onsdag 15 oktober 2008

Taylors & Jones


Konst(igt) att jag skriver om korvar igen. Har ju gjort det tidigare och ni vet att jag inte är någon korv fan direkt. De godaste korvarna har jag ätit i England, där korvar knappast går att undvika, i en liten by som heter Queniborough utanför Leister och i Brigg i Norra Lincolnshire.

"Fria" korvar
Med korvar menar jag då inte dessa ynkliga rosa varelser som ser ut som mini snoppar, som trängs i sexpack, som krymper vid tillagning till skynkliga små äckliga maggots och som smakar precis ingenting. Nu menar jag korvar som är tillverkade av riktiga köttmästare med färskt kött och fina kryddor. Sådana som ligger "fritt" ihoprullade på fat i disken och har oregelbundna former och storlekar... ungefär som frigående höns alltså om ni förstår vad jag menar.
Här kommer Taylors & Jones in i bilden. Kan ni tänka er - Sveriges första och enda korvshop på Hantverkargatan 12 i Stockholm. Den öppnade dörren för snart ett år sedan och ägs av två irländare.
Idag är första gången vi provade "Lincolnshire"-varianten (på korven alltså) och den var precis så god som jag mindes den när jag ätit den i korvens förlovade land England.
Kolla Taylors & Jones hemsida. Jag lovar att det kommer att vatta i munnen även hos er. Bilden är tagit från deras webbplats som aptitretare.

PS. Imorgon blir det inget blogginlägg då hela företaget ska på konferens på ett slott i Roslagen. I fall att jag träffar på ett spöke (förutom mitt eget i en spegel klockan 7 på morgonen) får ni veta det på fredag. DS.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Ha det så kul på konferensen !

kram

Mrs Bettan sa...

Jag har alltid haft för mej att engelska korvar är väldigt feta. Är inte ´dessa det också? I så fall är det värt ett besök. Jag, som motsats till dej, älskar korv men inte feta korvar.
Vad häftigt att åka iväg på konferens, det gillade jag också när det befann sej. Ha så trevligt.
*Kram MrsBettan

Mrs Bettan sa...

Jag tror faktiskt att du gillar korvar eftersom de kommer upp igen på bloggen. Vet du förresten vad maggots är, hr P´s favorit. Små krälande maskar som ska förvaras kallt i kylskåp för att sen agna med när man fiskar. Skitäckligt alltså att behöva ha dem i kylskåpet. Bläh.
Kram MrsBettan