fredag 17 oktober 2008

En natt på Johannesbergs Slott

Johannesbergs Slott ligger mitt i ingenstans mellan Norrtälje och Uppsala - i Gottröra. Inga mänskliga eller andra varelser så långt ögat når bortsett från personalen och två hästar på en angränsande bondgård. Med andra ord ett helt perfekt ställe för en konferens.

Mycket vackert
Slottet är mycket vackert och de österrikiska ägarna har förvandlat hela området till en konferensanläggning för 170 personer. Snyggt jobbat! Självklart har jag hittat några roliga godsaker som jag laddar upp i form av bilder.
Succé
Konferensen var mycket lyckad mycket tack vare olika "hjärngymnastiserande" övningar men mest på grund av företagets eget band - Miss Dizzy and the soulcats - som ställde upp med en storslagen show under kvällen och (för somliga) natten. Disa, Janne, Gustav, Manfred och Rikard (Robbys pappa) jobbar alla på min arbetsplats.

Guerilla Gardeners
Konferensens behållning för mig var dock helt klart Guerilla Gardeners. Rörelsen finns bland annat i England och USA. Den går ut på att plantera blommor och växter på fula eller outtnyttjade platser mitt inne i storstäder. Hur coolt som helst att "ta in landet till stan" och stora Adidas var inte sen att upptäcka reklamvärdet för dem. Kolla här!

Ett litet spöke
Såg inga spöken på slottet (även om mitt och många andras ansikten imorse klockan 8:00 kunde leda tankerna mot dessa varelser). Däremot tycker jag att bilden till vänster - som föreställer min armbåge efter en krock med nattduksbordet - väl kunde vara ett litet spöke åtminstone.
Det är nämligen som så att de kungliga rummen på slottet alla hade två sängar. När min man och jag reser så ligger han alltid till höger om mig (precis som hemma). Jag väljer alltså alltid den vänstra sängen. Av någon konst(ig) anledning - mmmmhhh - valde jag fel sängsida i natt. Jag vaknade av att min armbåge kolliderade med kanten av nattduksbordet till höger. Bordet hade inte en chans att maka på sig, då det var fast förankrat med sängramen. Måste säga att jag föredrar min man till höger. Han är liksom mjukare, han välkomnar alltid en arm som kommer över till hans sida av sängen och närkontakt med honom resulterar inte armbågar som ser ut som tumörer eller små spöken.

2 kommentarer:

Mrs Bettan sa...

Johannesbergs slott har jag aldrig varit på konferens faktiskt. ÄJag har heller inte hört tals om det. Men det verkade var helt Ok. Hur klarade sej din man utan dej en natt när du hade det tydligen svårt.
Kram MrsBettan

MaMalena sa...

*fniss* Tur att mitt rum hade enkelsäng då.... Särskilt som det blev sent...

/Malena