lördag 11 oktober 2008

Barbershop på Riksteatern

Om någon för sisådär 10 år sedan sagt till mig att jag skulle åka från Täby till Riksteatern i Hallunda en lördag eftermidddag för att besöka en Barbershop show hade jag gapskrattat. Nej, det hade jag nog inte gjort ändå eftersom jag då inte ens visste vad Barbershop är. Nu vet jag lite mera och det är tack vare kollegan Yvonne.

Rönninge Show Chorus
Yvonne är en av 140 sångerskor i Rönninge Show Chorus som i slutet av oktober åker till Hawaii för att delta i Sweet Adelines internationella barbershoptävlingar - VM för kvinnliga barbershop körer.


Riksteatern
Idag hade kören två genrep på Riksteatern i Hallunda, båda var slutsålda. Måste säga att jag var mycket imponerad över den maffiga inramningen: 140 sångerskor i alla åldrar - identiskt klädda från topp till tå (inklusive skor, ringar på händerna och örhängen) - med sångröster som var helt underbara. De sjöng och showade för fullt och visade upp semifinal- och finalpaketet som de ska uppträda med på Hawaii. Verkligen proffsigt! Jag njöt på min plats i första raden! Hoppas de vinner, de kom visst fyra för några år sedan.
Om ni vill lyssna på kören klicka här.
Missa inte TV4ans Nyhetsmorgon på måndag, den 13 oktober, då nio tjejer av Rönninge Show Chorus är med.

PS. För er med fördomar mot Hallunda kan jag bara säga att den invandrartäta stadsdelen är mycket fin. Ett extra plus till Hallunda Centrum (som jag passerade på väg till T-banan) som kunde visa upp fyra pubar fylld med gäster som smuttade på sina öl klockan 18:00. Täby centrum har en pub (värt namnet) och där har jag aldrig sett så mycket folk som i Hallundas pubar en lördagkväll i oktober. Det ni. DS

1 kommentar:

Mrs Bettan sa...

Du är med i svängen överallt verkar det som.
MrsBettan