lördag 7 augusti 2021

Bokmärke och "hästarna som tog guld"


Har många bokmärken kvar i mitt förråd, både "fådda" av Anki och några fejkade som jag själv samlat ihop. Och i veckan hamnade ytterligare ett roligt bokmärke i inkorgen. Avsändare LillaSyster. Märket påminde onekligen om det här. Hade ju delat upp märket och skickat det till såväl LillaSyster som Carita, båda två tjejer med gröna fingrar. Än så länge har de inte lyckats att få nåt att växa. Det kanske behövs en kram för att lyckas den här gången;-)

En ”växande” kram
Bokmärket är himla fint tycker jag, och idén är ju riktigt kul. Frågan är bara om LillaSyster har mera tur med fröna den här gången. Håller tummarna. Tusen tack för bokmärket:-) 

"Hästarna tar guld"
Så sa min granne igår när det stod klart att Sveriges damer återigen misslyckats med att ta hem en fotbollsfinal i ett stort mästerskap. Tjejerna vann verkligen inte silvret utan de förlorade guldet, för Sverige var det bästa laget i hela turneringen. Men som sagt. Hästarna gjorde det idag istället och tog guld. Stort GRATTIS till ryttarna Henrik von Eckermann, MalinBaryard-Johnsson och Peder Fredricson!

Jag har hittat temat hos Klimakteriehäxan.

Det är Boklysten som har uppfunnit temat Bokmärken.

Med lite tur hittar ni även bokmärken hos Hannele, Gerd, Emma och Åsa.

11 kommentarer:

Hanneles bokparadis sa...

ett bokmärke som gör en glad, och fint foto!

Ditte sa...

Visst är detta ett bokmärke/märke/bild som gör en glad. Läste att LillaSyster håller på med att få fröna att växa och säkert går det med lite tid och tålamod. Säkert gör en kram susen för växtligheten.
Ja, hästarna tog guld. Bra jobbat här!
Och visst förlorade fotbollstjejerna silvret. Tyvärr var ju inte straffarna klockrena. Kanske för mycket nerver med i spelet.
Jag tycker alltid det är trist när en match avgörs med straffar. Blir mycket tur och otur som spelar in.

femfemman sa...

Japp, den otroligt duktiga svenska ryttareliten tog guld. Vågade inte kolla på TV. Lyssnade på Christian Olsson och Maria Greisner på radio. Tårarna kom när guldet var ett faktum. Tycker att hästsport är en fantastisk sport. Samspelet mellan häst och ryttare, att tjejer och killar, medelålders herrar och damer, tävlar utifrån samma villkor.
Vågar ju inte riktigt uttrycka min inställning till damernas fotbollsmatch... inte var det många passningar som gick hem...Så jäkla klantigt att dra på sig en straff... och lika klantigt att byta ut erfarna tjejer då det fanns risk för straffläggning.
Gott att OS går mot slutet... tar alldeles för stor plats i media. Tacka vet jag mästerskap i en sport i taget!
Förundras över Norge... Grattis till dem! ... som tar fler ädla medaljer än Sverige i såväl "sommarsporter" som vintersporter.
Ha det gott!

Geddfish ♥ sa...

Ett toppenbokmärke! Hoppas det fröar av sig!
Japp, den lilla smarta söta tjejen på 8 år stortrivs. Ska börja 2 klass nu. Hon knep mitt hjärta.

Klimakteriehäxan sa...

Bokmärke som växer, det är ju riktigt skojigt!
Skojigt var det också med hästguldet. För att inte tala om norske 1500-meterslöparen. Den spurten ...! Önskar nu att handbollstjejerna får ett brons men törs man hoppas?

Susjos sa...

Vilket kul bokmärke som kan gro, hoppas det lyckas nu. Jag läste om guldet med hästarna, jättekul, trodde inte att Malin fortfarande var aktiv, jätteroligt!
Ha en fin söndag och sov så gott!

Stefan Karlsson sa...

Vem i himmelens namn kunde ana att hästhoppning skulle vara så spännande? Puh!

Sedan klev man upp tidigt i morse för att se damerna spela hem bronset i handbollen och så blev de totalt utspelade. Tack!

Ama de casa sa...

Hoppas kramen hjälper så det blir ett lyckat resultat av odlingen denna gång :-)

Lagfinalen i hästhoppningen var så otrooooligt spännande! Till och med Anders (som inte är i närheten lika hästintresserad som jag) satt som på nålar och sa efteråt att det var det mest gastkramande han sett i OS så här långt. Stort GRATTIS till både hästar, ryttare och alla andra inblandade runt ikring den härliga laginsatsen :-)

Carita Liljendahl sa...

Kul med de här fröna, men än har inget kommit upp. En kram kan behövas :-)
Tack för att vi fick testa ändå!

Guldkryckan sa...

Första guldet i den grenen på 97 år tyckte jag mig höra, fantastiskt ju även om det kanske inte är riktigt "min" sport, fast fina djur är det ju trots det.

Bokmärken har jag nog en del, fast de är "fejkade" allihopa, men de fungerar ju ändå ;)

Ha det bäst Bp.

nalta norrland sa...

Nu är OS slut… dax att sammanfatta och möjligtvis finns någon som man kan skylla diverse misstag på 🥺 jo yes inom sporten verkar det ofta bli så att nån måste avgå efter mästerskap då det inte gick så bra som det borde.
Något bokmärke blev det icke igår och inte heller nån skyltsöndag idag 🤭
Vi har i alla fall haft en fin helg.
🤗