fredag 6 augusti 2021

Fem en fredag: Vecka 31 – ”Aldrig säga aldrig III”


1. Vad är något typiskt för sommaren du aldrig har gjort?
Hoppat från ett hopptorn, flugit i en varmluftsballong, hoppat fallskärm, paragliding, bungy jump. Inget jag saknar;-) 

2. Vilken genre läser eller tittar du aldrig på?
Feelgood, komedier, humorprogram, science fiction, Harlekinböcker. 

3. Vad skulle du bara göra om du fick 1 miljon kronor?
Det enda jag kan komma på är att jag kanske skulle köpa en sportbil. 

4. Vad är något du gjort en gång men aldrig igen?
När jag var femton var jag utbytesstudent i Paris. Min franska familj tog med mig till deras sommarhus i en by som heter Vic sur Cère. Där fanns det ett kommunalt bad med en vattentemperatur på 14 grader. All hoppade i plurret,  så jag kände grupptrycket. Hoppade motvilligt i. Det var första, enda och sista gången jag hoppade i vatten som är kallare än 24 grader.

5. När går du aldrig över gränsen?
Tror nog att jag inte går/har gått  över gränsen. Kan i alla fall inte minnas, eller så har jag förträngt det;-) Ni ser väl att jag undvikit ordet aldrig;-)

Det är Elisa som har uppfunnit ”Fem en fredag”.

PS. Bilden har ingenting med inlägget att göra. Det är LillaSyster som överraskade mig totalt med dessa Happy Socks idag. Älskar dom:-) Hade dom på mig när jag "offrade" tre timmar i solen för att följa OS-finalen mellan Sverige och Kanada. Trodde att sockorna skulle föra tur med sig. Det gjorde dom tyvärr inte. Sverige vann inget silver, laget förlorade ett guld. Men jag lovar att sockorna kommer bäras många gånger framöver. Tusen tack LillaSyster:-) DS.

13 kommentarer:

LillaSyster sa...

Jag offrade också tre timmar.... jag tycker verkligen att de förtjänade att vinna, så många chanser och ändå blev det inte så.
Man får ändå hoppas att de kommer att bli väl mottagna då de landar här hemma igen för de har gjort ett fantastiskt jobb, det kan ingen ta ifrån dem.
Då har vi lärt oss att strumpor inte ger tur.... fast kul att du gillad dem.

Hanneles bokparadis sa...

jo, det finns mycket roligt kvar att testa 🙂

Guldkryckan sa...

Vann jag en miljon hade jag nog skaffat abonnemang på limousine tror jag, undrar vad det hade kostat? Får googla.
Tänk att handla på Ullared med en sådan. ;)

Nä, bada ska man ju göra i någorlunda varmt vatten, badar visserligen inte sen 90-talet nån gång men skulle det hända så lovar jag kolla temperaturen först.

Nu tillönskar jag dig en fin inledning av helgen Bp.

femfemman sa...

Fina sockor.
Underbart att aldrig gått över gränsen, att kunna kontrollera dig själv. Numeraxär det lugnare med gränsöverskridande... betyder nog att tanten har blivit gammal.
Bada i 14 grader går jättebra. Men jag har ju gott om underhudsfett... En miljon! Fixa stugan i Halmstad... riva, bygga nytt!
Våghalsiga har jag aldrig varit... det modigaste jag gjort är atg hoppa från trean...
God kväll!

Ditte sa...

Vad roligt med presenten från LillaSyster! Och dessa kan du ju använda hur mycket som helst framöver. Visst var det trist med Sveriges förlust. Det var ju sååå nära. Kände extra mycket för Caroline Seger som missade sin straff. Ja, för de andra som också missade sina.
Kul att läsa dina svar.
Konstaterade att mina ev. svar skulle sett tämligen annorlunda ut. Vad gäller nr 1 har jag testat alla. Vad gäller 2 så instämmer jag i "Harlekin." Vad gäller 3 skulle jag resa till Alaska, Antarktis, Sydafrika, Japan och en hel del andra platser. Skulle även besöka mer av Sydamerika. Oj, det finns mycket.
Intressant med svaren på fråga 4. Känner igen mig. Men i juli badade jag faktoskt i Indalsälven som var 18 grader. Engångsföreteelse.
Gränser? Vad menas med det? Vilka gränser?

Klimakteriehäxan sa...

Jobbig förlust. Led med de gråtande tjejerna som faktiskt hade förtjänat att vinna - men på nåt sätt gav jag upp hoppet när Asllani inledde straffarna ned att missa.
Att flyga var en härlig upplevelse det borde du också testa!

Mrs Calloway sa...

en kraftfull el-bil skulle sitta fint. inte bra att handlöst kasta sig i så kallt vatten om en inte är van. vems gräns?

Susjos sa...

Så trist att tjejerna inte fixade guldet idag, de hade ju så många chanser! Å så slutade det med straffar, suck! Synd att dina fina strumpor inte var några tur-strumpor.
Harlekin- böcker, nej tack!
Å jag är imponerad att jag faktiskt provat paragliding, efter ett antal ouzo, men ändå! Å lite häftigt var det, men jag gör nog det inte igen, jo för en miljon!
Bada i 14 graders vatten, nej det förstår jag att du inte gör igen, det skulle jag inte heller göra! Tror det var 20 grader i vattnet idag när jag badade efter joggingturen, lite för kallt, men uppfriskande !
Ha det gott!

Ama de casa sa...

Snyggt att undvika ordet aldrig, ända fram tills slutet i alla fall :-)

Synd att tjejerna missade guldet...

Vilka perfekta sockar till dig! Snällt av LillaSyster :-)

PROFESSORDEUTSCH sa...

Jag tror det är ganska typiskt för sommaren att bada i vatten som har mindre än 24 grader . . . :) :) :) LOL
OS-fotboll: svenskorna har inte det som krävs, 8 finaler å endast en vinst talar sitt tydliga språk . . . de flesta straffarna var f.ö. urusla.....

Paula Merio sa...

Nej, som du förstår offrade jag inte tid på fotbollen idag heller, men är ledsen över att Sverige förlorade. Såg dock fri-idrotten, norrmännen är suveräna, snart är de väl lika duktiga i löpning som i skidor...suck. Jag undviker också allt med höga höjder men har faktiskt som barn hoppat från 10 meter i bassäng. Det var skitläskigt och jag stod uppe jättelänge innan jag hoppade. Men sen kände jag grupptrycket...Vi har samma (av)smak vad gäller feelgood, komedi och humorprogram. Harlekinböcker var jag förvånad över att se i en affär för ett tag sen, trodde det var något som upphörde på 70-talet! Nu förstår jag var ditt trauma för kallt vatten kommer! Jag har bara badat kallt på vintern, på sommaren ska det vara minst 18!

Bokdamen sa...

Fina sockor. Fy för att kasta sig i så kallt vatten, förstår att du inte gör om det. Jag är badkruka så det ska vara ordentligt varmt innan jag badar. ;) komedier har jag sett men evigheter sen, numera får jag nästan utslag av att se det så avstår…

Carita Liljendahl sa...

Intressanta svar i ettan. Jag har inte flugit ballong eller sysslat med paraglidning, men bungyjump har jag hoppat, fallskärm likaså, glidflygning, forspaddling osv.
Och tvåan: jag vill numera mest ha feelgood och komedier 🤣 Men Harlekin läser jag inte heller.
Fick jag en miljon så ja... troligen en bil, eller också skulle jag köpa en liten stuga och bara bo där!