tisdag 17 augusti 2021

Weekly photo challenge: Vecka 33 – ”Skina”

Det var rätt roligt att läsa hos synonymer.se att "skina" bland annat betyder ”lysa”. Om man nu pratar om solen som verkligen har skinit i stort sett hela sommaren så lyste den - både solen och sommaren - absolut med sin frånvaro de senaste två dagarna. Alla bilder är konstigt nog tagen i Sverige. Enjoy!

Så typiskt - de senaste dagarna har solen lyst med sin frånvaro.

Så här eller bättre har det sett ut största delen av sommaren. Solen har skinit:-)

Solnas kommunvapen - en sol.

Sol är ett mexikanskt ölmärke. Om man inte vill dricka Corona just nu kan man med fördel välja en sol. Jag skiner upp vid tanken på dessa sommaröl:-)

Efter att solen har skinit hela dagen går den ned. Tycker den här bilden är riktigt läcker:-)

Sanna är uppfinnaren av detta himla roliga fototema. 

Flera skinande bidrag hittar ni här.

14 kommentarer:

anna-lena,larsson@edu.tranemo.org sa...

Supervacker bild, den sista. Där skiner det väl verkligen. Det är korta tillfällen idag,som solen fått skina. Solglimtar....
Längtar efter värmande sol igen. Så knäppt att jag klagar på den ibland...

Ama de casa sa...

En härlig tolkning - igen! Hoppas solen kommer tillbaks till er och skiner resten av sommaren och långt in på hösten :-)

Ha en fin kväll!

Geddfish ♥ sa...

Ja, vi lever ju i Sverige nu och åker knappt utomlands. Jag har varit supernöjd över solens sken denna sommaren men nu är jag väldigt trött på regnet och den grå skyn.

Fint tolkat och sista bilden, SÅ superfin!!

Ditte sa...

En fin tolkning och med variation.
Sista bilden är verkligen häftig.Himlens skiftningar framträder så fint och färgerna likaså. Och har solen varit i full gång och lyst en hel dag så är det ju rimligt att den får lite vila också.
"Sol" tycker jag också är ett gott sommaröl men har även testat Corona. Passande nu i dessa tider.
Nej, regn har det varit en del av men just nu har vi vacker sol på söder och den skiner fint på Globen och kanalen.

LillaSyster sa...

Ja, sista bilden är verkligen läcker.
Dagen började med regn, men framåt lunch så solade det upp.
Satt ute en stund i eftermiddag efter jobbet och bara nöjt.
Ha det gott!

Susjos sa...

Härliga bilder på temat "skina", och så bra att jag nu fick se hur Solnas kommunvapen ser ut, jo jag känner igen den, har nog sett den förut !
Verkligen fin sista bild.
Å ja, det har verkligen regnat idag, hela dagen! Men vi fick se liiite sol och blå himmel ikväll i alla fall, man får vara glad för det lilla!
Ha en fin kväll!

Klimakteriehäxan sa...

Visste inte att Solna har solen i sitt stadsvapen ... alltid lär man sig nåt nytt!

Paula Merio sa...

I Finland säger vi att solen lyser. Framför allt t.ex om man säger solen lyser rakt i ögonen, då är det liksom starkare än skiner. Man skiner upp i ett leende, men likväl lyser ett leende upp vem som helst. Jag gillade den sista bilden med skinande guldridå!

Mias Mix sa...

Ja här skiner man upp trots regnet som står som spön i backen. Sista bilden är fantastisk! Och både corona och sol dricker jag gärna. Kul med en sol som stadsvapen.
Angående vandringskläder köpte vi jackor o byxor till oss själva i julklapp. De hade 5 av 5 mot regn, 5 av 5 att tyget andades, 5 av 5 mot vind och 3 av 5 mot kyla. Tänkte att det blir ju toppen för alla olika väder. Har funkat bra när det snöblaskat, eller regnat lite. Men flera timmar i ösregn klarar de inte utan vi var totalt dyngsura ända in på underkläderna. Dåligt tycker jag när det står att de håller emot regn!

Violen sa...

Så häftigt att ha en strålande sol som kommunvapen! Annars har solen skinit för fullt större delen av sommaren så vi kan inte klaga. Din sista bild, där solen tackar för sig och går ner för dagen, är otroligt vacker! En riktig toppenbild helt enkelt!

Anni sa...

Åååå det regnar idag också... rena tråkonsdagen ... TUR att du visar sol på bilderna så att jag får lite hopp!

Stefan Karlsson sa...

Som du skriver. Sista bilden är riktigt läcker.
Kan man gå in på en pub och säga att man vill ha Corona?

Carita Liljendahl sa...

Jag kan inte se mig mätt på dina bilder från Täby och speciellt från Grindtorp. Undrar när jag kan komma dit igen. Längtar ibland.
Och den där tapasen (?) ser spännande ut. Potatis?

Lena sa...

Dej kan man lita på! Äntligen får jag se solen skina även denna dag, kul kommunvapen. Och O JA: Sol och Corona, sommaröl har jag druckit i Sverige denna sommar, både med och utan lime.
Superläcker är sista bilden och glad blir jag av den, Tackar :)