måndag 2 augusti 2021

Glad måndag


Sverige vann semifinalen mot Australien med 1-0 efter mål av Fridolina Rolfö. Stort GRATTIS! Foto: Aftonbladet.

Sverige får aningen överraskande möta Kanada i finalen. Kanada slog USA med 1-0. Foto: Expressen.

Det är verkligen inte ofta som jag välkomnar grått väder med regn, men idag gjorde jag faktiskt det. Jag menar då slapp jag välja mellan balkonghäng och tv-tittande. Det var lätt att välja bort 15 grader på balkongen mot Sveriges framgång i OS. 

OS-final i damfotboll
Sverige är det enda obesegrade laget i detta OS. Trots att tjejerna spelade sin sämsta match i turneringen krigade de sig vidare till OS-finalen genom att besegra Australien med 1-0 i den ena semifinalen. Det var strongt gjort och jag är benägen att ”förlåta” Hedvig Lindahl för alla livsfarliga darrningar i målet. 

Kanada
I finalen klockan 04:00(!) på fredag möter Sverige överraskande Kanada som även de slog USA med 1-0 efter en mycket omdiskuterad straff efter en VAR-granskning. Jag såg inte matchen, så jag kan inte uttala mig där. Men Kanada som finalmotståndare känns helt rätt, och Sverige får nog ta på sig favoritrollen, varken de vill eller inte. USA gjorde ett riktigt sunkigt OS. 

Så himla kul för sympatiska Peter Gerhardsson och alla tjejer:-) Ska jag titta på matchen på fredag? Nja, det beror lite grand på vädret;-)

Det är Carita som har uppfunnit ”Glad måndag”.

PS. Att finalen spelas på denna okristna tid beror på att alla utgick ifrån att USA skulle spela finalen Så avsparkstiden är anpassad efter tv-tittarna i USA.DS.

16 kommentarer:

femfemman sa...

Klockan 04! Men så tråkig tid! Klockan tio-elva lokal tid... Synd, synd- vid den tiden sover jag....
Men kul med framgången!
Tror inte alls du valt mellan balkonghäng och fotboll. På balkongen har du väl hängt tillräckligt .. ? :-)
Ha det gott!

Geddfish ♥ sa...

Det var många glada ord och tillrop för idrottsintresserade!
Kul att få en så glad måndag! Det fick jag med.....

LillaSyster sa...

Tänk att jag också såg dagens match, men jag tänker inte ställa klockan för att se matchen kl 04, never never, nog för att jag är morgonpigg, men där går gränsen, Ställer bara klockan på den tiden om vi ska med flyget.
Superbra gjort av tjejerna!

Stefan Karlsson sa...

Jättekul. Tyvärr jobbade jag och missade matchen, men tjo-ho. Nu blir det att kliva upp 03:45 på fredag, så kanske jag hinner se första halvlek.

Ditte sa...

Vädret idag var ju liksom gjort för OS. Så roligt att Sverige nu är i final i fotboll. (Strålande! Matchen Kanada -USA såg jag delar av i repris. )Och visst har jag tänkt se finalmatchen även om den är i i okristlig tid. Detta kan jag inte missa.
Toppen också att Angelica Bengtsson fick till final i stavhopp.
Så visst var det en extra glad måndag.

nalta norrland sa...

Klart OS matcher regleras efter USA tid när det nu var självklart att 🇺🇸 skulle vinna… har sett på nyheterna om en av Belarus idrottare har sökt uppehållstillstånd i Polen då hon inte vill tillbaka till diktaturen Belarus.
Vädret ja inte direkt något att orda om 🤐
Vädret och mitt mående är så att säga 💀 💩🤢

Geddfish ♥ sa...

Svar: 1960 eldhärjades Lidköpings rådhus https://sv.wikipedia.org/wiki/Lidk%C3%B6pings_r%C3%A5dhus
så det räcker väl för nu att bara klockspelet och tiden står still.
Men det kommer att lagas!

Susjos sa...

Vi lyssnade minsann på radion idag på väg till Grisslehamn på tjejernas fotbollsmatch, eller ja, jag hörde inte så mycket, men de andra i bilen gjorde det. Så visst blev det en glad måndag, trots vädret!
Trist att finalmatchen går på en sån okristlig tid på fredag.
Ha det gott!

Klimakteriehäxan sa...

Hade förhinder, såg inte matchen. Men så duktiga de är! HOPPAS PÅ GULD!

Mias Mix sa...

Verkligen en glad måndag! Så imponerad av dessa fantastiska tjejer. Trist att finalen är 4... Nu har vi precis sett herrarna i handboll som tyvärr åkte ur turneringen. De ledde hela första halvlek men sen släppte de in Spanien. Kul och lite jobbigt med OS när man vill se så mycket som möjligt :) Sporter man aldrig ser annars blir plötsligt väldigt roliga.
Japp nu är det semester. Min man har jobbat hela sommaren. Så en veckas vandring vid Höga Kusten står på schemat. Så detta var min första hotellnatt sedan pandemin började. Kändes både skönt och konstigt. Har med mig desinfektionsmedel och rengjorde alla handtag, lysknappar etc på rummet.
Hoppas allt är bra med dig!

Ama de casa sa...

Stort GRATTIS till tjejerna som vann! Fast självklart var det inte, tidvis spelade dom inte bra alls och passade mitt i gapet på motståndarna.

Som sagt - jag funderar på att vardagsrumscampa nära TVn inför fredagens match ;-)

Idag hejar vi på Duplantis :-D

Anni sa...

Nu är det ju samma tid i Kanada som USA, så over there är de nog nöjda med tidsplanen ändå. Jag får se om jag kommer upp, vill ju väldigt gärna se matchen och hoppas att det fantastiska spelet tjejerna hade mot USA återkommer.

christian sa...

Passande bilder minsann . . . ja du . . . USA snacka om högfärdiga . . . bedrövligt att man inte anpassar tiden, fast i Kanade är det väl likadant eller?

Carita Liljendahl sa...

Härliga GLAD-bilder här hos dig. Tack för länken!
Sverige har haft mycket att glädja sig åt under OS.
Inte helt fy skam för Finland heller, ett brons i simning och ett brons, silver eller guld som kommer i damernas boxning. Så mycket annat känner jag inte till.

Monica sa...

Är ju morgonpigg och uppe vid den tiden men tyvärr
inte alls intresserad av fotboll.
Tycker dom flesta affärer har leveransproblem efter
coronan, många hyllor både på ICA och Coop är tomma.
Hos ÖoB med flera får man till svar du kan handla på nätet, irl kunder är tydligen inget att satsa på.
Gymnastiken och friidrotten är det som intresserar mej i OS.
Äntligen har det svalnat av vilket jag vet att du inte gillar men ha det bra i alla fall :)

Paula Merio sa...

Jag hörde snack o intervjuer på radio idag om att man har tagit upp tidpunkten för finalmatchen med arrangörerna och hoppas att de senarelägger den. Skulle vara skönt för spelarna inte minst.
Annars säger jag nog dessvärre att jag inte kommer att se matchen. Bland alla sporter i världen ligger fotboll väldigt långt ner på min lista...