tisdag 23 januari 2018

Weekly photo challenge: Vecka 4 – “Under”

Har sett manga otroligt fina och fyndiga tolkningar av temat hos er därute i blogglandia. Själv hade jag som vanligt mina egna och konstiga funderingar om vilka bilder jag ville lägga upp till ”under”. Det förpliktigar att ha en blogg som heter ”Konst eller konstigt”, eller hur!? Enjoy!


Elspaghetti: Den här bilden är tagen i Tel Aviv. Med tanke på att Israel är ett av världens mest högteknologiska länder så förvånades jag inte så lite över landets elinstallationer. Ganska roligt att stå under den och ta ett kort.


Nu är den israeliska elspaghettin ändå ingenting jämfört med den här i Villajoyosa på Costa Blanca. Observera alla löst hängande och oisolerade kablar. Kolla även målningen av kablarna. Beige och rött till vänster samt blått till höger. De smälter liksom in i husens färger. Elinstallationen är under all kritik och det är ett under att elförsörjningen är så pålitlig även här.


Ett slag under bältet är aldrig trevligt.


De flesta sträckorna av Stockholms tunnelbana går under jord.


Den här robotdatorn fungerar till synes under vatten.


Sanna är uppfinnaren av detta himla roliga fototema.

Flera underliga bidrag hittar ni här.

25 kommentarer:

christian sa...

Hahaha, kul bilder och klurigt tema.....bilden med bältet trodde jag (förlåt min snuskiga fantasi) att du skulle skriva "vad finns under"..... usch på mej :)

Stare Ström sa...

Kul bilder!

Steve sa...

Du är som alltid underfundig.

Anonym sa...

Betr. bältet
Ser ut som midjediametern har ökats med, åtminstone, ETT hål. :)

Ruth i (vårlikt) Virginia

Ama de casa sa...

Haha! Du har som vanligt helt fantastiska tolkningar av veckans tema :-)

Och Ruth är lika observant som alltid ;-)

Ha en UNDERbar kväll :-D

Geddfish ♥ sa...

Alla dessa kablage och vattenledningar utomlands, de har förundrat mig i åratal och jag har, liksom du, också förevigat dem via foto.
Kollade in Ruths iakttagelse om bältet och visst är hon skarp, stämmer det.
Underfundig tolkning av temat. Underbart!

Paula i pörtet sa...

Jösses vilka hemska exempel på elinstallationer du fått tag på, o dessutom på ämnet under, det är ju ett rent under att du lyckades! Jasså du tycker att vi inte har något gemensamt, vi kanske är ganska slagfärdiga i käften bägge två, kan det vara nåt? Jag tycker du känns som ett redigt fruntimmer, ingen nippertippa, o det gillar jag. Olikheter gillar jag också, varför bara stryka medhårs och lalla med? Jag är inte orolig för mina tänder, men biter nog kanske ändå lite försiktigare än innan jag fick det nya garnityret!
"Slag under bältet" var bäst!

Ditte sa...

Verkligen en fyndig tolkning av veckans temaord. Rolig och klurig variation. Och perfekta bilder! Stort tack!
Elinstallationerna runt om i ävrlden kan en fundera på, men de är som de är och oftast fungerar det hyfsat. Bra så. Fascinerande att stå under och titta upp. Fastnade under ett par elstolpar idag och stod länge för att just bara förundras.

Visst är det roligt att se andras tolkningar och hur olika de blir.

Olga T sa...

Det är ett under att det funkar med alla de där ledningarna!! Borde vara livsfarligt! Mycket kul bidrag och robotdatorn är jag lite nyfiken på. Vad använder man den till?

KajsaLisa sa...

Högteknologiska samhällen behöver många sladdar. Sista bilden var verkligen under-lig. :) Kul med lite tunnelbana, jag har fotat för lite där.

BP sa...

Svar till Ruth och Gerd: Om ni två bara visste hur bilden kom till, men det är en lång historia;-) Kan lugnt säga att det är INTE mitt bälte. Kan dock avslöja att det är makens bälte som är minst 20 år gammal - typ;-) Han är ju 1,95 meter lång. Som mest vägde han 88 kilo för sisådär 15 år sedan, då han hade ett "sittande" jobb. De senaste 10 åren har han dock vägd 83,5 kilo jämt. Det är bara som så att kilona har liksom på något konstigt sätt "omfördelat" sig;-)

Ungefär samma hos mig. Väger mindre än för fem år sedan, men ändå har kilona liksom flyttat sig;-)

Å japp, Ruth ÄR skarp, knivskarp! Älskar sådana läsare och kommentatorer:-) Tack tjejer:-)

Susjos sa...

Vilka superbra bilder på ordet under! Du fixar biffen som vanligt!
Elspagettin..haha, det var ett nytt ord, och visst är man förvånad att allt funkar?!
Slag under bältet är aldrig kul att få, och visst går tunnelbanan ofta under jord! Hm, får fundera vad jag ska hitta på?

Å vilken tjusig måne du fick till i ditt förra inlägg "glad måndag", helt suverän bild!
Svar: Lustigt nog använde jag den vita "dalahäst"-koppen till min premiär-kaffe-kopp! Vet inte varför?!

Åke sa...

Jag bara älskar dina komtstiga funderingar ;) Hejja hejja jejja!!! Men det här med elen... vart finns yrkestolheten? För att inte sägs säkerheten? Undra hur många som skadar sig / år... eller så var det någon som trillade av pinn redan här...

Monica sa...

Nej Mifu är inget för mej.
Vilken läcker bild på månen härligt att
man kan se ytan så bra.
HAHA så där brukar det se ut när hemmasnickrarna
som man visar i Arga Snickaren varit i farten.
Riktiga råttbon fattar inte att folk törs ha det så.
Slag under bältet är ju aldrig kul att drabbas av, fyndigt
är det ditt eller Långa Farbrorns bälte tro.
Personligen tycker jag Metoo är mer pinsamt än tröjan, varför
går allt till överdrift i landet lagom tro.
Ha det bra i snöfallet:-)

Helén sa...

Rolig tolkning av veckans tema men den där eldragningen ger rysningar längs ryggraden. Även i USA som är rätt högteknologiskt har jag sett en del hemsk eldragning. Begriper inte varför!?!!

Sista bilden ger mig lite funderingar. Visst är det bra om datorn är vattentät men vem behöver jobba med sin dator under vatten? En dykare kanske eller...???!

nalta norrland sa...

Under är ett ord som kan betyda både det ena å det andra :)
Gillar eldragningarna som blickfång men skulle vara livrädd om det såg ut så där här hemma ;-) det finns liknande eltrassel i källaren på Cs hyreshus.

Jag har sett mer tv - Beck - än läst böcker senaste veckan... kan bero på att huvudvärk gör att jag inte riktigt orkar koncentrera mig då jag läser, har åkt på bihåleinflammation... att ligga å se på tv funkar bättre.

Idag blir det snösvängen för J.

Anki sa...

Ett under att elen funkar med dessa härvor av ledningar - gillar att få ta del av både dina funderingar och dina bilder! Häftig "under- ytan- dator" :)

Marina sa...

"Under över alla under..."

Annette sa...

Haha, underfundiga bilder! Det där med skärpet har dessvärre hänt mig också ;)Däremot har jag inte varit i Tel Aviv, men jag läste i går hos Freedom travel att landet ökat sin turism med mängder av människor under det senaste året. Sladdhärvor gillar jag inte. När man är utomlands kan det kännas litet exotisk och ok att se på, men om det var här hemma, nej tack. Riktigt snygg bild, den översta. Snyggt med det perspektivet och det mörka som avtecknar sig mot himlen. Jag tror att det sitter en fågel där bland elkablarna dessutom.

Byblixtra sa...

Rolig tolkning!
Elkablarna på husväggen var en intressant och till viss del färgglad kabeldragning.

Mias Mix sa...

Verkligen ett riktigt trassel av ledningarna. Ser ofta ut så utomlands och man förstår inte hur det kan fungera. Men det fungerar perfekt för veckans tema! Slag under bältet är ju bara bäst!
Och gillar skarpt din bild på månen i förra inlägget samtidigt som jag skrattar åt våra kontraster när det gäller vädret:) Tror i alla fall vi båda är lika glada för Frankrikes vinst så Sverige får spela semifinal!

amo sin blogg sa...

Så flink du er til å finne spennande og artige bilder.
Litt merkelege installasjoner i Israel, men det fungerer vel fint.

Anni sa...

Under-bart under-fundiga foton. Nog undrar man hur de får elförsörjningen att fungera i andra länder, elbränder som är så vanliga?
Välanvänt bälte, det var allt en snäll modell du hade som ställde upp på sådant foto.

Musikanta sa...

Jag ryser när jag ser elinstallationerna - de ser ju livsfarliga ut. Även om man målat några av kablarna beige eller blå. Inget kul att stå under dem. Intressant att du tänkte på tunnelbanan - jag tänker faktiskt på det när jag åker ibland hur långt under jorden man är. Och vad man skulle göra om det skedde något terrorbrott där...
Ingrid

Karin sa...

Annorlunda UNDERbara bilder på temat! Ett slag under bältet var du nog ensam om att visa! Bra där!
Kramar och en fin söndag!