fredag 13 augusti 2021

Fem en fredag: Vecka 32 – ”Struktur”1. Vilket område i ditt liv är mest organiserat?
Det känslomässiga tror jag;-) 

2. Vilket område i ditt liv behöver mer struktur?
Logiskt tänkande kanske. 

3. Har allting sin egen plats i ditt hem?
Nja! Inte riktigt. Ordnad kaos är kanske för mycket sagt, men på ytan ser det rätt så ordentligt ut. Sedan kan man ju ”gömma” saker bakom stängda dörrar om så behövs. 

4. Vad om något bland dina rutiner ändras nu till hösten?
Sedan den 28 maj har jag i stort sett varit bosatt på balkongen. Det lär det nog vara slut med till hösten. Tyvärr. 

5. Hur ser du till att skapa struktur i vardagen?
Det gör jag inte, se till att skapa struktur alltså. Under mitt yrkesliv fick jag vara väldigt strukturerad, och det hade jag inga problem med. Men nu som pensionär föredrar jag att ha ett mera ostrukturerat liv. 

Det är Elisa som har uppfunnit ”Fem en fredag”. 

PS. Bilden har till viss mån något med inlägget att göra. För man måste nog vara rätt så strukturerad med vad man tar med sig till en picknick i innergården. Dagsfärsk bild. DS.

18 kommentarer:

tant Hannele sa...

behöver ingen ordning, har gott minne!

nalta norrland sa...

Struktur, rutiner, ordning & reda är hyfsat främmande här hos oss.
Planen är att vi ska få en nystart nu när skolan börjar.
Men än har vi sommarlov.

Susjos sa...

Struktur och rutiner är något jag inte vet så mycket om! Kanske inte så konstigt när man som jag jobbar på obekväma arbetstider...
Skönt att vara pensionär och få leva ostrukturerat!
Ha en fin fredagkväll!

Mrs Calloway sa...

ett välorganiserat känsloliv! det för respekt med sig. ibland är det väldigt skönt att vara oorganiserad. men ibland vill jag planera och strukturera

Ditte sa...

Jättekul att läsa dina svar.
Jag är nog för egen del tämligen strukturerad vad gäller det mesta. I vardagen är jag delvis strukturerad och delvis inte.Vill ha kvar flexibiliteten. Men visst finns det avvikelser och förbättringsåtgärder vad gäller struktur.
Kanske de på bilden lägger upp dagens struktur.

femfemman sa...

Struktur... njaaa...tveksam om jag har det i vardagen... eller ens vill ha. I den lilla arbetstid jag har, finns strukturen kvar.

LillaSyster sa...

Jag gillar ordning och reda, vill ha full koll på det mesta. Tur att vi är olika. Än är inte sommaren slut med lite tur kan du stanna på balkongen till efter halva oktober =) Ha en bra kväll!

Guldkryckan sa...

Bra med struktur ibland, själv har jag det i form av en gammaldags kalender i bakfickan, utan den glömmer jag det mesta.

Ser nästan fram emot att slippa struktur när jag pensioneras om 5993 dagar ;)

Ha nu en fin helg Bp. :)

Geddfish ♥ sa...

Man har ju helt olika liv, som i arbetsliv, panschis, med/utan barn, ensam/tvåsam osv. så visst skiljer det sig.

Bokdamen sa...

Lagom struktur vore idealet, men jag drar nog åt lite olika håll i olika situationer och perioder i livet. Ibland finns struktur utan att en ser det känns det som….nej nu flummar jag. Ha en bra kväll.

Klimakteriehäxan sa...

Det där med att gömma saker bakom stängda dörrar ... jodå, det känns igen!

Lena sa...

Känslomässigt organiserad, grattis! Önskar jag kunde säga det samma men nope snarare fullt kaos men blir väl bättre när jag bestämt mig. I övrigt är vi ganska lika och kan unna oss ett ostrukturerat liv nu när yrkesdelen är avklarad.
Ser trivsamt ut där på innergården.
OCH håll ut på balkongen!!!

Paula Merio sa...

Jag säger som du, det räckte gott med att vara strukturerad under alla arbetslivsår. Nu måste man få pusta ut och ta livet som det kommer! Improvisation är väl inte mitt ledord, men jag är lättledd,,,kom med ett förslag och jag hänger på! Sörjer du redan balkonghänget som snart är över? Jo det förstås, livet på balkongen är ju mera fritt, man ser mycket spännande och att plötsligt förflyttas till köksbordet känns förstås lite inskränkt. Men visst har du terrassvärmare? Så du kan förlänga balkonglivet? Jag undrar också lite hur det blir när inte alla grannar sitter ute och man morsar när man kommer in på gården...så har det ju varit sedan jag flyttade in!

Anki sa...


Kul att läsa dina svar! När jag jobbade så var jag tvungen att vara strukturerad i vardagen - men nu ger jag sjutton i det! Tar dagen som den kommer - och det där med stängda dörrar ... och lådor känns igen. Syns inte ... finns inte!

Långt svar: Det gläder mig att du gillar den nya headern ... får väl skriva lite om sakerna i bloggen - tack för tipset :)
Det ordnar sig nog med möblerna ... det är modernt med låga soffbord och då finns det bara såna på företag som Mio, Ikea ... o.s.v.
Har kollat Blocket och Tradera - och jodå det finns, men då är det oftast hämtning som gäller - och jag är inte villig att åka 20- 30 mil för ett bord :) Tyvärr är nog ingen av sönerna såå händiga, men som sagt, det löser sig.
Jag hittade naturreservaten via länsstyrelsens förteckning med koordinater, men har sen fått ett tips via Finspångs kommuns hemsida - det ska gå att ta sig till reservatet en annan väg - och då kan jag gå dit hemifrån :)

Ama de casa sa...

Jag är mer för improvisation än för struktur nuförtiden. Ta dagen som den kommer, typ. Sen är det klart att vissa grejer måste planeras också och passa tider är jag noga med.

Den som står för ordningen och strukturen hos oss är Anders. Inte bara i bildarkivet utan även bland en massa andra grejer. Själv har jag några ställen som går under benämningen "Amas arkiv". Där är det rörigt, men jag vet (oftast) i vilket av "arkiven" jag har det jag letar efter.

Ser alltid så trevligt ut där på din innergård!

Michaela Lejonberg sa...

Härligt med fler som varit bosatta på balkongen i sommar! Jag flyttade in för någon vecka sen. Men tror jag kommer flytta ut igen, jag sover så kasst, och det är varmt!

Sen har jag inte mitt kedjetäcke just nu, sonen lånar det då hans som är tyngre pajat (det är ett 10kg tyngdtäcke som är uppdelat i två 5kg med dragkedja och just dragkedjan är paj). Har kontaktat hab. om detta, men antar att alla inte återkommit från semestrar ännu. Och han har ju flyttat till internat under veckorna och då ansåg jag att det är tryggare för honom att ha tyngdtäcket än för mig under tiden vi inväntar habiliteringen.

På balkongen kan jag varva ner i friska luften. Sen har jag kommit på att gör jag inte kvällsyoga eller meditation så tar det bra mycket längre tid att komma ner i varv.

christian sa...

Sitter du inte på din älskade inglasade balkong på hösten?!?

Tony sa...

Intressanta och bra svar på frågorna kan jag tycka.