söndag 22 augusti 2021

Skyltsöndag #328

Även den här veckan hade jag kunnat få ihop det till en röd tråd, men då hade det bara blivit två bilder, och det är ju aningen futtigt. Okej, det är inte kvantiteten utan kvalitén som gäller, men ändå. Jag pratar för mig själv alltså;-)

Man kan färga tyger, ull och håret… och en massa andra saker. Uppenbarligen. Hos den lokala ICA finns även färgade morötter. Morötter och jag går ju inte ihop i någon färg. Så jag har inte testat de gula och rödbruna varianterna. Inte de orangea heller för den delen.

Veckans höjdare 1: Det var Yvonne som mejlade den här bilden till mig. Det är en glaskork på en flaska med ett österrikiskt vin. Hon fattade inte direkt att korken var gjord av riktigt glas, så hon attackerade den med en korkskruv. Tycker att idén är absolut strålande – att ha en glaskork alltså. Den korken kan ju återanvändas hur många gånger som helst. Väl värd att skylta för:-)

Veckans höjdare 2: Ja, här kommer ytterligare ett vinrelaterat bidrag. Unvined Riesling är alltså ett alkoholfritt vin. Unvined måste vara en svengelsk variant, för mig vetande är ”vin” ”wine” på engelska. Unwined gick uppenbarligen inte hem, då unwined betyder allt möjligt, men inte ett alkoholbefriat vin i Sverige.

Pumita har uppfunnit Skyltsöndagen. Jag förvaltar den.

Alla skyltare hittar ni här.

14 kommentarer:

Guldkryckan sa...

Morötter brukar jag sen en kort tid tillbaka tugga i mig som mellanmål, har fått ett släng av "tänk på vad du äter" men det går väl snart över.
Färgade?
Hade jag ingen aning om att det fanns, då har jag lärt mig något idag också ;)
Glaskork tycker jag låter helt ypperligt, speciellt med tanke på att jag är bra på att ha sönder korken i vinflaskan, fråga mig inte hur, har ingen aning.

Håller mig nog till mitt rödtjut, jag är en gammal hund ju som du vet ;)

Ha en fin söndagskväll Bp.

Klimakteriehäxan sa...

Jag tycker morötter ska vara orange, så gammaldags är jag. Ska snart äta ett par till middan, faktiskt.

LillaSyster sa...

Men du kanske är villig att testa lila morötter? Syrran har odlat det i sommar och ungarna bara älskar dem, de tycker att de är godare än de traditionella. Glaskork det var något nytt. Själv föredrar jag rött vin.
(Jag har mina rötter i Småland, men min mormor var född och uppvuxen i Värmland, så därav arvet av nävgröt....fast mjölet beställde jag på nätet. Synd att jag inte kom på den briljanta idéen när mormor levde.)

Lena sa...

Det där äventyret med glaskorken kunde ha slutat illa för Yvonne. Men nu är ju jag varnad om jag skulle få smak på österikiskt. Hälsa och tacka!
Lite svårt att förstå hur man inte kan gilla morötter, men kanske är du allergisk. Jag gillar morötter. Förste sonen fick så mycket morotsmos när han skulle mattränas att han blev gul och BVC misstänkte gulsot :-)
Unvined vin har jag inte nått fram till ännu, känns som en anomali men alkoholfritt öl finns ju riktigt bra så varför inte.
Jag gjorde en kombo med skyltar och fem en fredag idag, förutsätter att du inte tycker illa vara.

femfemman sa...

Morötter, det är användbart i mycket. Jag gillar morötter, färg spelar ingen roll. Hade sått i grönsakslandet, fina morötter stod I rad... När vi kom hem från vår fjälltur skulle jag hämta. De var borta. Blast och allt! Och den forna morots-raden var helt underminerad. Sorken/ sorkarna har haft fest. Snopet.
Violetta morötter har jag också ätit. Alla smakar morötter, oberoende av färg.
United vine. Nej tack! Men alkoholfri öl, det finns det gott om. Dessutom sådant som är gott!
Ha det fint!

Geddfish ♥ sa...

Jag gillar morötter jättemycket. När jag väntade Sarah drack jag massvis med morotsjuice också. Men de ska vara orange och inget annat.

Glaskork? Aldrig hört. Men, jag köper bara rött vin. Bubbel får någon annan bjuda på och ta upp korken på, för det avskyr jag ;)
Ha det himla fint!

nalta norrland sa...

På tal om vin då skulle jag gärna vilja veta om det österrikiska vinet med glaskork finns på Bolaget?
För det andra så om jag ska dricka vin väljer jag ett med alkohol 🍷
För det tredje så vet jag sedan mitt besök. Klyktattarland för nån vecka sen att jag inte gillar Leif GW Persson rosévin, nu har jag - tror jag - inte druckit rosé tidigare och det lär ju finnas andra rosévin som smakar bättre 🤔

Ditte sa...

Här var det verkligen "höjdare" i dagens skyltning. Skrattade gott åt färgade morötter. Tycker absolut att de också platsar bland höjdarna.
Kul med en glaskork. Hade inte hört talas om en sådan men nu vet jag att de finns. Och en glaskork är ju genial.
Vinet Jacobs Creek Unvined såg jag ska lanseras den 1/9 och man kan ju undra varför det på ett vin från Australien står "unvined" på etiketten. Men något ska man ju grunna på. Tror jag ska fråga på Systemet.

Åke sa...

Morötter orginal tar jag utifrån grönsakslandet annars får det vara, färgade får mig att fundera på alla gifter. Glaskork eller lock måste vara smart. Men du viner… tur jag inte är så förtjust i dem. Jag letar som mest på den italienska hyllan. Tack för ännu en skyltsöndag.

Ama de casa sa...

När det kommer till morötter är vi rörande eniga du och jag. Dom går bort - oavsett färg.

Unvined vin går också bort. Haha!

Inte alls så korkat med en glaskork. Bara man fattar att det är en sån, då :-D

christian sa...

Festlig blandning . . . man att "färga" morötter verkar skumt . . .
Glaskork = i like!
Snygga vinflaskor . . .

Paula Merio sa...

Det var en synnerligen snygg "skylt" på vinet. fantasifullt och färgglatt. Och bra att det finns alkoholfria alternativ. Färgade morötter ja, man odlar ju fram det mesta nuförtiden. Helt okej om man vill ha en färggrann morotssallad t.ex men jag skulle aldrig betala mer för de färgade jämfört med den oranga, som dessutom ser smakligast ut, om du frågar mig.
Tur att inte din kompis försökte dra ut korken med tänderna....ajaj

Anni sa...

Synd att de påstår att moröätterna är färgade, det gör ju att de inte känns aptitliga. Att morötter har flera färger är inget konstigt, snarare att "vi" envisas med att odla de brandgula. Fram för mångfald även bland morötter!
När det gäller blomkål så var den aldrig vit förr i tiden utan hade också den olika färger. Att den blir vit beror på att bladen binds ihop ovanför kålhuvudet så att solen och ljuset inte ska komma åt. Jämför med vit och grön sparris!

Att attackera glas med korkskruv låter rent livsfarligt. Undrar om Yvonne skrattade åt sig själv när hon insåg misstaget?

Carita Liljendahl sa...

Unvined känns som både ett roligt och lite lustigt namn.
Kanske det smakar lika bra som med alkohol, för egentligen vill man ju inte att nån alkoholsmak ska kännas särskilt stark i ett vin.