måndag 1 januari 2018

Glad måndag

Specialeffekterna är outstanding, speciellt de av balkongfronten på fastigheten;-)

Ända sedan jag fick min första digitalkamera i juni 2008 (är inne på min andra kamera som jag köpte i juni 2015) har jag försökt fota nyårsfyrverkerierna. Har alltså haft 10 tillfällen på mig att få till det, både i Sverige och utomlands. Kan berätta att jag inte lyckades i natt heller. Men i år har jag åtminstone en riktigt bra ursäkt för misslyckandet. Det ösregnade nämligen, och då är det inte så lätt att luta kameran mot balkongräcket när det droppar ned regn från grannbalkongen på både kameran och mig. Bjuder ändå på bilderna så får ni er ett gott skratt den här 1 januari 2018.

Fyrverkerier
Är fullt medveten om att det här med att visa upp fyrverkerier inte är politiskt korrekt, då de är på väg ut och successivt kommer att ersättas med lasershower, åtminstone här i Sverige. Men efter jag sett fyrverkerierna från bland annat Sydney, Thailand och Dubai på BBC kan jag ändå tycka att det är synd. Det händer ju faktiskt bara en gång per år. Showerna är spektakulära och är ”tillgängliga” för alla, även funktionshindrade och/eller äldre personer som kanske inte vill/kan ge sig ut för att kolla lokala laserföreställningar.

Det är Carita som har uppfunnit ”Glad måndag”.

19 kommentarer:

Paula i pörtet sa...

Haha, här såg vi faktiskt inga raketer, det var alldeles för dimmigt och disigt. Hundarna klarade nyåret bättre än någonsin. De börjar bli gamla och luttrade. Ibland har gäster här på Kullen haft egna fyrverkerier men inte denna gång, och det tackade vi speciellt för.
Vilket trist nyårsväder ni hade, bor du i huvudstaden? Såg ju hur det vräkte ner under tv-sändningen från Skansen. Här snöade det, tack o lov.
God fortsättning på det nya året, ett gott skratt fick jag väl inte men däremot log jag igenkännande...

Åke sa...

Korrekt och korrekt... Nu har du visat upp dem. Jag tycker du lyckats bra till det böjda huset. Du tog verkligen till en frän vinkel :)

Biggeros sa...

Här hörde vi bara ett ytterst enstaka raketer. Tyvärr såg vi inte så mycket. Däremot smälls det smällare långt innan Nyårsafton. Vill önska dig ett fortsatt gott År🤗

Susjos sa...

God Fortsättning kära BP! Tycker du fick till fina bilder trots regnet! Vi såg lite fyrverkerier på håll där ute i Vallentuna, skönt att det inte var så mycket och nära...mina öron gillar inte smällare för nära.
Nytt år, nya friska tag! Fast just idag är det segt..Ivanhoe pågår på TV och sonen är och köper hem pizza...så som det ska vara på nyårsdagen!

Eva Trillian sa...

Tänk om alla som är villiga att lägga pengar på smällare och fyrverkerier kunde slå sig amman och göre EN sjusärdeles uppvisning istället för det 123 tusen olika små futtiga irritationsmomenten runt om kring :) DÅ skulle man kunna kalla det värt pengarna ;)

Carita Liljendahl sa...

Inte alls så illa som hade jag tänkt, då du skrev om dina dåliga bilder :-)
Och som sagt, gillar att se den där omgivningen!

Geddfish ♥ sa...

God fortsättning och dina bilder blev ju efter förutsättningarna riktigt roliga och träffande!

Jag har nu varit framme på torget i Lidköping och sett lasershowen med egna ögon och har dokumenterat mycket. Tur med vädret också. Torget var överfullt och det vill inte säga lite, eftersom det är skandinaviens största torg ;)

Det var flott, men när jag gick tillbaka och över gatan, ja då var det bara typ ett grönt skimmer, så man måste vara på torget. Då är raketerna klart finare. Jag älskar ju fyrverkerier också (men inga smällare), så, jag vet inte faktiskt. Två helt olika upplevelser.

Du ska få se i morgon, då bloggar jag om detta. Ha det bäst!

Husbilen-Ellen sa...

God fortsättning på 2018 och med många fina och roliga foton och inlägg!

Ama de casa sa...

Vilket fantastiskt träd ni har där på innergården - fullt med fyrverkerier i det :-D

Min första digitalkamera köpte jag (nåja, Anders som hänger med lite bättre) år 2000. När man tryckte på avtryckaren (var ska man annars trycka? ;-) ) så kunde jag nästan se hur det där timglaset kom upp. Dom flesta orkade inte le tills bilden slutligen togs, och handlade det om djur så hann dom nästan alltid springa ur bild :-D Efter det har jag haft "några" till. Jösses. Jag är expert på att ha sönder kameror.

Såg på tolvslaget från Skansen igår. Saknade varken min gamla arbetsplats eller vädret ;-)

Ha en bra fortsättning på detta nya år!

Anita Malta sa...

Tack för det fyrverkerispelet!!! Varken såg eller hörde några inatt då jag föll i sömn innan midnatt!!! Vet inte riktigt vad som hände.... ;-)

Kan förstå att lasershower så småningom helt ersätter de fyrverkerier som vi är vana vid sen ett-öres-smällarna på 60-talet. Hahaaa... det var inte igår precis och nu är vi snart alla ytterligere ett år äldre.

Vill önska dig en riktigt bra fortsättning på år 2018 och tacka för alla fina kommentarer under det år som gått!! Såååå värdefullt för mig, om du bara visste. Har nu suttit framför datorn en timme och filat på en mejl till dig men jag kom av mig helt. Får se om jag får ordning på den senare men började iallafall med att tacka för din Julhälsning, sen spåradade jag ur helt.
Varm Kram från ett blåsigt Malta ❤

nalta norrland sa...

Fyrverkeriets vara eller icke vara är omdiskuterat å med tanke på de skador fyrverkerier framkallar borde det förbjudas att handskas med för gemene man.
Yes så tycker jag.
Varje år läser jag/man i tidningen om barn, ungdom, äldre som skadas av fyrverkerier som "flugit fel å exploderat där de icke borde varit" å dessutom numera när fyrverkerier å smällare skjuts mot blåljus personal så känns det mest skrämmande.
Rätt skött är fyrverkerier ett skådespel.

nalta norrland sa...

Glömde... gillar Dna bilder, lite wow effekt och absolut passande en Nyårsdag :)

Ditte sa...

Jag tycker du fått till väldigt personliga och krativa bilder och där man inte bara blir serverad ett fyrverkeri.Här finns det även lite annat i bilderna.
För att få till bra fyrverkeribilder är det viktigt med en kamera med stort ljusinsläpp. Har en kampaktkamera det finns många gånger inte en bra zoom. Så jag har alltså två kameror. Men även med stort ljusinsläåå blir inte fyrverkeribilder bra i regn och snö.
Och att det var måndag idag hade jag glömt.
Tack för att du piggade upp och påminde mig om vilken dag det är.

justnujusthar.com sa...

Jag tycker att det blev riktigt läckert, särskilt med husfasaderna som ser ut att glittra som guld! Här var det ganska tung stämning efter beslutet om Alice, men det var det enda rätta och nu kan vi, och särskilt jag som stod henne närmast, börja bearbeta och sörja henne istället för att vara helt lamslagen som jag var innan. Våra djur är inte rädda för smällare och raketer. Inte längre. Men för några år sedan höll en av hästarna på att hoppa över boxkanten när hon såg eldflammor (som hon antagligen uppfattade det) från raketer genom sitt fönster. Jag brukar ändå ställa in dem i stallet på nyårsafton, man vet aldrig med djur om de plötsligt blir skrämda. Jag vill inte att de skall springa igenom eltrådarna på hagen och skada sig själva eller andra genom att springa ut på vägen. Jag tycker att det är väldigt fint att titta på, men jag tycker att det skulle begränsas till tolvslaget, så att alla djurägare kan vara beredda.
Stort tack för alla roliga och kluriga inlägg under året, och lika stort tack för dina rättframma och peppande kommentarer hos mig! God fortsättning!

Steve sa...

Fyrverkerier ogillar jag skarpt, men visst kan det vara vackert att titta på.

Anki sa...

Så illa blev nu inte bilderna - tycker det blev riktigt häftigt!
De enda fyrverkerierna vi såg här var de på Skansen ... och några smällare hörde vi knappast heller - väldig lugnt och skönt!
Vill passa på att tacka dig för det gångna året med alla dina egna verkligen personliga inlägg och för alla trevliga kommentarer hos mig!
God fortsättning på detta nya år!

nalta norrland sa...

Go morgon, ska strax skjutsa Elin till Stallet och sedan hämta min mor å köra henne till affären.

svar Du har både rätt och fel angående promenader... så här års då Norrlandsvintern kan bjuda på allt från snö i massor till minus 30 eller + 5 och regn samt att det blir mörkt redan kl 15 är promenader icke helt lätta, inte då kravet är minst 30 minuter. Men vi får se... kanske tillkommer något delmål i färden mot midsommar :)

Marina sa...

Även här hällregnade det hela nyårsafton - och kvällen...nu kan det bara bli bättre!

christian sa...

Suddiga bilder = suddig fotograf? :) :) :) LOL