onsdag 29 oktober 2008

Gubbarna i Vasastan

Idag var en sådan dag som skulle kunnat bli en hel bloggroman. Därför har jag bestämt mig för att endast skriva ett kapitel nämligen om gubbarna i Vasastan:
På mitt jobb har alla som ville fått en ny mobiltelefon i veckan. Man kunde välja mellan två Nokia - en värsting och en värsting-värsting. "Mina" gubbar valde nog den senare modellen.

GPS till Hälsingegatan 39
Med varsin hårda nalle i näven stod de under lunchen vid Hälsingegatan 39 i Vasastan och försökte klura ut hur GPSen fungerade. Nallen meddelade att det skulle komma upp en karta på displayen - det som dök upp var en jordglob. Mmmmmmhhh.
Gubbarna var helt säkra på att de befann sig i Sverige men nallens GPS envisades med att vistelseadressen var Finland. Själv tyckte jag inte alls att det var så konst(igt) då nallens hemland ju faktiskt är vårt grannland i öst. Den var nog mentalt kvar i Esbo några kilometer från Helsingfors.

Vandring runt kvarteret
Efter idoga försök visade GPSen till slut en adress i Stockholm. Då gubbarna var mycket skeptiska mot resultatet kollade de noggrannt gatuadressen - Hälsingegatan - och numret - 39 - genom att vända sig om. Bingo, de stod framför rätt byggnad. Med nallen upp och näsan ner gick de sedan en lunchpromenad runt kvarteret. Med GPSens hjälp hittade gubbarna tillbaka till jobbet utan missöden.

Några konst(iga) frågor
Då jag själv valde att inte ha en sådan "nymodighet" (med eller utan GPS) hade jag såklart några konst(iga) frågor:

- Ska du köpa läsglasögon nu för att 1. se tangenterna, 2. surfa, 3. läsa mejl, 4. betala räkningar på nallen?
- Ja, jag tror det.

- Hur oftas måste den laddas?
- Ingen aning.

- Går det att ringa med den också?
- Vet inte, det har jag inte provat än.

Efter lunchen fick jag följande mejl i min inkorg: "gubbarna anropar lekstugan". Mmmhhh. Några sekunder senare står en av "mina" gubbar i dörren och undrar om jag fått ett mejl. Visst.
- Ja men då så, då funkar mejlen också.

Nu återstår det bara för gubbarna att klura ut hur man ringer och tar emot samtal med den nya nallen, vilket för mig är det enda en telefon - mobil eller stationär - är till för.

PS. Det blev lite väl mycket text så jag piffar upp inlägget med lite cool konst också - en tak- respektive en golvmålning - som jag fick av Mrs. Bettan och Inger C. idag. DS

2 kommentarer:

MaMalena sa...

nä, nu tycker jag allt att du är lite gammalmodig... ;) Att en mobil skall funka att ringa ifrån?

Fast lite lull-lull, som en ok kamera tycker jag är bra! gps:en kommer jag nog inte att använda, fast kanske det är kul!?!

/Malena (som inte fått sin nya mobil än)

Mrs Bettan sa...

Du är inte gammaldags Beate. Nr 1 för en mobiltfn måste ju vara att ringa och ta emot samtal ifrån. Allt annat har ju kommit till undan för undan. Och det är väl precis inte gratis att surfa via en mobil vad jag vet. Men det är inne att ha en cool mobil med så mycket lull-lull som det bara går. Kul med gubbarna på jobbet som testar.
Kram MrsBettan