torsdag 11 januari 2018

Kors i "taket"


Kors i "taket".


Tre finska damer inne i bussterminalen vid Danderyds Sjukhus igår. De liksom "ockuperar" bänken utan att sitta på den;-)


Pensionärer är alltid tidigt ute när de ska handla. Roligt att se att antalet dramaten i stor-Stockholm har ökat lavinartat de senaste åren. På Costa Blanca i Spanien var dom vardagsmat redan för 10 år sedan. Där används dom av personer i alla åldrar.

Alltså om det inte hade varit för den goda vietnamesiska lunchen jag intog med favo kollegan Yvonne och det trevliga samtalet med min (snygga) husläkare idag hade jag troligen gått i taket. Här får ni höra:

ComHem
Sedan några dagar tillbaka strejkar vissa tv-kanaler som ingår i basutbudet (HSB har ett avtal med ComHem). Grejen är den att de bara lägger av dagtid, men är mycket kvällspigga och rena nattugglor ibland. Felanmälde för två dagar sedan och fick idag ett sms att felet var åtgärdat. Nej, det var det inte.

Samsung
ComHem rekommenderade en kanalsökning (??????). - Å hur (f*n) gör man en sådan? - Ring till tv-leverantörens (Samsung) kundsupport. Killen mejlade instruktioner, som jag fortfarande inte har förstått. Det är i och för sig ganska enkla, men om man som jag endast använder tre knappar på fjärrkontrollen så är menyvalen ungefär som kinesiska.

Husläkaren
Om jag vill ha ett nytt recept kontaktar jag bara en sjuksköterska hos husläkarmottagningen som sedan ringer upp. Beställde nya mediciner och bokade samtidigt en tid för maken. Det tog mindre än två minuter då självaste husläkaren - den snygga ni vet - ringde tillbaka. Vi pratade lite VM i fotboll och sedan sa han:

- Du vet att du inte varit här på nästan två år? Å då vill jag inte bara skriva ut nya recept åt dig utan jag föreslår en hälsoundersökning först. Vad tycks om det?

Den killen är guld värd! Precis så ska det gå till inom sjukvården. Tack:-)

PS. Bilderna jag lägger upp har ingenting med inlägget att göra. Möjligen den första som jag tog igår. Där kan himlen anses vara ett tak;-) DS.

17 kommentarer:

nalta norrland sa...

Haleluja för Din snygge husläkare,
sånna omtänksamma läkare borde det finnas fler av.

Jag gillar både bilden på kors i taket och de finska rejäla kvinntimren som ockuperar en bänk så snyggt :D

Geddfish ♥ sa...

Nu har jag kollat dina båda inlägg. Hann ingenting igår kväll.
Ordet är fritt, men... kul.

Här är det uppmärksamma BP i farten. Ja, det där att samlas två - tre stycken och ta upp plats för andra, är rätt vanligt. Finns mycket att kolla in och bäst att ta det från den soliga sidan.

Jag gillar också personlig service (husläkaren din) därför bytte jag bank förra året till en med service här i stan. "Kors ifrån stan" säger vi här i stan om kors i taket.

Mias Mix sa...

Första bilden är helt suverän! Och lika suverän är ju din läkare! Jag brukar förnya recept på 1177.se. Men så har jag ingen snygg läkare heller 😉
Trist när inte tekniken fungerar. Hoppas det löser sig snabbt!

Ditte sa...

Jodå, visst kan en se ett samband mellan text och vissa bilder. Lite trassligt att damerna vid busshållplatsen ockuperar bänken fast inte istter på den. Sambandet med Com hems svar och sökningen på Samsung är att det inte går att förstå. uUr tänkte men här? Ja, Samsung har ju inte så mycket med det hela att göra. Den finns ju bara där.

Vad gäller "dramaten" är det ju bra att flera använder den även här. Kanske blir det snart inte så åldersbunden.

Korset på himlen blir en bra symbol att det finns hopp om vården. Skönt! Och toppen med en sådan husläkare. Verkligen!
(Måste tillägga att jag har haft bra vård. Men alls inte alla har det)

Låter dessutom gott med vietnamesisk mat. Undrar så var...


Paula i pörtet sa...

vilken doktor, wow säger jag bara! Applåder och pukor...mina kontakter med vc har under senaste året varit under all kritik, stafettläkare utan någon som helst empati eller känsla för sitt jobb, fy bubblan.
Angående din hundrädsla, jag har inga problem att förstå det, jag är mycket hänsynsfull hundägare och skulle aldrig utsätta rädda människor för lös hund. Men där jag bor är det riskfritt med möte med andra människor i 98 procent av fallen, vägen leder ingenstans ..det blir tvärstopp och dessutom har jag en otroligt lydig hund så här på gamla dar.

Susjos sa...

Snacka om kors i taket, snyggt!
Å superbra med god service hos husläkaren, som även är trevlig att vila ögonen på förstår jag!
Jag fixade nytt recept via "Mina Vårdkontakter" på nätet, men som sagt, ibland vill de också titta på en, det är ju bra!

Åke sa...

Tv problem och kanalsökningar: Gå ut på gatan och haffa en 6-8 åring dom fixar allt :) Det här med plan i luften brukar jag också roa mig med... gå i på Allaflyg.se får du se vart dom är på väg också :) Snyggen bild :)

Monica sa...

Ja sjukvården och jag vet du nog hur det är ställt med.
Sedan dom skickat hem Jacob med ett inklämt navelbråck
litar jag inte på dom alls.
Att han sedan fick sitta 6 timmar på akuten innan det
kom en doktor som sa herre gud och sedan blev det
akutoperation, 2 timmar till och han hade dött:-(
Själv är jag förvånad att dom inte på 6 dagar lyckades
ta livet av mej, varje dag flyttades jag mellan avdelningarna
utan att hamna på rätt ställe, mat och dryck som alla andra
sockret höll man nere med mastodontdoser insulin.
Synd om personalen men politikerna borde få se med egna ögon
vad dom ställt till med.
Ja den är såld och gick för en halv miljon mer än vad vi trodde
det var ju ett renoveringsobjekt så det var riktigt bra betalt.
Nu har hon ju inte någon användning av alla pengarna längre och bostadsbidraget dras in och hon får betala allt själv till pengarna tagit slut.
En av få saker jag klarar av är kanalsökning ett måste när man har Boxer HAHA
Mycket gnäll blev det men sånt är livet.
Ha en skön helg :-)

Steve sa...

Stilfull ockupation av de finska damerna.
Jag jagar just nu en bra dramaten till D, nu när hon inte kan lasta i Jeepen.
All heder åt din husläkare som inte bara månar om din hälsa utan oxå är fotbollsintresserad.
Snyggt kors i taket.

nalta norrland sa...

Go morgon, här vaknade vi till ytterligare en kylig vinterdag minus 29 så yes det är aningen kallt, inte direkt något hundväder ;-)

Tyvärr är det billigare att anlita rörmokare efter kl 18 här i glesbygd än i storstads regionen, tror att kostnaden efter kl 18 här går att jämföra med vad det kostar under vanlig arbetstid i Stockholm ;-

J är ju relativt billig... men han har gott rykte och har ju nyss startat eget så det är nog bra att ta det lite pö om pö :)

Anki sa...

Verkligen positivt överraskad hur bra sjukvården kan fungera! De tre damerna ... ja, det är ju knappast ovanligt att en del stannar var som helst utan att tänka :)
Läcker bild den första med kors i taget - snyggt fångat!

Ama de casa sa...

Verkligen en superläcker bild den där första! Kul att du fick med båda planen också :-)

Du gick väl och satte dig på den där bänken? Haha!

Vi har ingen dramaten. Fast när vi gör storinköp av ljus och kaffe brukar vi använda en resväska instället ;-)

Fin service av snyggingen där. Här i Spanien är läkemedel receptfria i betydligt större utsträckning. Fast spanjorerna går och hälsoundersöker sig ändå, det är gratis att göra det och får man recept är det rabatt på medicinen eller gratis om man är pensionär.

Hoppas det ordnar sig med kanalerna!

Eva Trillian sa...

Det där måste ju vara ett "kors i taket" för att det är blå himmel ;)

Annette sa...

Jag har ingen Dramaten, men har i alla fall köpt kraftiga kassar från ICA och från en butik där vi handlade i Frankrike förra sommaren, så att jag kan återanvända dem hela tiden. Det känns bra att inte slösa med plastpåsar. Jag såg också att man kunde beställa någon form av nätpåsar till frukt och grönsaker, dem skall jag kolla upp. Undrar hur många plastpåsar bara vår familj har förbrukat bara för att kunna frakta hem grönsaker från butiken.

Toppenservice hos husläkaren! Det är så det skall fungera. Jag bytte från gamla vårdcentralen till en nyöppnad hälsocentral här, och vilken skillnad i bemötande och omsorg.

christian sa...

Lyckost där som har en sådan fin läkare.....
Vad gäller det här med teknik håller jag helt med dig, alla tror att det är så enkelt......nehej, tacka vet jag service, riktigt service som din läkare typ!
Ha en bra helg :)

Carita Liljendahl sa...

Det var verkligen ett tecken i skyn! Fint fångat!
Ja, det där med ockupera nåt då man inte behöver det tycker jag är fräckt, men ofta är det nog bara så att folk inte tänker efter, tror jag.

Anni sa...

Dramaten har jag använt i flera år, rädd om min rygg som jag är efter allt släpande på barnvagnar och matkassar. Och ska det släpas glasalster till Gamla Stan finns inte en chans i världen att jag bär i händerna.
Tror jag behöver en ny husläkare, har inte varit hos min sedan hon gick i pension för säkert sju år sedan? Undrar om jag har någon ny? Tar gärna en snygging som pratar fotboll.