lördag 4 oktober 2008

Konstvandring i Roslagen

Idag var det första dagen av "Konst i Roslagen" - en konstrunda där konstnärerna i Täby, Vallentuna och Åkersberga/Österskär öppnar sina ateljéer för allmänheten. Vet inte riktigt om man kan kalla det vi gjorde för vandring, då vi åkte bil; är inte heller säker på om man kan placera Täby och Vallentuna i Roslagen, mmmhhhh.
Marie-Jeanne och jag var på jakt efter bra konstnärer till hennes konstcafé och "min" konstklubb på jobbet.

Karby - Vallentuna -Arninge - Österskär
Marie-Jeanne som äger "Roslagens" enda konstcafé i Viggbyholm - Konst och Kakor - och jag började med Karby Gård, där många konstnärer var samlade på ett ställe. Favorit där: Karin Walde.
Fortsatte sedan mot Vallentuna och Folkets Hus, där vi vände om efter två minuter dels på grund av den dåliga kvalitén på konsten som visades och dels på grund av lukten i lokalerna. Ja vad ska man säga - det luktade gammal gubbe i lokalerna. Usch.









Silversmycken

Fortsatte till Vallentunas gamla brandstation, där en kvinnlig och en manlig silversmede hade visning. Killen som heter Jan Dahlberg (med ateljé på Tegnérgatan i Stockholm och utan hemsida) gjorde verkligen underbara smycken... och det säger jag som inte är ett dugg intresserad av sådant. Killen är väl i klass med Efva Attling.

Arninge
Granne med posten i Arninge hittade vi Annelie Sjödin Hallgren, som jag tjingade direkt till konstklubben.

Via Österåker till Täby Centrum
Österåkers Station är nyrenoverad och ändstation av Roslagsbanan... som inte går dit förrän i slutet av oktober på grund av renovering Där besökte vi AnnCharlotte Sjöberg-Fahlstedt med världens snyggaste man som råkar vara tandläkare. Byt till honom, säger jag bara.
Vi avslutade "vandringen" på Föreningsgården i Täby Centrum med Kurt Pettersson och
Galina Davydtchenko. Dagens favo både för mig och Marie-Jeanne. Kolla bilden!


PS. Tack M-J för brödt, mackan, kafféet, plommonpajen (mums., säger jag bara) och trevligt sällskap.

Inga kommentarer: