onsdag 22 oktober 2008

Parkeringshuskonst

Igår var det "höststädning" på mitt jobb, det vill säga stora backar med allehanda böcker ställdes ut i fikarummet för oss i personalen att frossa i. Då jag sitter långt ifrån fikarummet missade jag rensningen totalt och fick nöja med med "resterna". Inget fel på några överblivna böcker som ingen annan ville ha: de två jag tog var precis i min smak.

Thaiphoon II
Eller vad sägs om en bok som beskriver "utöver-det-vanliga"-parkeringshus från hela världen. Valde snabbt ut ett garage där jag helst ville parkera min bil - utanför Thaiphoon II. Har aldrig sett något liknande förr, har ni?
Thaiphoon II är en restaurant i Holland som har ingången i ett underjordiskt parkeringshus. Väggarna vid entrén är utsmyckade med verk gjorda på 1600-talet av holländska målare. Verken behöver inte ens larmas då de är kopior. Originalen finns bland annat på Riksmuséet i Amsterdam. Den stora gaffeln på dörren är ingången till restaurangen.

Något för Stockholm
Vi har ju några riktigt fula parkeringshus mitt i huvudstadens centrum. Skulle gärna vilja skicka de ansvariga på en studieresa till Holland. Vilket lyft det skulle bli för besökare att parkera sina bilar exempelvis i Hötorgsgaraget. Jag menar kan man göra T-bana stationer till en "konstrunda" så kan det väl inte vara så svårt att göra samma sak i parkeringshus.

PS. Bok nummer 2 är Mats Hårds "Konsten att förlora", en bloggroman. Perfekt då boken handlar om en sportjournalist som älskar fotboll och bloggar om ungefär samma ämnen som jag. Mmmmmhhhhhh.... DS

3 kommentarer:

Anonym sa...

Tack för kommentaren på min blogg.
Kortet var på Falcon - kan ju vara lite svårt att se. Ha, ha !

Kram

Mrs Bettan sa...

Det var ju kul att du fick ett par böcker som passade dej.
Kram MRsBettan

MaMalena sa...

Attans att jag vabbade... Hade varit kul att se vilka böcker som tilltalade mig. Du gjorde tydligen fynd!


/malena