söndag 8 augusti 2021

Skyltsöndag #326

Idag har jag garanterat en röd tråd i min (annorlunda Skyltsöndag), och det kan jag tacka vädret för. Det regnade nämligen hela dagen, och då tyckte jag att jag lika gärna kunde kolla på den olympiska avslutningsceremonin. Brukar inte titta på ceremonier i samband med idrottsmästerskap, men jag är himla glad att jag gjorde det idag. 

Mäktigt
Kan även säga att jag inte alls håller med om att dagens avslutningsceremoni kändes ”avslagen” eller som ”en skolavslutning” som Jonas Karlsson & Co. uttryckte sig i studion. Personligen tyckte jag att den var minst sagt annorlunda och otroligt mäktig trots sin relativa enkelhet och avsaknad av publik. 

Transgender
Passar även på att hylla Laurel Hubbard, en styrkelyftande 43-åring från Nya Zealand som bytte kön till kvinna. Hon klarade sig tyvärr inte till finalen. Det gjorde däremot Rebecca Quinn, fotbollsspelare från Kanada. Ja, alla vet vi ju vid det här laget att Kanada vann guld medan Sverige förlorade det. Rebecca däremot är den första icke-binära transpersonen som vinner en medalj på ett OS. Stort, stort GRATTIS. Vissa saker var definitivt inte bättre förr... 

Enjoy!

Rebecca Quinn med sin guldmedalj runt halsen. Amerikanska Megan Rapino fick nöja sig med brons. Foto: CNN.

Under avslutningsceremonin delades även ut medaljerna till de kvinnliga och manliga maratonlöparna. De blev dubbelt kenyanskt i maraton för kvinnor. Även herrarnas lopp vanns av en kenyan. Så tyvärr fick man stirra på dessa gräsliga kex-choklad-overaller tre gånger.

Traditionellt japanskt, magiskt i sin enkelhet. Men så är jag ju otroligt svag för allt japanskt;-)

En del av avslutningsceremonin ägnades åt Paris, där OS 2024 kommer att hållas. The Patrouille de France flög över Trocadéro i Paris, där tusentals Parisbor hade samlats för att fira. Som sagt - avslutningsceremonin i Tokyo var helt suverän. Foto: Stephane de Sakutin/AFP/Getty Images.Pumita har uppfunnit Skyltsöndagen. Jag förvaltar den.

Alla skyltare hittar ni här.

16 kommentarer:

femfemman sa...

Nu hänger jag inte riktigt med. Är man inte kvinna eller man? Alltså rent biologiskt. Vilket innebär att man har lite olika muskelfibrer t.ex. Att man sen kan byta kön, det är förstås helt ok... men att tävla på hög nivå... då borde det ju bara gälla hästtävlingar och golf ... Där tävlar man ju på lika villkor...eller, nej, golf är väl också könsuppdelat på tävlingsnivå.....? Det här blev konstigt i mitt huvud, men det beror kanske på att huvudet redan är lite konstigt!

Guldkryckan sa...

Japan är ju Japan med alla sina traditioner, har ju sett shogun minst 5 ggr så lite har man ju snappat upp ;)
Regnade lite här också ett tag men det lugnade ner sig, regnet behövdes väl mer hos er antar jag ;)

Vidhåller att jag tycker det är mindre "drag" under idrottsaktiviteter när publiken saknas, men jag antar att det får vara som det kan med det.
Medaljer fick vi ju några iallafall, spännande OS har det varit också, nu blir det nog inget mer tittande på idrott för mig innan nästa OS.

Ha det jättefint Bp.

byblixtra sa...

Håller med om att det blev en röd tråd och många skyltar också både på kläder, munskydd och framförallt medaljerna. Ja, det var gräsliga overaller som Kenyanerna hade. Så läckert med flygplanen som flög över Paris.

LillaSyster sa...

Här kom regnet och åskan först efter kl. 17, Poseidon hade med 10mm och Tor han hade gott om blixtrar.....
Har inte tittat på ceremonin, jag såg nu 10 minuter av invigningen. Kan hålla med om dräkterna..... det fattas bara att det stod Cloetta på dem=)
Ha en ny bra vecka imorgon.

Ditte sa...

Vilken finn skyltning! Jag tittade också på delar av ceremonien, passade extra bra denna regniga dag.Jag gillade den också men lite avslaget tyckte jag det var utan publik. Men nu är det ju så.
En hel del att minnas från detta och på olika sätt. Warholms lopp och Ingebretsens var ju lysande. Ja, mycket annat också. Tycker många av de svenska insatserna också var det.
Kenyas dräkter minns man i alla fall. Synnerligen originella.
Kul också med flygningen över Trocadéro i Paris. Ja, deras tur nästa gång. Man kanske skulle satsa på ett besök.

Geddfish ♥ sa...

Ja, järnvägars, där fick du till det!
Vilka kexchokladkostymer, ja jag säger då det. Som du, så beundrar jag japaner. Deras fina flickor, gester, kläder, mat mm.

Paula Merio sa...

Jag såg inte ceremonin, var upptagen med annat, men jag så å andra sida öppningsceremonin för jag gillar att se inmarschen med alla deltagande länder. Och visst är det kul att se de olika dräkterna. Allt från Söderhavsöarnas bastkjolar till Afrikas kexchokladrutiga dräkter, jag tyckte att det var såå fräcka, roligt fräcka! Som en clownkostym, o fulast av alla tyckte jag att tyskarnas dräkter var i år.
Jag kände till tyngdlyfterskan, de har väl olika kriterier de kan mäta för testosteronhalter och dylikt men nog tycker jag det är lite märkligt. Det fanns en mörkhyad löperska, som enligt min mening var en man. Extremt manliga drag och inga tuttar, vita dreads som förmodligen var fejk. Hen sprang väldigt bra men jag tror det var så att hen inte fick springa på sin önskade distans utan fick välja en längre distans. Jag tycker nog det där är rätt knepigt så jag säger som AnnaLena, mitt huvud är nog också konstigt.

Klimakteriehäxan sa...

Såg inte en ruta av avslutningen - en miss, tydligen. Men va f-n är en ickebinär transperson????? Kan man alltså vara både-och? (trodde inte jag)

Susjos sa...

Tack för att jag fick se lite av ceremonin, missade den helt, men vi var ju hos våra kompisar. Kenyas dräkter var ju lite coola och färgglada i alla fall! Å så roligt att vi fick med en hel del medaljer hem till Sverige! Snygg flygning över Paris, visste inte att OS går där nästa gång!

Svar : Tobbe hade rensat abborrarna till perfektion, inte ett ben i den stekta fisken, den var supergod!
Ha det gott!
Kram

KajsaLisa sa...

Det var väl en bra övergång tidsmässigt från OS till Pride. Sista bilden var läcker.
Länkar upp dig nu.

Ama de casa sa...

Såg ingenting av avslutningen så tack för din snygga och annorlunda skyltning - nu har jag sett litegrann i alla fall :-)

Fast en sak slog mig där på sista bilden... Dom i Paris verkar otroligt omedvetna om att det fortfarande pågår en pandemi. Typ precis tvärtemot tomma publikläktare i Japan.

Åke sa...

Jag har inte sett en enda sekund på detta spel. Men Paris var ju snyggt. Däremot följer jag text tv morgon och kväll. Snart börja SHL också vettu… Vi heter Timrå IK :)

nalta norrland sa...

Icke binära transpersoner blir säkert omdiskuterade både här och där… det som kan bli märkligt (kanske) är om en fd han blir en hon och som hen utklassar övriga i den sporten på grund av att hen tidigare var en han… nu har jag mestadels stött på hon som inte längre är en hon utan en han eller hen så jag vet inte hur det blir inom idrotter där styrka och kraft är vägledande.
Bra skyltat och som Du skrev en annorlunda skyltning.
🤗

christian sa...

Brukar inte heller kolla på de överdådiga ceremonierna, tänk vad pengar det spenderas....man att det var en enklare variant denna gång är ju värt all heder!

Ha en bra vecka :)

Anki sa...

Skönt att det är slut! Snyggt skyltat och sista bilden är häftig!

Raj sa...

Nice picture.