fredag 24 oktober 2008

Stilpoliserna

Hade tänkt att blogga om alla konst(iga) rondeller - cirkulationsplatser på fackspråk - som poppar upp lite överallt här i Täby, men en snabb TV-zappning under middagen fick mig på helt andra tankar...

"What not to wear"
Kommer ni ihåg Stilpoliserna Trinny & Susannah, två engelska tjejer som under många år försökte få kvinnor och män i alla åldrar att klä sig bättre? Serien gick i flera omgångar och visades i Sverige på Kanal 5.
Den engelska originaltiteln heter "What not to wear" - faktiskt bättre än stilpoliserna tycker jag - och gjordes av BBC.
Ikväll visade BBC Prime det första avsnittet av en ny omgång... utan Trinny och Susannah.

"Copy cats"
Istället har två "copy cats" tagit över som stilpoliser - Lisa Butcher, modell och Mica Pari, sångerska. Har förståelse för att Trinny och Susannah efter fem år kanske tröttnat på serien men det faktum att de nya presentatörerna är rena copy cats utan några egna vinklingar eller idéer har jag svårt att smälta. Såg första programmet ikväll och har beslutat mig att bojkotta det framöver. Det bestående intrycket var att Lisa och Mica (som inte ens liknar Trinny och Susannah utseendemässigt) måste ha suttit fråmför TVn i månader och studerat sina föregångarnas beteende och sättet att uttrycka sig.
Det "apade efter" Triny och Susannah i 50 minuter. Det kallar jag för plagiat. Förstår inte hur den stora BBC har tänkt där. Är nästan säker på att det inte bara är jag som kommer att bojkotta serien framöver.

Ett ljus i mörkret
Fick ett ljus i mörkret från arbetskollegan Anders idag. Kolla bilden och gissa vad det är. Nej inga LEDar eller laserstrålar utan en väggarmatur med lampa. Coolt, eller hur!?

Inga kommentarer: