tisdag 10 augusti 2021

Weekly photo challenge: Vecka 32 – ”Torka”

Att det just nu råder en stor torka både i Grekland och i Kalifornien har ju inte undgått någon. Just i västra USA har torkan blivit allt mer extrem. I torkans spår rasar 80 skogsbränder i landet. Säger bara ”global warming”. 

Mix
Ja, som ni ser var skogsbränderna i Grekland och USA det första jag tänkte på när jag funderade på exempel för torka. Bloggtorka har jag faktiskt inte känt av, och då har jag ändå bloggat sedan 2008. Måltorka är en annan torka som det svenska herrlandslaget i fotboll stundtals lider av. Och så kan man torka av ett bord till exempel, vägarna kan torka upp efter en regnskur och kläder kan torka i värmen. 

Som ni ser har jag tänkt till. Och här kommer resultatet av tankeverksamheten. Enjoy!

Ett "naturligt" torkställ.

Det regnade nonstop till klockan 15:45 idag. Sedan kom solen fram och gatorna hann torka upp på nolltid.

Måltorka är inte ovanlig i fotboll;-)

Att torka svamp har jag aldrig gjort själv. Men gulliga Anki brukar förse mig med torkad Karljohan ibland:-)
Sanna är uppfinnaren av detta himla roliga fototema. 

Flera bidrag till temat ”torka” hittar ni här.

16 kommentarer:

femfemman sa...

Bloggtorka har jag understundom.Idétorka likaså. Här var det inge torka idag... det blev en "rotablöta" i eftermiddag.
Humör att bo i de länder där det brinner okontrollerat. Och så värmen...35 grader och mer.

nalta norrland sa...

Torka var ett "enkelt" ord :)
Bra jobbat *applåder* jo men yes nu sitter jag fastkedjad vid datorn och då blir det icke några smileys ;-)
Min 08a systers 19åring är någonstans i den grekiska övärlden på ö-luffning... jag har ju bara hört av min mor, men tydligen skickar dottern ett *Allt är bra*-varje förmiddag, vilket tydligen gör föräldrarna och mormor orolig.

LillaSyster sa...

Det är otäckt med dessa bränder. Du har verkligen tänkt till och har en bra bredd även på denna veckas tolkning =) Vi har haft bra väder fram till seneftermiddagen, då kom en rejäl skur.

Ditte sa...

En riktigt bra och varierad tycker jag. Bränderna runt om i Europa och USA tänkte jag också på. Hemskt! Men hade inga bilder så de fick utgå i mitt inlägg.
Men lite inne på att torka upp var jag helt klart. På olika sätt. Just det här naturliga torkstället är ju praktiskt.
Här slutade det nog runt 15, men även under dagen var det då och då uppehåll men "osäkert". En fin em och kväll blev det.
Ja, måltorka i fotboll är ju inte ovanligt. Annat i basket, hockey och handboll.
Torkad svamp är ju perfekt. Har aldrig gjort det men fick också en del torkade trattisar förr året av Anki. Och de snålade jag verkligen med.

Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv sa...

Tänker att många torkade tårarna i fredags när Sverige fick silver. Håll i dig jag TITTADE. Inte helt frivilligt men Björn kollade och jag såg med. Tyckte synd om svenskarna som förlorade, de var värda guld.

Paula Merio sa...

Den naturliga torkställningen tog ändå priset!

Susjos sa...

Tänk att vädret kan skifta så mycket med bara några mil emellan! Hade ju en solig förmiddag, sen blev det mörkt och läskiga åskknallar, jag trodde verkligen att regnet skulle komma och ösa ner, men icke, inte en droppe regn!
Regn har vi fått så det räcker här uppe, tycker jag, vet inte men kanske naturen vill ha mer, det har ju varit väldigt torrt.
Torrt och varmt är det runt medelhavet och på andra ställen i världen också där det brinner så mycket nu, fruktansvärt!!!
Snyggt jobbat med temat torka, och visst är den naturliga torkställningen sååååå bra!
Fint av Anki att skicka lyxiga Karl-Johan svampar till dig! Bloggvärlden är fantastisk!
Ha det gott!
Kram

Klimakteriehäxan sa...

Torka är ett aktuellt ord, åtminstone på Södermalm. Som det har regnat! men kvällen blev fin och ljum och torr också.

Ama de casa sa...

Vilken härlig och kreativ blandning på temat! Ja, skogsbränderna är ju långt ifrån härliga, men resten var väldigt bra :-)

Geddfish ♥ sa...

Ja, fy för de hemska skogsbränderna som härskar över världen nu.
Naturlig torka av kläder i träden, fiffigt. Jag hade naturlig torka på min rygga när jag gick pilgrimsvandringen i Spanien.
Snyggt tolkat alltihop av TORKA, god blandning!

Svar om lyftkranen: Förmodligen skötte den lastning av järn, skogsprodukter och spannmål till den nära järnvägen. Numera står den nog bara och sover bredvid muséet.

Anki sa...

Torkan och bränderna var det första som dök upp i mitt huvud ...
Du får hålla tummarna för ett bra svampår ... då kommer det kanske ett paket till Täby igen :)

christian sa...

Är det ditt torkställ?!? :)
Du fick till det riktigt bra vad gäller temat, stor variation . . . å torkad svamp är ju en delikatess!

Violen sa...

Fint utbyte av din tankeverksamhet! Kul att du fick med måltorka och bloggtorka! Betydligt allvarligare är torkan som orsakat många av de skogsbränder som pågår nu. Nu har det ju regnat en del så det blir kanske möjligt att plocka svamp och sedan torka dem och spara för framtida behov.

KajsaLisa sa...

Den naturliga torkställningen var kul. Det ser ut som det haglat hos dig eller är det bara reflexer. Måltorkan har varit total hos mig eftersom jag inte följt OS.
Jag har testat förra året att torka svamp, men den fick någon gummiliknande äcklig konsistens.

Helén sa...

Du har lycktas illustrera dina tankar omkring torka väldigt bra tycker jag, torkställningen var nog allra bäst. Jag är inte särskilt förtjust i fotboll och måltorkan är en anledning, det blir ju så sällan mål att man somnar av tristess 😁. Torka svamp har jag gjort de senaste åren men i år har torkan gjort att det är brist på svamp i skogen. Får hoppas att hösten blir lite blötare så kanske höstkantarellerna ändå dyker upp.

Vilt og vakkert sa...

Heisann, flotte illustrasjoner til tørketemaet. Tørka frukt er jeg en stor tilhenger av, godt og sundt. Bloggtørke - ja, noe for egen del, men denne utfordringa holder hjulene i gang sånn en gang i uka i det minste. Flott, så unngås lengre opphold! Ha fine sensommerdager ;:OD)