tisdag 3 augusti 2021

Weekly photo challenge: Vecka 31 – ”Sälja”

Armand "Mondo" Duplantis som idag vann stavhoppsfinalen på OS i Tokyo.

Helt programenligt vann den sympatiska Armand "Mondo" Duplantis stavhoppsfinalen i Tokyo med 6,02 meter. Han vara nära att flyga över världsrekordhöjden 6,19 meter också, men lyckades inte. Stort GRATTIS till guldet! I och med den bedriften behöver Duplantis inte sälja in sig själv hos sponsorer. De står i kö och slåss om att ha Duplantis som reklampelare. En helt annan verklighet för Ståhl och Pettersson. Kastgrenar är iskalla för sponsorer, tyvärr. Så orättvist.

Resten av bilderna till temat ”sälja” är tagna i Benidorm. Tänkte att sälja in idén att kunna resa snart igen. Å Spaniens Costa Blanca är ett perfekt resmål:-) Enjoy!

På den stationära marknaden mitt i stan kan man hitta precis vad som helst. Den peruken påminner om jamaicanskan Fraser-Pryces OS-frisyr.

Brödet som säljs hos Carrefour är väl i klass med olika brödvarianter hos ICAs eget bageri. Jättebilligt är det också:-)

Ännu billigare är det att köpa alkohol i en vanlig spansk supermarket. Att sälja en hel flaska vodka för cirka 47 kronor – ja, för dom pengarna får man inte ens ett glas öl/vin här i Sverige.

Sanna är uppfinnaren av detta himla roliga fototema.

Flera säljande bidrag hittar ni här.

17 kommentarer:

Mias Mix sa...

Ja stort grattis till Mondo! Hur överlägsen han än är på papperet är det en helt annan sak att kunna prestera på topp i sitt första OS. Han är riktigt grym! Men visst är det orättvist med sponsorerna som du skriver.
Hoppas du kommer iväg på en resa snart!

nalta norrland sa...

Mondo är världsbäst och lätt ser det ut dessutom.
Orättvist är bara förnamnet när det gäller sponsorer.
Billigt är det inte med alkohol här i Sverige och ändå känns det som om vi har fler alkolister...
Någon resa nej absolut inte, big big no no

Susjos sa...

Snyggt jobbat med temat, du fick in de fina OS-guldet också, snyggt! Å visst var det snyggt hoppat av Duplantis idag, jättekul att se, synd att han inte satte världsrekord, men det hinner han göra igen!
Haha, jag har också sett jamaicanskas coola hårfärger, idag på 200 m hade hon andra färger.
Nu längtar man verkligen efter att få resa igen, vi planerar lite eftersom vi har en voucher på SAS som snart går ut!
Ha en fortsatt fin kväll!

Paula Merio sa...

Nu började jag sukta över bröden du visar, så ska riktiga bröd se ut. Inte perfekta i formen, men med hårda skal, lite sega inuti, mums! Och den gode Mondo, som började sin stavhoppsdröm vid en ålder av 3! Inget kunde hindra honom från att hoppa, så det var bara att bygga en egen stavhoppsgrop på gården. Har du koll hur många syskon han har, en lillasyster, o minst två äldre bröder? Och alla idrottar...inga fritidsproblem för de föräldrarna! Vodkan vill jag inte ha även om jag fick den gratis, tror jag fördrack mig i tonåren, tssss
Men du lyckades sälja in bröden, och nog köper jag Daniel Ståhl också, jag tror visst sponsorerna står i kö, bara för hans otroligt charmiga utstrålning!

Klimakteriehäxan sa...

Lessen att jag inte kunde titta på Mondo, men yipee att han vann!!! Dock är det lite bittert att fotbollsmatchen ska gå kl 4 på morgonen.

Ditte sa...

Härlig tolkning och varierad.
Verkligen ett stort grattis till detta OS guld gör Duplantis. Och inte behöver han sälja in sig till sponsorerna som ju står i kö. Tycker också att det känns orättvist detta med sponsorer. Men kanske har det med vad publiken vill ha. Och stav känns mer intressant för sponsorerna. Trist är det.
Man kan ju också jämföra med NHL och en del fotbollsspelare. Där ligger även Duplantis i lä.
Ja, att sälja in Costa Blanca till mig är lätt gjort. Absolut. Och här finns mycket till salu och prisbilden är bra.
Härliga bilder.

Anki sa...

Livet inom sporten är orättvis på många sätt, men just det ekonomiska känns förstås hårt för de som inte får samma chanser som vissa andra.
Heja Mondo och heja Sverige!
Reslust? Nix! Längtan efter skogen ... Japp! Mycket hellre en vandring i naturen än en resa till "vartsomhelst"

femfemman sa...

Hoppas att kastgrenar kan få lite högre status, nu när vi har tre två bästa killarna i världen!
Peruk och vodka är svårsålt till mig.Oberoende av pris . Men brödet ser gott ut! Körde förbi ett ställe där man säljer massor igår. Ullared! Mängder av bilar på väg dit. Vi var på väg till ett annat ställe som säljer stort. Engelsons i Falkenberg. Fritidskläder. Blev dyrt! Ha det gott!

LillaSyster sa...

Ja vilken kille till att hoppa bra! Och det var ju så nära att slå rekordet...det kommer han snart att fixa. Ha en bra onsdag!

Ama de casa sa...

Ja jösses vad nervpirrande stavhoppsfinalen blev! I och för sig hoppade han överlägset bäst, men ändå. Man vet ju aldrig vad som kan hända och vinden var onekligen lömsk. Stort, stort GRATTIS till Mondo - bäst i el mundo!

Visst är Costa Blanca ett perfekt resmål! Så himla bra så jag skulle faktiskt kunna tänka mig att bosätta mig där ;-)

Snygg tolkning!

christian sa...

Man blir inte lite sugen . . . det vattnas i munnen när jag se det goda brödet . . . en fröjd för en tyskfödd . . .

Monica sa...

Vilken rysare och vilken kille :)
Blomman fick jag för 20 år sedan så den har inte flyttat men inte blommat på 1½ år, ej omplanterad nyligen eller några andra konstigheter.

KajsaLisa sa...

Jag tror loggan syns lika dåligt på en stav som på en diskus. Egentligen borde alla sponsorer satsa på segling, då syns loggan ordentligt. :)
Vilken härlig punkfrilla, tyvärr funkar den inte med min keps. Vodka för 47 kronor låter misstänkt billigt, även om alkoholpriserna är lägre där. Undrar hur den smakar.

Lena sa...

Ja sälj gärna in en resa till Spanien! Kanske inte till någon solkust men Andalusien blir fint och fotona lockar... Vodkan lockar inte värst men en torr spansk sherry som måltidsdryck var en riktig höjdare, tvärt emot vad jag befarade.
Mondo är så bra att tom jag har fattat att han finns och att han vann :)

Violen sa...

Just när du försöker sälja in en resa hakar jag på och gör min första resa kollektivt sedan pandemin startade. Ja, den gick inte till Spanien precis men det var ändå ett tillfälle att se något annat för några timmar! Någon peruk med tuppkam har jag aldrig sett tidigare, den är riktigt häftig!
Jag hörde just på radion att fotbollsfinalen i morgon spelas kl 14.00 i stället för kl 4.00 Det gillar väl du?

Stare Ström sa...

Mycket är bra mycket billigare utrikes än här. Gäller att hålla ha-begäret i styr!

Susanne ❤️ sa...

Sporten har jag ingen koll på men vet att vi tagit medaljer i seglingen ;)
och roligt att du sålde in spanien i ditt inlägg längtar efter resor jag med :)
underbar peruk skulle vilja se ngn med den på haha
KRAMISA