söndag 1 augusti 2021

Skyltsöndag #325

Det är inte ofta att Skyltsöndagen sammanfaller med månadens första dag, men idag händer det faktiskt. Välkommen augusti med såväl kräftskivor och surströmmingsfester som lockbeten. Jag lovar att skylta med båda, men inte än. Är så gammalmodig att jag håller mig till det angivna datumen – 8 augusti (kräftor) och 19 augusti (surströmming). Så stay tuned;-) 

Idag blir det tre skyltar, varav två är veckofärska. Parkeringsboten har några år på nacken, så jag gissar att bötesbeloppet är minst 1 500 kronor vid det här laget. 

De stora glasstillverkarna skrattade säkert hela vägen till banken denna varma sommar. Undrar om inomhuscaféet Balders Bröd med hemlagad glass också gjorde det. Hoppas det.

Som sagt en parkeringsbot fotad på Söder i Stockholm. Bötesbeloppet är saftigt, men det jag ville skylta med här är att jag på något sätt lyckades med att inte fota ”personliga” detaljer såsom registreringsnummer, bilmodell och namn. Duktig tjej;-)

Veckans höjdare:  Här är det helt klart tanken som räknas hos den lokala ICA. Dessa återanvändbara och tvättbara frukt- och grönsakspåsar är definitivt inte gjorda av papper. Gissar att de inte prasslar heller;-)

Pumita har uppfunnit Skyltsöndagen. Jag förvaltar den.

Alla skyltare hittar ni här.

17 kommentarer:

femfemman sa...

Måste nog vara felskyltat. Sådana påsar brukar kosta...
Ingen glassålskare... men den chokladglass skulle jag nog inte kunnat motstå. P.g.a. just chokladen...
P-bot, det har jag aldrig fått. Kanske beroende på att lantisar har gratisparkeringar, utom då de besöker staden. Och då är man minsann noga var man ställer bilen. Har dock fått fortkörningsböter. Många år sedan, men jag tyckte att beloppet sved. Är sannolikt ännu mer svidande idag.
Kräftskiva är ok... men ingen hit... surströmming! Avstår! Ha det gott!

LillaSyster sa...

Jo glassförsäljningen borde ha gått som smör i solsken denna sommaren. Surströmmingen hoppar jag över, men lite kräftor kan det kanske bli. Ha en skön kväll!

Geddfish ♥ sa...

Din ICA har säkert papperspåsar också, det har mina affärer. Men dessa är någon slags nätpåsar som kostar en del. Såna har jag hemma, köpte dem för något år sen, inte gratis.

P-bot är inte kul. Men platsade in på temat.
På mig har de inte tjänat med glassinköp. Ätit två ggr, den senaste en lakritspuck i Svingelskogen med barnbarnen.

Lena sa...

Dubbel falsk marknadsföring där, eller tredubbel om jag förutsätter att de faktiskt också kostar + prasslar och är icke-pappriga. Ska det va så ska det, inga halvmesyrer.
P-böter svider och ja du var en fena på att anonymisera där.
Jag är sällan sugen på glass men någon gång blir det en liten pinne med lakritssmak :)
Jag skyltar idag men lägger med en fuskbild utan skylt, bara för stämnings skull. Du har säkert överseende med mig?

Ama de casa sa...

Vänta lite! Jag ska bara gå och hämta en miniglasstrut från kylen...

Sådärja! Både hämtad och uppäten - det är inte bara sommarvärmen som lockar till glassätande, det gör bloggar också :-D

Jag hade nästan glömt att man kunde få böter för att parkera på fel ställe... ;-)

Snyggt skyltat igen!

Åke sa...

Parkeringsbot är inget kul, jag har bara en på 44 år. Prassla mer... rätt lockande. Vet du vad hag tar i en strut? Jordgubb, choklad och jordgubb, ja i den ordningen också. En fortsatt trevlig vecka nu :)

Ditte sa...

Bra och träffande skyltning och på olika sätt.
Ja, de som säljer glass har nig gjort en bra förtjänst men kanske ska de leva på dessa inkomster hela året. Men tror nog det klarar sig. Skulle gärna ta en glass med pina colada.
Bra foto av p-boten. Men jag tror det har gått upp npgra hundralappar. Såg en "lapp" på en bil hos oss igår och den var på 1500 kr.
Sista skylten är ju klockren. Klart jag hellre tar en papperspåse som inte kostar något. Antar att dessa på bilden inte är gratis.

Guldkryckan sa...

Har åkt på parkeringsböter två ggr, första gången kostade det trehundra spänn, det var i slutet av 80-talet då jag hade för bråttom in på bolaget och glömde betala.
Andra gången blev det ingenting, de skrev fel bilmodell så jag slapp undan.
Jag brukar betala för mig vid sådana tillfällen, tjuvåker inte ens med bussen ju ;)

Plastpåsar har de kvar på torget här till frukt och grönsaker.
Fast på ICA prasslar det bara, inte en plastpåse att tillgå.
Jaja, jag förstår tanken och jag stör mig inte på det, inte längre iallafall ;)

Ha nu en fin ny vecka Bp.

Paula Merio sa...

Haha, tvättbara papperspåsar finns nog inte...ännu! Men vänta bara, snart går vi klädda i textilier av papper, vill minnas att finska presidentfrun bar en sån klänning förra gången det var bal på slottet!
Glass, jag har hunnit till en glass i sommar, antar att det inte blir så många fler. Det kan smaka gott men sen blir jag kladdig i hela gommen och det försvinner inte på flera timmar, haha
Usch för böter!

Lotta sa...

Sitter på jobbet och blev så glassugen att jag var tvungen att gå ut till frysen för att se om det fanns någon glass. Så nu medan jag läser vidare så smaskar jag på rom/russinglass. Det får duga när det inte fanns med lakrits. Heter det lakrits förresten, det står lakris på skylten.
P-bot är ju inte roligt men man får väl bita i det sura äpplet om man satt sig en den situationen. Jag har fått två på 44 år, grämer mig fortfarande.
Kram

KajsaLisa sa...

Pina coladaglass lät spännande. En av anledningarna till att jag aldrig tar bilen till stan.
Hur många orkar hålla på att tvätta påsar :)
Länkar upp dig nu.

Susjos sa...

Tror att varken du eller jag har köpt nåt av dessa glassar, jag har dock,kors i taket ätit två mjukglassar i år! Men visst ser glassen god ut, och har nog haft åtgång denna sommar.
P- böter är inget kul, tyvärr brukar vi få någon då och då, men är tacksamma för garageplatser numera på vår gata, väntetiden blev 2 år!
Ha en fin måndag som det ju strax blir!

Hannas krypin sa...

För några år sedan så fick jag parkeringsböter, det dumma var att jag faktiskt hade betalat men hade lagt parkeringsbiljetten på framsätet uppochner. Jag hade säkert kunnat överklaga men struntade i det.

Anki sa...

Som alltid en snygg skyltning ... glassen ser god ut!
P-böter är inte kul - har fått en som jag betalade och en där jag överklagade och fick rätt :)

Ama de casa sa...

Det blir nog ingen sovmorgon på fredag va, BP? :-D Själv funderar jag på att vardagsrumscampa ;-)

christian sa...

Har provat allehanda glassmärken i sommar och de var av olika kvalitet, bland det godaste var en honung/saffran av "Lejonet & Björnen" som jag njöt av i Karlsborg, sen är det inget som går upp emot Go`glass i Hjortkvarn
(http://www.goglass.se/) . . .
Parkeringsböter har man fått några . . . retfullt å sannerligen dyrt :(
Påsarna är helt suveräna, mer sånt!

Ha nu en fin vecka :)

Anni sa...

När man inte har körkort slipper man p-böter :-D
Men en glass tar jag gärna. Undrar just hur den med verbena smakar, det är förmodligen citronverbena så det blir lite åt citrushållet. (Verbena är en trädgårdsväxt)