måndag 6 oktober 2008

En måndag helt i min smak

Att palla sig upp ur sängen en måndag morgon klockan 6:45 är hårt. Att sedan se en klarblå himmel med sol som tittar snett på en på väg till bussen känns nästan som ett dåligt skämt efter gårdagens väder. Men... det var bara 5 plusgrader, vilket var positivt då jag vaknade ganska snart under morgonpromenaden.

Soligt resten av dagen
Solen höll sig envist kvar både utom- och inomhus. Inomhus tack vare kollegan Anders som alltid har en "ha-en-bra-måndag"-present åt mig i e-post inkorgen. Den här gången hittade han denna "unika parkering". Coolt! Med lite (makaber) fantasi kan man tänka sig att bilen försökte hänga sig, men då den är för tung så... ja ni ser själva.

En liten krabat
Nästa solstråle kom från IT-kompisen Radde som flyttade till ny lägenhet i helgen och uppenbarligen hann packa upp det mesta... Krabaten - som är av äkta guld - heter någonting som jag har glömt, men den är "född" på 1970-talet och satt på ett kretskort i en stordator. Den är 15 mm hög, "huvudet" är 7 mm i diameter och den har åtta ben. "Han" har åttå "ögon" och en "hjärna" bestående av två mini-chips i mitten som är mindre än 0,5 mm x 0,5 mm. (Ungefär som min egen då, ha, ha) Den ska nog bli den perfekta bläckfisken i en av mina tavlor. Tack Radde!!!

PS. Dessutom är det roligt att få sina fördomar bekräftade (eller hur Herr P !?) än en gång: Civilingenjörers hjärna är ungefär lika funktionsduglig som krabatens... och min egen. Och då är bläckfiskar ändå mycket intelligenta djur sägs det. Ooooops DS

1 kommentar:

Mrs Bettan sa...

En annan var ju i stan och mådde bra med en lunch med två gamla arbetskompisar. Härlig underbar dag. Idag ska det förresten bli spagetti till middag, vad sägs om det.
Kram MrsBettan