söndag 5 oktober 2008

En söndag enligt SMHI


Tror jag har nämnt det förut: SMHI har nästan alltid rätt med sina väderprognoser när de annonserar regn till helgerna. Under veckorna när det ska regna är det oftas soligt. Förstår inte det. Får meteorologerna betalt per droppe eller stråle, kan man ju fråga sig.

Gilla läget
Det var bara att gilla läget när höststormen ackompagnerat av 10 timmars regn drog fram över Täby idag. Vad gör man? Man unnar sig
- en sovmorgon, för det är så mycket mysigare att lyssna på piskande regn och storm när man ligger under ett varmt täcke och kan drömma sig bort.
- man tittar på alla roliga bilagor till e-mailen man fått under veckan. Många skratt som förlänger livet sägs det.
- en två timmers surf på nätet för att hitta alternativa ramar/rammakare till mina tavlor. Ingen "träff" där, inte ens i Hongkong, suck.
- Man läser resdagboken och följer arbetskompisen Olles äventyr i Sydafrika

Konst(ig) fruktblandning
- Man gör en konst(ig) blandning av frukter som blir till en fruktsallad, häller några droppar gin över och "spetsar" till det med Konst & Kakors kardemummavisp. Jag säger bara mums, precis vad man behöver en sådan här dag.
I ett av mejlen hittade jag bilden som jag laddar upp idag. Orkar inte ta reda på historien bakom teckningen (det får ni gör själva här), men jag tyckte att ritningen var riktigt rolig.

1 kommentar:

Mrs Bettan sa...

Det var något fruktansvärt vad det blåste idag. Jag kunde inte sova utan gick upp redan halv åtta i morse, och hur kul var det jag som älskar att sova på morron.
Kram MrsBettan