måndag 15 januari 2018

Glad måndag

Om man får tro väderprognosen så lär den här måndagen bli den sista dagen på ett tag då undertecknad får vara glad. Nu har vi nollåttor varit förskonade från snö sedan november, men imorgon och på onsdag lär det vara dags för rejäla mängder strategiskt planerade tillsammans med stormbyar. En försmak av blåsten fick vi redan idag. Är man en bantamviktare som jag står man sig ganska slätt, eller snett är kanske mera beskrivande;-) Är glad att jag inte blåste bort, och imorgon lär jag inte ens gå ut.
Här kommer mina bidrag till Glad måndag. Enjoy!


Tre killar med varsin leksak på favo caféet. Från vänster – iPhone, laptop och kan ni tänka er en man som faktiskt läser en riktig inbunden bok. Yessssss! Ingen av herrarna ser dock alltför glad ut.


Ett "steg" till på trappan. Jag ser både en mask alternativ en förenklad uggla samt Musse Pigg längst upp till vänster.


Vilken vacker färg på dessa kuvert som damp ned i brevlådan idag. Å innehållet gjorde mig inte (o-)glad i alla fall.


Det är Carita som har uppfunnit ”Glad måndag”.

15 kommentarer:

Paula i pörtet sa...

det gula kuvertet är ingen rolig läsning, knappt för någon! Men däremot kanske ni slipper snön, tycker mig höra att det lika väl kan komma som regn!
Vet du varför mina flickor är inlindade i filtar? Jo för både dotter o dotterdotter är rökare, så dom går ut på altanen med jämna mellanrum och står o fryser o huttrar men vad gör man inte...Sen är det värmefilt på, Saija fick av sin son en eluppvärmd filt, haha. Hemma hos mig stänger jag av element även på vintern.Hihi

Paula i pörtet sa...

Nu såg jag din länk till bläckfiskreceptet också, tack! Tyvärr får jag aldrig någonsin tag på färsk bläckfisk i Dalarna, bara att glömma! O i frysen är det färdiga ringar bara, tror jag. Annars kan jag tänka mig att jag skulle gilla detta, kanske får jag möjlighet nån gång när man äter "på lokal"

Ditte sa...

Tack för Glad måndag! Behövdes lite extra uppiggande idag. DEt orange kuverter fick jag häromdagen i den digitala brevlådan och det blev ju lite postivt här också. Men jag inser ju helt klart att det inte kan bli inkomst i paritet med att jag jobbar full tid. Och jag uppskattar min "fritid" väldigt mycket. Jobbar gör jag ju ibland men jag styr ju själv.
Första bilden där alla sitter försjunkna med sitt ler jag åt. Ser ju ut så här numer och även om flera sitter tillsammans på är telefonen ofta viktigare än sällskapet. Lite trist.
Ugglan ser jag på trappan och får titta lite till så ser jag nog även Musse och en mask.

Vad gäller vädret verkar det snart vara dags att hitta sig lite varmare och snöfria trakter för ett tag. Snö hillas om jag är i Alperna för skidåkning. Annars ser jag helst på bilder där det finns snö.
Dags för Idtottsgalan!

nalta norrland sa...

En glad måndag... nej tyvärr ;-) men jag ser Musse Pigg och jag kan glädjas med Dig då Du haft en bra dag :)

Har nu bokat in ett möte med Elins klasslärare, onsdagseftermiddag ska vi träffas å diskutera... fick till svar att dem prioriterade rörelse i de lägre klasserna, vill ju påstå att ju äldre ungar bli så ju mindre rör de sig så då borde de ju köra Idrott i varje klass.

Min förkylning, ont i halsen å nu börjar det dra ihop sig till bihåleinflammation gör mig på dåligt humör ;-)

Susanne sa...

Glad måndag. När jag läser mitt orange kuvert, så är jag glad att jag har pensionssparat i 30 år och att mitt radhus knappt har några lån =)

Geddfish ♥ sa...

Det verkar komma några snöfjun ikväll, men imorgon övergår det i regn, så långt lugnt.
Bilder, som jag ler åt, även om personerna är djupt försjunkna i teknikens under med undantag av papperssboksläsaren. Nämen visst är det så IRL. Nog kom mobilerna fram här igår också. Särskilt den blivande 18-åringens.

Jodå, dina fotavtryck jag fantasiavtryck!

Mitt orange kuvert gav mig ett smalt leende, det var nog mer skatteeffekten som var den roliga.

Jomen, på lördag sjunger jag. Men jag har hela fredag em och kväll ledig för mig själv. Och söndag fm, så det är lugnt. Kul att ut och åka tåg!

Carita Liljendahl sa...

Det var ett roligt inlägg!
GLAD att inte blåsa bort får man vara.
Och gubbarna på bilden ser ju glada ut ---- hahaaa :-D

Susjos sa...

Glad måndag som just gått över och blivit tisdag, nattuggla som man är! Oranga kuvertet är ett skämt när det kommer, jag skulle behöva jobba till 70 för att få en dräglig pension, men det har jag inte lust med!
Snö på väg, nej hugaligen, nu kan det få hålla sig borta!, sov gott!

KajsaLisa sa...

Folk blir inte gladare av laptops och Iphones, böcker däremot, men det finns ju tråkiga sådana också

Anki sa...

De ser då inte alltför muntra ut de där männen på caféet. Roligare med skoavtrycket! Ser både katt och hund - lite olika hur jag vrider på bilden i mitt huvud :) En jeep med reservdäck också - tydligt!
Det orangea kuvertet har jag inte ens öppnat ... efter ett liv inom lågavlönade yrken och med flera år som deltidsarbetande mamma så ger det inte mycket pension.
idag tänker inte jag heller gå ut - det stormar så det dånar i skogen ... lite snö i luften - bara att hoppas att "det stora" snöovädret inte tar den här vägen.

Mias Mix sa...

Ja jösses vad det blåser! Men lät som det skulle bli plusgrader och regn här. Tyvärr :)
Underbart med riktiga böcker! Och det är bara du som kan konsten att stanna upp och fota fotavtryck och annat. Men visst är det både en uggla och Musse pigg där!

Ama de casa sa...

Haha! Dom ser verkligen väldigt glada ut dom där herrarna :-D

Jag ser både ugglan och Musse. Inte illa såhär dags på dagen ;-)

Håller tummarna att vädergubbarna har fel! Igår stannade jag inne precis hela dagen då det var p-väder här, man blir rätt rastlös då... (Tur för mig att jag åtminstone kom ut en sväng på kvällen) :-)

Anni sa...

Det där kuvertet kan jag inte ta på allvar, det blir ju som det blir den dagen oavsett vad det står i kuvertet.
Men idag, näe, inte sjutton går jag ut i ovädret! Hoppas allt töar bort imorgon!

Anita Malta sa...

Tror herrarna är koncentrerade men säkerligen glada ändå, fast det syns ju inte.

Någon mask ser jag då inte men ett tydligt hundhuvud och en konstigt formad kropp som snarare liknar ett slags fordon. Hahaa... du och din fantasi, den smittar ju!!

Håller med, läcker färg på kuvertet och vackra färger blir man alltid glad utav.

Eva Trillian sa...

Herrarna är nog bara koncentrerade. Man kan ju inte se glad ut hela tiden - men vara nöjd ändå :)