onsdag 18 augusti 2021

OnsdagsblandningJa, nu är det klart. Det är höst. Tycker nästan att allt regn vi fått de senaste tre dagarna känns som en bestraffning för den underbara sommaren vi har haft. Ingen idé att klaga, för vädret är ju en av få saker man inte kan påverka.

Nu till Orsakullans frågor:

Att glida in på en räkmacka och att åka snålskjuts är ju nästan samma sak. Jo, och det har jag gjort några gånger. Tur hör arbets- och privatlivet till tycker jag. Å att åka snålskjuts gör jag nästan dagligen när jag följer mina favo bloggare på deras resor och äventyr. 

Lönar sig alltid hårt arbete? Vet faktiskt inte. Har aldrig behövt jobba ihjäl mig och har haft en himla tur med mina val av arbeten. Är väldigt tacksam för båda delarna kan jag säga:-) 

I höstens tecken. Ja, det har ju regnat nu i tre dagar. Så regn och inte minst blåst är två typiska hösttecken – i augusti;-) Ja, och så tar många tv-serier slut och fotbollens Champions League matcher börjar. Ett återkommande, efterlängtat hösttecken:-)

Det är Orsakullan som håller i ”Augusti 31 dagar”.

PS. Bilden jag lägger upp har ingenting med inlägget att göra, men den är dagsfärsk och tagen hos Asian BBQ Bistro. Stället kan varmt rekommenderas! DS.

12 kommentarer:

Susjos sa...

Ja, det känns verkligen som att hösten kom med stormsteg, lite för tidigt kan jag tycka. Hoppas på lite mer värme innan löven faller.
Du har gjort smarta val arbeten så du inte har jobbat ihjäl dej, skönt!
Å visst åker man snålskjuts genom att läsa andra bloggar med resor och äventyr!
Nu ska jag inte åka snålskjuts, utan min elcykel till jobbet, lite pirrigt efter att ha varit sjukskriven i en och en halv månad!
Ha en fin kväll!

LillaSyster sa...

Men jag vägrar långbyxor ett tag till....
Kan hålla med dig om att det känns som bestraffning, det räcker nu, men vi ska väl inte klaga, det är ju värre uppåt landet.

Geddfish ♥ sa...

Här är allt bedrövligt men det är värr norrut, jag vet.
Långbyxor varvat med halvkort. Ja, kallt och jag är frusen i detta fuktiga väder med översvämningar här.
Imorrn tror jag det blir lite sol, det är sådär så jag fångar minuterna.

Ditte sa...

Nej,vädret rår en inte på och kan inte påverka det. Bilden från Asian BBQ gillas och kan tänka mig att det kan ha blivit en god lunch där. Men lite "off" just nu för vår del. Men god mat och dryck gillas alltid . Och asiatisk mat är ju en favorit-
Kul att läsa dina svar.
Och att ta en tur på en räkmacka eller följa med en snålskjuts kan också vara trevligt. Jag gör det också då och då. Och inte mig emot.
Vad gäller hårt arbete och löna sig. Finns ju många varianter. Ska det löna sig för att man ska överleva? Eller för annat? Beror ju på var man bor i världen.

femfemman sa...

Jo, nog gillar jag att resa.... och nog ser lunch buffén lockande ut... men 35-40 mil... hinner iaf inte denna vecka...🙂
Glida fram på räkmacka... ja, stundtals. Men ibland har det absolut blivit grundstötningar.
Tror nog att det blir lite sommarkänsla igen. Kan vara fina dagar ännu ett par månader...
Jobb! Jodå... lärarjobbet har väl gjort så att jag varit inne I trävirket ett par gånger. Har lyckats ta mig ut, innan jag fastnat.
Understundom så har det varit räkmackeglid i jobbet också..
beroende på elever och arbetsuppgifter..
Ha det gott!

Freedomtravel sa...

Nog känns det lite som bestraffning alltid! Vi står ofta vid havet här på västkusten och husbilen gungar mer än husbåten brukar göra! Men Peter kan vara tacksam att jag "tvingade" honom att packa långbyxor (har är obotlig optimism:)).

Paula Merio sa...

Jag skulle vilja teleportera mig till den där buffén! Så mumsigt o dessutom har jag rekommendation av en viss matkännare! Jag åkte inte snålskjuts idag trots att jag kunnat göra det, påstigning mitt i bussen o noll kontroll. Men så gör jag inte, finns dom som himlar på ögonen åt min hederlighet...men så sover jag gott om natten också! Men som du åker jag definitivt snålskjuts bland favoritbloggarna! Tv-serier tar väl inte slut, det har ju mest varit repriser, jag vill ha många nya bra tv-serier att tugga i mig i höstmörkret!

Malena Beijer sa...

Hösten kom lite för fort tycker jag. Men jag drar till Malmö över helgen, och där verkar sommaren dröja kvar lite. Men samtidigt är det skönt med allt som hör hösten till. Skolstart, scouterna och vanliga rutiner. Men nu längtar jag mycket efter att få gå till jobbet och träffa kollegor, men undrar om det ens blir av i höst?
Ja det är en väldigt internationell matmarknad på medeltidsveckan, en polack som säljer helgrillat vildsvin, fransmän som säljer crepes, och som du såg gänget som säljer spätzle. Blandat med norrländska souvas, gotländsk saffranspannkaka och strömming i bröd. Enda kravet är att det skall vara mat som är geniun och inte så modern. Och försäljarna har medeltida kläder på sig och stånden skall se gammaldags ut. Väldigt mysigt!

Ama de casa sa...

Hösten är långt bort här. Sol och 38 grader i skuggan igår eftermiddag... Helt klart i mesta laget för min del.

Det där stället såg väldigt trevligt ut, och 125 spänn för en buffé lät väldigt bra. Fast jag antar att det inte ingick nåt vin då? ;-)

Anita-Malta sa...

Så sant, vädret kan vi inte påverka, här är det i mitt tycke för varmt men hellre det än motsatsen. Tids nog blir det höst även på Cypern, iallafall blir det svalare:))

Vad fint svar du gav på det där med att åka snålskjuts, ett ord som annars har en något negativ klang fick du till att betyda motsatsen.

Asian BBQ Bistro på bilden ser ju riktigt inbjudande ut, nu ska jag hoppa ner i poolen ;)

nalta norrland sa...

Mår fortfarande 💩 och är trött 😴 men har fått hem min nya mobil 👍
En tröst i bedrövelsen 😊
Orkar inte blogga, hjärntrött - att gå på gång mobilen dom jag vill ha den räcker ✋
I morgon BUP Lycksele så jag vilar mig i form 😴 🥱
Vi hörs en annan dag
🤗

Elisabeth sa...

Även om solen varit framme idag, så känns det att hösten smyger sig på. Det är råare i luften. Märks tydligt när solen dalar. Ålamörkret har ju också kommit! Ha dé bra!