torsdag 5 augusti 2021

Tråktorsdag

Förra torsdagen hade både KajsaLisa och jag svårt att hitta något vettigt till Tråktorsdag. KajsaLisa ställde till och med in den. Tänker inte följa hennes exempel, men kan inte bidra med några riktigt tråkiga händelser heller. Så ni får helt enkelt nöja er med det jag har plockat ihop;-) Enjoy! 

Angelica Bengtsson rev ut sig efter ingångshöjden i stavhopp. Det förvånade mig inte ett dugg med tanke på hennes minst sagt turbulenta vår. I OS var det "Mondo" Duplantis pappa Greg som coachade henne. Greg är förresten advokat när han inte tränar/coachar stavhoppare. 

Perfekt att IOK och FIFA till slut höll med och flyttade damfinalen i fotboll till klockan 21:00 lokaltid Det måste vara unikt i OS-historien. Tråkigt bara att beslutet kom bara 16 timmar före matchstart. Man kan uppenbarligen inte få allt här i OS-fotbollslivet… 

Vill man inte ha sand mellan tårna kan man alltid sola på innergården. Ingen sand, men inget vatten heller;-)

Fick ytterligare en fin present av bästisen Yvonne idag. En kassa som man alltid kan bära med sig i handväskan. Tusen tack tjejen:-)

Här skrattade jag gott. Det första jag såg i det öppna parkeringsgaraget var fågelskit på marken. Konstigt tänkte jag, för det är inte speciellt högt i tak i garaget och inte ett träd i sikte så långt ögat nådde.

Men det behövs uppenbarligen inget träd. Det räcker gott med mellanrummet mellan bjälkarna, elkablar och taket. Fågelboets ”hyresgäster” är två duvor som höll på för fullt när jag passerade under boet på väg in i centrum. När jag tog bilderna på vägen tillbaka till bilen var det lugnt i boet…

Det är KajsaLisa som har uppfunnit temat ”Tråktorsdag”.

8 kommentarer:

Susjos sa...

Strålande sol idag, då kan det inte vara en tråktorsdag, jag har njutit i solen idag. Lite tråkigt med fågelskinn i garaget dock, det kan jag hålla med om!
Vilken fin färg på kassen som du fick av Yvonne, så himla snällt av henne!
Ha en fortsatt fin kväll, och visst är det toppen att fotbollsfinalen är framflyttad! Hurra!!

Ditte sa...

Testar från mobilen

Ditte sa...

Inte alls en direkt tråkig torsdag. Men visst var det trist att Angelica B rev ut sig och fågelskiten. Men i övrigt en hel del trevligheter. Och inte minst att tjejernas fotboll ändrat tid. Och förstås den fina kassen du fick av Yvonne. Har själv haft en rolig torsdag ute på Djurönäset och här blir vi kvar i natt. Absolut njutbar miljö.

Paula Merio sa...

Fåglar är otroligt anpassningsbara djur, på gott och ont. Inte alltid så lyckat i stadsmiljö när det bygger bo lite här och var...
Vet du, nu strax börjar loppet 50 km gång i OS...det tar gubbarna 4 timmar....det vore väl nåt, att sitta uppe o glo på gubbar som vickar på sina smala höfter o låtsas att dom promenerar medan dom egentligen kutar för allt dom är värda...Tre finländare är med, önskar dem lycka till men tänker sova !Perfekt att kunna ligga på gräsmattan och sola, föredrar alla gånger gräs framför sand mellan tårna! Fast under parasoll då förstås...
Vilken söt kasse du fick, i även min favvofärg.
Angelika ja, vad ska man säga...hon är lite barnslig, även om hon faktiskt har mognat en hel del. Hon kommer igen!

femfemman sa...

Duvskit... blä..
( Karl-Petter-uttryck..)
Sola i gräs... helt ok... snart är solsäsongen över... Blå...
Fotbollsfans kl 14. Helt ok... hoppas vi slipper säga blå efter den matchen...
Ha det gott!

KajsaLisa sa...

Advokat? Hur funkar det, hotar han att stämma henne om hon inte hoppar högt nog?
Bilden på boet visar bara att fåglar är smarta, det där är ju mer skyddat än ett träd. Visste du att ett gäng duvor varje morgon tar tunnelbanan från Farsta Strand till Farsta, det har visst pågått i flera år.
Jag måste åka dit med kameran någon gång och kolla om det är sant, eller bara en urban legend.
Körde också OS-tema, tack för länken.

Ama de casa sa...

Himla bra att finalen flyttades till en vettigare tid både för spelarna och för oss intresserade svenskar. Ja, mest för spelarna, såklart :-)

Lite konstigt att se en som solar utan att vara i en ruta...

Snygg och passande färg på kassen!

Duvorna hade parkerat bra där i garaget - undrar om dom betalar p-avgiften? ;-)

Ha en härlig finaldag!

christian sa...

Det var förståndigt att flytta matchen inte minst för en annan . . . då vet man vad man gör i eftermiddag