkliga livet som handlar om en fd kollega till Anders.

Hans dotters klasskompis hittade ett meddelande från Nya Zeeland i ett sånt där papper när hon gick på mellanstadiet. Hon började brevväxla med den som skrivit meddelandet, och snart började klasserna brevväxla med varandra.

Det hela utmynnade i att klassen åkte till andra sidan jorden för att hälsa på, och Anders kollega var en av dom föräldrar som åkte med.

Kollegan blev så förtjust i landet att hela familjen emigrerade dit.

En fantastisk historia - eller hur? :-)

PS: Nu (efter minst 15 - 20 år) är dom tillbaks i Sverige såvitt jag förstår.

Susanne sa...

Ett väldigt fyndigt namn ;)

christian sa...

LJUVLIG BILD AV CLEMENTINERNA, HAR INTE HELLER SETT DEM MED PAPPER PÅ ÅRATAL...HÄR GICK VI FRÅN -6 TILL PLUS 7 PÅ ETT DYGN..... USCH!

Annette sa...

Det var verkligen länge sedan jag såg clementiner och apelsiner med fruktpapper runt! Eftersom det har fungerat att frakta frukt utan papper under så lång tid blir jag ju nyfiken på varför man återgått till fruktpapper nu..? Mer emballage och momentet när frukten skall viras in i papperet, vilket företag satsar på fler utgifter? Det här kommer jag att diskutera med alla jag träffar på tills jag fått svaret :)

Susjos sa...

Jomen, nog har jag sett papper runt apelsinerna i "nutid", men det är inte så vanligt såklart! Gott är det med apelsiner i alla fall! Och Dunderdon var ju ett fyndigt namn!

Biggeros sa...

Jag har inte hört talas om Dunderdon bara Dunderklumpen. Jag var ju såklart nyfiken på vad företaget hade att erbjuda. Angående om inslagna blodapelsiner åt jag ofta till Jul. Tyvärr sparades inte pappret.

Anni sa...

Nog provar man på att betona dunderdon på olika sätt för att försöka förstå vad det handlar om. Mina tankar gick helt klart som dina, speciellt med den loggan bredvid.
Pappersinslagen citrus, näe det har jag inte sett på länge. Det ser lite lyxigt ut. Himla onödigt.

Eva Trillian sa...

Inslagna citrusfruket :) Det var inte igår det!