torsdag 26 augusti 2021

TråktorsdagNågra färgklickar i regnet:-)


Jamen visst!  Det var absolut en tråktorsdag idag. Det var nog den gråaste och blötaste dagen sedan den 27 maj i år. För fler tråkigheter, se nedan;-) 

Man skjuten i Stocksund
Den nyheten läste jag strax efter midnatt på nätet. Stocksund ett wannabe Djursholm i Danderyds kommun brukar absolut inte förekomma i samband med skjutningar och mord. Tråkigt! 

Regnskur
Att hoppas på ett uppehåll i regnandet idag var väldigt optimistiskt När jag äntligen såg att pölarna på parkeringsplatsen inte visade upp några ringar längre, grabbade jag soporna och störtade mot återvinningscontainrarna cirka trettio meter bort. Då öppnade sig himlen. För andra dagen i rad blev jag aningen blöt. Tråkigt! 

Paralympics
Med tanke på vädret är det en himla tur att man kan följa Paralympics live på tv. Bordtennisspelarna med olika funktionsvariationer (det heter så nuförtiden, orden "handikapp" och "funktionshinder" är ute) gör ett fantastiskt jobb. Det gör även killarna som spelar rullstolsrugby. Inte en tråkig sekund där inte. 

Dressyr
Men herregud så tråkigt det är att titta på dressyr. Det gäller såväl grenen i OS som i Paralympics. Jag älskar spänningen i hästhoppningen men ser inte poängen med en häst som rör sig så onaturligt som den gör i ett dressyrprogram. Oooops, jag vet att jag kommer få kritik för min åsikt där, men jag chansar som vanligt. 

Nej, och åter nej
Det säger jag om den nya ”uniformen” de flesta sportkommentatorer bär. Då tänker jag på skorna alltså. Alla killar i Sportspegeln/Sportnytt har helt nya vita gympadojor oavsett om det bär jeans, chinos eller kostym. Dojorna blir liksom aldrig ”ingådda” utan verkar bara sättas på under sändningarna. Så himla tråkigt och enformigt. 

Det är KajsaLisa som har uppfunnit Tråktorsdag. 

Det är Orsakullan som håller i ”Augusti 31 dagar”.

12 kommentarer:

Ditte sa...

Skrattade gott åt skylten "Farthinder" i samband med de färgglada barnen.
Vädermässigt håller jag absolut med om att det var en tråkig dag. Och dina tråkigheter som finns med gör den ju inte i det här avseendet roligare.
Men det finns ju ljusglimtar.Paralympics är ju en. Vad gäller dressyr är det helt ok för min del men jag gillar hoppningen betydligt bättre. Å andra sidan såg jag bara 20 min av dressyren.
Håller helt med dig om skorna. Har också tänkt på dem-
Nu är det "Dimond League" och det är ganska uppiggande. Fri idrott gillar jag

Geddfish ♥ sa...

Många tråkiga episoder samlade!
Förutom det jag skrev om i mitt inlägg så ringde svägerskan idag och berättade att hon ska omoperera den brutna handleden. Tydligen fler brott och inte helt rätt gjort.

Barnen i kulörta regnkläder är verkligen en höjdpunkt, passande till en Glad måndag!

Jag har röjt lite till i förrådet. Kanske åldern tar ut sin rätt. Även om jag vidhåller att det var cykelstället som anföll mig haha.

femfemman sa...

Kallt som attan idag. Ganska skönt väder att promenera i. Syrerikt
Jobbdag! Kan inte bli tråkigt då!
Men ett jädrans skjutande. Vad händer i detta land?
Vita gympadojor är inne tydligen. Tycker att det är snyggt!
Som lantis så är vita gympaskor inget man skaffar. Skitiga vita dojor är inte snyggt...

Freedomtravel sa...

Rolig och färgglad bild med barnen! Skjutningar borde ju helst inte förekomma alls... En skjutning förekom i Helsingborg när vi stod där. Olustigt, även om det säkert var någon annanstans. Olustigt över huvud taget...

Susjos sa...

Snacka om en regnig torsdag! Trots paraply blev jag dyngsur om fötterna idag, som tur var så hade jag med mig ett par extra strumpor i alla fall!

Trist med alla mord bland kriminella, det blir bara fler och fler känns det som.
Hästar och dressyr kan jag ingenting om, har inte sett något tyvärr från paralympics, måste ändra på det!
Vita jympadojor är snyggt, men inte när de har kostym, det funkar inte!

Svar: Nej, det var faktiskt inte skidgänget jag träffade igår ;-)
Ha det fint!

Paula Merio sa...

Underbara reflektioner!
Skjutningarna verkar vara som mässlingen, smittar överallt.
Men så duktigt att du kom iväg med dina sopor. Själv gick jag i skogen bredvid fårhagar i dagens regnande. Konstigt att jag fick bära ut min hund till kvällskissen, han vägrade!
Jag har faktiskt inte kommit igång alls med paralympics, tycker det är svårt att hitta vettigt program så jag vet när jag ska se det jag är mest intresserad av.
Dressyr ska tas bort, fälttävlan är också snart bannlyst. Dom pryglar ju häststackarna!
Tittade däremot på Diamond League ikväll när Mondo fajlade, rejält, o inte kom bättre än fyra! Sånt är livet, jag kan förstå om inte motivationen är på topp efter OSguldet...

LillaSyster sa...

Du fick ihop ett tråktorsdagsinlägg med råge. Jag håller med dig om dressyren. Nu räcker det med regn.....men man får väl vara glad att det inte är snö.....
Ha en bra fredag!

nalta norrland sa...

Go morgon 👋 när det gäller vita gympaskor typ icke använda så tror jag alla tv-människorna 😜 byter om när de kommer till jobbet och tar på sina i tv-rutan kläder 😃 så därför blir varken skor eller kläder direkt välanvända 🥱
Attacken i Kabul var tråkig och så jäkla vansinnigt onödigt.
För övrigt har jag inte några direkta synpunkter på tråkigt 🤷‍♀️
🤗

Ama de casa sa...

Många tråkigheteter här, men jag tyckte verkligen att färgklickarna på innergården lyste upp det hela en hel del :-)

Jag gillar att titta på dressyr eftersom jag själv har ridit och vet hur svårt det är att få hästar att göra såna där grejer. Anders däremot, han instämmer med dig och tycker att dom utövar "silly walks" på ett mycket tråkigt sätt :-D

Anni sa...

Det är SÅ trist med regnet och kylan! Dina bilder är helt perfekta till tråkvädret. Augusti som ska vara så fin månad. Hoppas att det kommer lite värme igen snart.
Rullstolsrugby är helt underbart att se, jag njöt för fullt av Frankrike-Australien igår. Blev oerhört störd över bytet till dressyren där kommentatorerna inte förklarade ett dugg vad det var vi såg. Hur ska vi då kunna bli intresserade?

christian sa...

Älskar som vanligt dina vardagsbilder, framförallt de små liven.... de är ju bara föööör gulliga!
Å tack för din kommentar om dressyr . . . har sen tonåren retat mig på denna totalt abnorma "sport" ?!?

Carita Liljendahl sa...

Ja, nu har det regnat nästan hela augusti även här - säkert hade vi någon solig dag, men minns dem inte längre - särskilt varmt har det inte varit.