tisdag 7 oktober 2008

Konst(iga) blommor i Sydafrika

Berättade i ett tidigare inlägg att min kollega Olle just nu befinner sig med sin fru och två vänner i Sydafrika. Hans fru är ett stort fan av olika konst(iga) blommor och växter som är väl värda att titta på. Speciellt för er som älskar blommor Klicka bara här och välj fotoalbum.

Semester
Dessutom är det ju liksom som en egen semesterresa fast man sitter framför datorn. Man tittar på bilderna, tänker sig bort till Sydafrika men sover i sin egen sköna säng på kvällerna. Inte helt fel, eller hur?!
Jag laddar upp en bild som Olle har mejlat. Fotot är från Piren som går ut till Bird's Island, hemvist för drygt 16 000 högljutt skränande Kaphavssulor (Cape Gannets). Inte att jag vet av en kaphavssula är eller var någonstans i Sydafrika piren ligger, men det vill ni kanske kolla upp själva, ha, ha.

2 kommentarer:

Mrs Bettan sa...

Härligt med Sydafrika. Vi kom ju aldrig dit hr P och jag som var beräknat beroende av dödsfall för en av våra kamrater. Tragiskt.
Jag kan tala om att jag kokat fläskläggen, det tar cirka 2,5 timme att koka en lägg om manm vill ha den riktigt mör. Sen tar man bort hela svålen och fettet (riktigt mycket alltså) och sen är det rent kött som man äter tillsammans med rotmos. Riktigt smarrigt, inte en enda fettgnutta finns kvar.Hälften går bort ungefär eftersom det sitter ett stort ben i mitten.
Sov nu gott / MrsBettan

MaMalena sa...

Kul med "byggtjänst-stenar" så långt bort i världen... :)

/malena