söndag 26 maj 2024

Skyltsöndag #472

Vilken underbar vecka vi har haft i nollåttaland. Har inte precis uppehållit mig i Täby Centrum mera än nödvändigt, det vill säga bara två gånger för att handla och för att klippa mig. Det räckte för att få ihop en helt okej Skyltsöndag som återigen bjuder på en ”veckans höjdare” från England:-) 

Partyland ligger granne med min frissa. Upp till nyligen hette företaget Kalaskompaniet, men nu är det alltså Partyland som förresten har världens tråkigaste webbplats.. Kalaskompaniet har visst gått i konkurs. Den tidigare grannen till butiken, restaurangen TGI Fridays har förresten också gått samma öde till mötes. Så himla trist. Vad är det för fel på gammal hederlig Halloumi som har funnits i Sverige i minst 40 år…


Veckans höjdare 1. Jag bara älskar min frissa Leo. När Leo tog fram REF Ocean Mist och sprayade mitt hår undrade jag såklart varför.

BP: Vad är det för nåt?
Leo: Saltvatten.
BP: Ja, det förklarar lukten. Vad är det bra för då?
Leo: Strukturen…
BP: ??????

Veckans höjdare 2. Min engelska kompis Dave har slagit till igen. 14 skyltar på en och samma bild. Och vilka gamla godingar. De har definitivt varit med ett tag - kult och nostalgi:-) Bildens komposition är en bonus. Så himla snyggt fotat. Tusen tack Dave! Keep up the good work:-)

Pumita har uppfunnit Skyltsöndagen. Jag förvaltar den.

Alla skyltare hittar ni här.

17 kommentarer:

Äventyret framtiden sa...

Funderar förstås på haloumin som har funnits i fyrtio år...hittade ingen. Saltvatten och struktur, haha..allt går att sälja med mördande reklam..Kul med sådan frissa. För övrigt är det roligt med frissor, oftast i alla fall. Jag trivs med min jag också. Måste fråga efter saltvatten nästa gång. Fina engelska skyltar ...Kul att din vän sänder bilder åt dig.
Ha en fin kväll!

LillaSyster sa...

Sista bilden är ju så snygg! Saltvatten.....jo det vet man ju hur kul håret blir efter att man badat i havet. Sätter man sig sedan i en öppen bil så går det åt både mycket schampo och balsam - för att reda ut det. Vilket försäljningstrick... folk ska köpa Saltvatten och sedan kommer schampo konsumtionen också öka...
Sockervatten ger också struktur och hållbarhet åt lockigt hår, det experimenterade man ju med i tonåren. Instämmer- underbart väder!

femfemman sa...

Saltvatten , det ger min kalufs en klibbig struktur. Men din frissa vet säkert bättre hur det ska användas. Och vad resultatet blir.
Partyland, absolut inget för denna tanten! Men så är hon ingen partytant heller. Har aldrig varit, ens då hon var tjej God kväll

Hannas krypin sa...

Då ska jag bada mycket på Gotland när vi är där så får mitt hår mycket struktur.... Vilka trevliga skyltar som Dave skickat till dig. Det är så trist med alla butiker och restauranger som går i konkurs. Allt blir så dyrt så folk har väl inte råd på samma sätt. Sen är det väl så med att internethandeln tar över.

byblixtra sa...

Det är ju roliga butiker som säljer prylar till partyn och nu till studenten går nog försäljningen upp. Ja, det är tråkigt när butiker stänger igen.
Tror att bilden på osten inte kommit med i inlägget.
Jodå, känner till saltvattenspray och har använt det då och då istället för hårspray.

Googlade och hittade texten på kicks.se :-)

Saltvattenspray är en stylingprodukt som du använder när du vill ha en slags strävhet i ditt hår. Sprayen ger volym och textur, som gör att ditt hår blir lättare att styla. Efter några duschar saltvattenspray kan du jämföra känslan som du får när du badat i saltvatten.

I torrt, blött eller i fuktigt – saltvattenspray kan du använda på olika sätt. Du kan använda det som volymgivande produkt när du fönar ditt hår, eller när du vill framhäva ditt självfall och dina naturliga lockar. Vill du ge torrt hår mer textur utan att det blir för hårt, då är saltvattenspray perfekt.

Coolt med så många gamla skyltar på ett och samma ställe.

Susjos sa...

Visst är det tråkigt med butiker som går i konkurs, inte lätt nu när fler och fler handlar på nätet.
Saltvattenspray- precis det kom min man hem med när han varit hos sin frissa!

Dave har ju verkligen fixat värsta skyltningen idag, snyggt!
Ha en fin söndagkväll!
Kram

Guldkryckan sa...

Många företag som går i graven i dessa tider, trist verkligen.
Saltvatten?
Det var nytt för mig men jag förstår att det fungerar.

Fint skyltat av både dig och Dave. 👌

Ha det bäst Bp.

Åke sa...

Sådana här affärer säljer väl bara krims krams. Så många saxar din Leo har :) Ja strukturen kan nog vara viktig för BP :) Snygga skyltar i din avslutning, 14 st riktigt vackra.

Ditte sa...

Förstår att du inte direkt hänt mer i Täby C denna vecka än det du var "tvungen" till. Det vackra vädret har vi nog alla velat ta till vara.
Tycker att du fick ihop en fin skyltsöndag.
Ja, många konkurser är det nu. Att Partyland skulle gå bättre än Kalaskompaniet är nog tveksamt.
Din frisör verkar vara av liknande "korn" spm Susjos och min frissa i Kungsängen- Klart du ska ha Ocean Mist i håret för struktur. Tänk vad en lär sig hos sin frissa.
Kompisen Dave är ju helt otrolig. Så många skyltar och läcker komposition han bidrar med.

Klimakteriehäxan sa...

Har sett att man kan köpa saltvattenspray ... kanske bra för babyhår, jag borde möjligen prova???
TGI Friday kan jag sakna men bara lite. Fast alla konkurser sörjer jag ju ändå.

KajsaLisa sa...

I sommar skall jag ligga på stranden och få struktur i håret, bara att doppa sig :)
Sista bilden var häftig, säkert skyltrekord.
Länkar upp nu.

Paula sa...

Täby verkar byta affärer oftare än jag byter strumpor, helt otroligt! Visst finns samma tendens här i Falun, men tyvärr är det längre tid lokalerna står tomma innan man hittar nya affärer. Gillar din nya kompis skarpt, vilka fina foton han bidrar mer, känns ganska exotiskt! Angående halloumi handlar det omatt svenska producenter av likvärdig produkt inte får använda namnet halloumii då det är skyddat,
.

Stefan sa...

Pannumi. Ännu en ost att lägga på grillen. Lägger namnet på minnet.

christian sa...

Party party (citat från en gammal Peter Sellers film).....tänk att allt ska man köpa.....å lite besynnerligt det här med olika konkurser, när butiken dyker upp med annat namn strax efter...
Vad gäller osten passar jag, gillar inte den varianten alls.....axelvaddar typ...
Sista bilden är en riktig pärla å en stor eloge till den som behållit dem på sin husvägg!
Ha nu en bra vecka!

Jossu sa...

Så tråkigt med alla butiker som går i konkurs. Därför försöker jag att undvika att handla på internet så gott det går och gynna affärerna i min lilla hemstad.
Det verkar finnas så många olika sorters ersättare till halloumi numera att jag inte hänger med. Men en jag fastnat för är Norrländsk Grillost som finns på ICA. Jag upplever att den är något gräddigare än halloumi vilket faller mig i smaken.

Hanneles bokparadis sa...

namnet halloumi är skyddat inom EU, osten får endast tillverkas på Cypern av cypriotisk mjölk

Carita Liljendahl sa...

Ja, vilka gamla godingar på sista skylten!
Och svenska pannoumin - kul!
Partyland skulle troligen min syster älska och hon skulle trivas där i timmar. Jag skulle trivas även jag, så länge som rygg och ben tål det :)