fredag 5 januari 2018

Det har sina fördelar…

… att bo i lägenhet, speciellt om man har tummen mitt i handen. För då kan man bara skicka in en felanmälan till HSB på kvällen och dagen efter kommer serviceteknikern Roffe och fixar felet. Häng på!

Femårsbesiktning efter stambytet


Två dagar efter femårsbesiktningen hände det såklart. Typiskt! Vredet för vattnet gick inte att låsa längre och vattnet rann i en strid ström. Liiiite slösning med vatten kan jag tycka. Det är då en himla tur att maken och jag åtminstone kan hantera en tejprulle som ni ser på bilden. Ingen direkt ideal lösning i längden dock. Bifogade bilderna i felanmälan.

Kvick och effektiv


Dagen efter dök Roffe upp. Han är bostadsrättsföreningens absoluta ängel. Det är bara vingarna som saknas. Han jobbade så kvickt och effektivt att jag bara hann med en bild. Klappat och klart någon minut senare.

Halogenlampa

När jag ändå hade Roffe på plats bad jag honom också att sätta fast den infällda halogenlampan i taket som inte längre var infälld utan hade hängt ner ett bra tag, då maken och jag inte lyckades sätta tillbaka glaset och metallringen i självaste "hålet". Det tog Roffe tre sekunder att fixa takspotlighten. Tusen tack!

Behöver jag tillägga att det hela inte kostade oss en krona. Självklart fick Roffe rejält med dricks. Duktiga, snabba hantverkare med ett allround kunnande växer nämligen inte på träd. Å otekniska personer med tummen mitt i handen är faktiskt beroende av sådana pärlor som Roffe lite då och då.

11 kommentarer:

Geddfish ♥ sa...

Visst är det underbart med såna hantverkare!
Japp, det är skönt att bo i lägenhet. Jag har prövat på att bo i tre olika villor, en i taget, förstås, men då måste man ju fixa själv.
I mitt bostadsområde kommer de kvickt som attan, helt underbart. Guld värt. Jag älskar min lägenhet.
Det är ju Trett´ne idag, här blev det rökt sik (igen), hollandaisesås och goda potatis, gröna ärter och ett milt rött vin.

Ditte sa...

Perfekt! Kunniga och raska hantverkare är guld värda. Skönt med dessa "pärlor" som kan finnas till hjälp- Och visst ger man dem gärna lite extra dricks och vänligt bemötande-
Vi har det liknande i vår bostadsrättsförening att en hantverkare är på plats efter ett telefonsamtal.Beroende på ärende så kan det ska samma dag eller senast dagen därpå.
Har bott i villa också och där vill det ju till att ordna det som är fel på egen hand eller ringa efter hjälp-

FREEDOMtravel sa...

Praktiskt! Peter är ju händig, annars hade det varit jobbigt att bo i husbåt tror jag, Fast även han tar in hjälp ibland, när det gäller rörmokeri eller el. Dessvärre RJ gratis ;)

Susjos sa...

Härligt med snabb hjälp, och kan tro han blev glad för dricksen!
Tyvärr tror jag dock att vi i vår bostadsförmedling inte får en sån hjälp gratis om vi behöver...

Svar: Jo jag läste också om Ted G:s dotter angående filmen, och blev illa berörd, men sen läste jag också producenternas svar, och regissören...och ville se filmen i alla fall. Tycker filmen är så fin och visar trots allt en ljus bild av Ted och hans musik.

Anki sa...

Absolut en stor fördel med att bo i lägenhet - under förutsättning att de har duktiga och serviceinriktade anställda. Min mamma bodde i en bostadsrätt och där kunde det ta upp till en hel vecka innan de hörde av sig efter en felanmälan.
Bra jobbat av er servicekille ... klart man vill ge lite dricks då :)

Ama de casa sa...

Oj vad praktiskt och snabbt jobbat! Här har vi inte alls samma grej man får ordna själv sånt som går sönder i lägenheten. Tur att Anders är händig och att huset håller hög kvalitet. (Byggaren som byggde huset har högt anseende här i stan, vi bor i det tolfte huset som han uppförde här).
Sen är det också bra mycket billigare att anlita hantverkare här än i Sverige. Ja, om man inte har gratisvarianten som ni har då :-)

Himla snällt att dricksa honom rejält - undrar hur många han ens får en minsta lilla slant av?
Smart också - han lär inte söla när det kommer till era ärenden :-D

christian sa...

Ni äro lyckligt lottade att ha en sådan pärla....själva bor vi i hyresrätt precis för att vi varken har lust eller förutsättningar att fixa själva....det är ju sååååå bekvämt och tryggt!
Önskar dig en trevlig helg :)

nalta norrland sa...

Bra då hantverkare är snabba å kunniga, att slippa få vänta på hjälp är ju värt en slant.
Bekvämt att bara ringa efter hjälp :)

Steve sa...

Så det finns alltså fördelar med att bo i lägenhet.

Husbilen-Ellen sa...

Så perfekt att ni har en fixare i Brf. Det har inte vi, men jag förlitar mig på Lennart.

Eva Trillian sa...

EN av fördelarna med att bo i lägenhet :) inte lika bra service över allt, kanske - men när den finns är det ju guld värt!