måndag 8 januari 2018

Glad måndagJo då, den här måndagen var absolut en glad sådan! För första gången lyste nämligen solen en hel dag. Ja, inte riktigt förstås, då den inte gick upp förrän klockan 08:38 och sedan la sig och sov klockan 15:11, men ändå. Att det skulle bli en fin måndag anade jag redan igår kväll, då himlen visade ”Red sky at night, shepherd's delight”. ”Delightful:-) Himlen var faktiskt betydligt rödare än vad min bild visar.

Frukost på balkongen


Inspirerad av Ditte som häromdagen berättade att hon hade intagit en kopp kaffe på sin balkong testade jag samma sak idag. Satte på mig dunjackan, tog med mig min Nespresso samt mobilen för att läsa bloggar och satte mig vid balkongbordet. Och hade det inte varit för att mina händer och fötter hade frusit till istappar hade jag nog kunnat sitta där längre än de 15 minuterna som jag tappert höll ut i fem plusgrader. Men det var en bra början och ett perfekt bidrag till ”Glad måndag”.

Det är Carita som har uppfunnit ”Glad måndag”.

20 kommentarer:

christian sa...

Även jag kunde skåda solen...inifrån och ut, när jag cyklade hem började den försvinna. Jag upplever samma sak när jag fotar det blir helt andra färger än vad det är in real life.....kan det beror på att man använder en sunken mobilkamera.. ?!?
Frukost på balkongen betackar jag mig för så här års...

Anki sa...

Absolut något att vara glad över ... en solig balkong är härligt den här tiden på året. Gillar din kaktustermometer!
Charlie sitter inte på en röd gunghäst, utan på en röd gungälg :)

Anki sa...

Nu var jag för snabb igen ... härlig rosa himmel även hos dig också!

Ulla Maria sa...

Sällan är solen så uppskattad som den här tiden på året. Beundrar din tålighet att klara 15 minuters utefika. Själv väntar jag gärna till termometern visar ytterligare några plusgrader.

Geddfish ♥ sa...

Jag klarar inte heller av att sitta på balkongen numera, även om jag tar på mig. Beundrar Ditte som klarar detta.
Håller med om färgerna, de blir svagare på foto än IRL.
Men du fick supervackra foton, ju!

Carita Liljendahl sa...

Grindtorp och frukost på ballen är aldrig fel :-)

Ditte sa...

Visst blev det en solig och glad måndag! Härliga bilder! Och himlen var ju verkligen vacker igår.

Och 15 minuter på balkongen var ju en god början. Men det var nog lite kyligare idag än när jag satt ute. Jag har ju solen rakt söderifrån. Det ska ju ändå ha viss behaglighetskänsla att vistas ute i dessa vintertider. (Jag hade också fåskinnsfoderade "Ughs" på fötterna)
Roligt att jag kunde inspirera dig, men väl kyligt var det nog för längre vistelse.
Tack för länken!

nalta norrland sa...

Happy days, härligt att Du kunde sitta ute på balkongen å fika :)
Idag har det absolut varit en bättre dag.

Ama de casa sa...

Himlen ser inte röd ut, mer åt favvofärgshållet. Din favvofärg alltså ;-) Det är en vacker bild och speglingen av färgen i fönstren är läcker också.

Huvvaligen... Här har vi 6 plus just nu och jag skulle inte ens tänka tanken att gå ut och fika där. I eftermiddag däremot... :-)

Fast snart måste jag ut där i alla fall och hänga tvätt. Brrr...

FREEDOMtravel sa...

15 minuter var bra kämpat tycker jag! 😀😱

Steve sa...

Kaffe på balkongen låter som en perfekt start på veckan. Visst känns det att vi är på väg i rätt riktning nu.

Susanne sa...

15 minuter va bra jobbat tycker jag iaf ;)

Anonym sa...

Håller sej kaffet varmt i 15 minuter vid så låg temperatur?
Ljummet kaffe är INTE gott; alls! Vad är det, förresten, med
svenskar och utesittande? Kommer ihåg min bror och svägerska,
som lindade in sej i filtar för att kunna "sitta ute" och
dricka kaffe. Tror inte vi var så galna på utesittande, när jag
bodde i Sverige. Hade balkonglägenhet i Traneberg i 4 år, men
vi använde den mest för å "ryste matter" (norrköpingska).

Här har tempen äntligen orkat sej lite över fryspunkten. Känns skönt.
Ruth i Virginia

Annette sa...

Jag har inte ens tänkt tanken än, att sitta ute och dricka kaffe. Men här har det å andra sidan bara varit sol ett par timmar per dag, sedan gråmulet (utom i dag, och då var jag i Norrtälje). I morgon kanske jag gör ett försök med kaffe på trappan, nu när influensaviruset börjar minska.

Måste ju svara på din kommentar också, om jag verkligen drar ned på läsningen. Man skulle ju kunna tro att det inte är så, när man ser bilderna ;) Men i bilden med boktraven var det tex bara en av alla dem som jag skall läsa. Det blir färre böcker i år, det garanterar jag, både som jag läser och skriver om i bloggen. Men jag kan å andra sidan dra ned ganska rejält i förhållande till förra året, då läste jag ohälsosamt många böcker. Inte i år.

BP sa...

Svar till Ruth:
Nej kaffet höll sig inte varmt i 15 minuter. Det drack jag upp på mindre än en minut. För ljummet kaffe är verkligen ingen höjdare.
Vi, mest jag sitter ofta på balkongen, speciellt under sommaren när det är varmt och man kan sitta ute länge.
Kan också berätta att caféerna som har uteserveringstillstånd ofta bjuder på filtar när det är kallare ute. Typiskt svenskt att fika ute när temperaturen är typ 10 grader;-)

Paula i pörtet sa...

Nä serru, inte fryser jag rumpan av mig på en stol utomhus heller. Tio kalla grader hela dagen idag, Blinka frös om tassarna o sprang hem i förväg. Det knirrar så skönt under kängorna, gillar att det är kärvt för då halkar man inte. Å andra sidan får man jobba hårt med sparken för att komma framåt.
Mörker, vik hädan, utbrister jag som lider förskräckligt av de mörka kvällarna nu. Inga pannlampor i världen kan ersätta lampan däruppe på himlavalvet

Susjos sa...

Såg massor av underbara bilder på himlen igår på sociala medier, men missade visst den själv! Tyckte du fick till en bra bild!
Å så du vågade prova balkongen igår, wow!
Vi har ju inglasat, men det är kallt där ändå..väntar nog med att inta morgonkaffet där ett tag till!
Kram!

Eva Trillian sa...

När solen väl är framme så får man suuuga i sig strålarna och försöka lägga lite på lager ;)

Mias Mix sa...

Så himla fint när himlen blir så där rosa. Låter lite kallt för frukost ute men ändå en härlig känsla att det går! Nu går vi mot ljusare tider! Och snart även varmare också! Blir det Spanien för er i år också?

Anni sa...

Mer sol åt folket! Visst är det synd att kamerorna inte förstår att återgå den fina kvällshimlen så som den verkligen ser ut. Man kan inte dela med sig av sin glädje på samma sätt då.