fredag 19 januari 2018

Fyra fredagsleenden

Den arbetsföra befolkningen samt alla elever och studenter är ju alltid lite extra glada när det är fredag och helgen stundar. Vi som är långtidslediga och får pengar på kontot varje månad ändå upplever kanske inte fredagar på samma sätt som förut. Det tänker jag idag ändra på genom att få er att le – förhoppningsvis fyra gånger. Enjoy!


Vår novemberkaktus har överträffat sig själv den här vintern. Den började med röda blommor i mitten på oktober, fortsatte med rosa dito i november för att sedan bli tvåfärgad och den håller fortfarande på med tre blommor kvar. Otroligt.I morse la jag märke till att maken hade förvandlat min fina limegröna gärdsmyg som jag fick av Gärdsmygen till en hund. För visst sniffar hundar varandras rumpor!? Då jag inte visste om min fågel är en han eller hon, så tyckte jag att den fick lukta på båda häckar. Könsneutralt liksom;-)


Gladast blev jag dock här. För första gången sedan 11 januari fick jag klockan 16:45 en antydan på att det kanske blir soligt imorgon. Bara en sådan sak skapar ju ett stort leende:-)

15 kommentarer:

nalta norrland sa...

Sista bilden är ju helt klart bäst :)

Din blommande kaktus tar andra priset i denna fototävling :)

svar Yes vi kör med dubbdäck.

Ditte sa...

Tack för detta . Jag ler även fem gånger när jag ser bildern aoch läser texten.
1. Din novemberkaktus är helt otrolig! Vilken livsglädje! Min har just lag av...
2. Dessa betong skulpturer är så läckra och med en fin gärdsmyg bakom sig blir de än finare. Jag tittar och ler.
3. Här blir det två leenden för jag läser texten också. Alltså bild +text=2.
4. Visst var det en fin eftermiddag som såg lovande ut inför morgondagen. Ett stort leende där.

Och leenden gillas!

Mias Mix sa...

Haha! Ja fågeln måste ha blivit en hund! Sista bilden är jättefin och likaså din kaktus. Vi hade sol idag!! Hoppas den lyser i morgon också, både här och hos dig! Ha en riktigt skön helg, trots vintern. Blir snart vår!

Olga T sa...

😄😄😄😄

KajsaLisa sa...

Oanständiga prydnadssaker :) Dom där lumporna är jättekul. Jag vågar inte ens hoppas på sol längre men bilden såg ju hoppfull ut.

Anki sa...

Haha ... vilken närgången fågel!
Din kaktus är riktigt läcker - och tänk att den blommat så länge! Den sista bilden ser verkligen lovande ut!

Ama de casa sa...

Vad snällt av kaktusen att övergå till din favvofärg :-)

Haha! Snällt av dig att hjälpa den fina gärdsmygen på traven där :-D

Hoppas du har en stooor sol över dig idag!

Steve sa...

Tack! Leenden kan man aldrig få för många av.

Klimakteriehäxan sa...

Överväger att slänga alla mina gamla novemberkaktusar och köpa nya när det blir dags. Nog har de blommat, men med väldigt få blommor!
Och ja, självklart fick du mig att le!

Åke sa...

Sol vart det här med... men nästa minut är det grått igen... men ingen snö hitils idag... idag snickrar jag inne så det spelar ingen roll... avvaktar skottningen ett tag...

Emma, Sol som sol? sa...

Haha! Satt mest och funderade på om det var avgjutningar där ... ? :D

christian sa...

November kaktus....ljuvligt, var länge sen jag hade en. Det där pippifåglarna var ju aningen fräcka.....inte i någon positiv mening alltså....lukta på rumpan...usch usch :) :) :)

Paula i pörtet sa...

Men din kaktus påminner inte ett dugg om julen, snarare om våren, vad kan väl vara bättre! Jo overallen lär inte bli sliten i vinter, bara om det envisas med att bli vargavinter och det har vi inte sett än. Dessutom blir det inga flera tok-inköp, för nu aviseras en avgift på 125,- på alla Kina-köp! Ärligt talat så kan jag leva utan dem, det känns taskigt mot våra egna butiker som mister sin försörjning och inte tycker jag att de som jobbar i fabrikerna over there verkar ha så schyssta arbetsvillkor heller. Nä, man kan handla ekonomiskt utan att för den skull pressa priserna på tok galet mycket. Nu blev jag visst en moraltant också. En tant som längtar efter sparkturer efter klockan sjutton...icke ännu möjligt om man inte fixar en spark-belysning! Trevlig söndag!

Eva Trillian sa...

:) :) :) :)
Men den där pippin har nog lite problem ;)

Anni sa...

WOW - eller ska jag skriva VOV? WOW för kaktusblomman och VOV för fågelhunden :-P