måndag 16 augusti 2021

Glad måndag
 
Ja, vädermässigt var det ingen glad måndag alls. Nästan så att jag sedan igår har ”höstkänningar”, och det är jag inte ensam om. Bästisen Yvonne höll helt med. Måste dock (motvilligt) medge att allt regn som kommit ned de senaste dagarna har gjort underverk med växterna på innergården. Lägger upp några exempel. Vissa blommor blir man gladare av än andra. Å blomma nummer tre gjorde att jag brast ut i ett gapskratt… 

Afghanistan
Det som händer i Afghanistan just nu gör nog ingen glad. MEN här gör jag något jag sällan gör, nämligen ”dela” en artikel som Klimakteriehäxan lagt upp på sin blogg här. Författaren Dennis Jetts klockrena analys om situationen i detta hopplösa område måste jag bara dela med er. Är faktiskt glad över att någon ”säger högt” vad alla tänker men inte vågar yttra. 

Daniel Ståhl och ”Mondo” Duplantis
Bloggade ju häromdagen om orättvisan att sponsorerna står i kö hos Duplantis medan Ståhl inte ens har en skosponsor kvar. MEN det finns hopp. Det finländska finansbolaget CapitalBox gör en mångmiljonsatsning med två svenskar i huvudrollen Daniel och ”Mondo”. Lär mer här. Det gjorde mig extra glad idag. 

Det är Carita som har uppfunnit ”Glad måndag”.

PS. Ni som kan era blommor får gärna artbestämma mina växter;-) DS.

12 kommentarer:

femfemman sa...

Får läsa artikeln som du delat.
Klart att didkuskastare också måste satsas på.Så man blir glad om någon gör det

Geddfish ♥ sa...

Snygga blomster, som kan skänka glädje och även fniss.
Vädret har jag dock inte fnissat ett dugg åt. Tiggde till mig skjuts till mötet men just då hade det slutat droppa.
Men jag är nöjd och glad.

Läste artikeln tidigare och har kommenterat. Bedrövligt på vissa håll i världen och fel människor får lida.

Carita Liljendahl sa...

Det börjar luta mot höst - det ser man på blomtemat också.
Men, allt har sin tid och jag saknar inte hettan, däremot skulle jag gärna ha en lång varm, solig höst med 15-20 plusgrader, klar hög luft.
Tack för länk och för Glad måndag-bidrag!

Ditte sa...

En del regn har det ju blivit. Och visst har allt som växer satt ny fart, det visar ju dina fina blombilder tydligt. Sista bilden kan absolut ses med humor.

Nej, händelseutvecklingen i Afganistan är verkligen bedrövlig. Men oväntat var det ju inte. Frågan var bara när det skulle ske. USA har ju sagt ett bra tag att de ska ta hem sina trupper. Läster artikeln hos "Klimakteriehäxan" och funderade också på att dela den men nu har du gjort det. Och i har ju en hel del gemensamma läsare så jag låter bli.

Blev också glad över att läsa att nu även Daniel Ståhl får ta del av en stor satsning. Roligt att det här satsas på båda killarna.

Susjos sa...

Nu måste jag också gå in och läsa artikeln hos Klimakteriehäxan.
Bedrövligt är det! Träffar en del patienter från Afghanistan på mitt jobb.

Tänk att jag känner igen blomman i mitten som snart ska bli ännu rödare eller rosa, har planterat dem på mamma och pappas grav, tåliga och blommar alltså sent, är ganska säker på att de heter kärleksört.
Ha en fin kväll!

Paula Merio sa...

Jäklars vad blomstren frodas i täby! Du ser vad lite regn kan åstadkomma, och det är ju fortfarande varmt...och torrt på din balkong eller hur? Nu var jag väl hurtfrisk!
Hade inte läst ett jota om CapitalBox i finska medier. Ändå läser jag Yle varje dag...märkligt. Men glad blev jag också, klart att Daniel ska ha bra sponsring, en sån gogubbe! Undrar om han har en tjej? Tycker dom borde stå i kö, för han är allt bra charmig. Och tänk vilka björnkramar man skulle få...
Artbestämning får nån annan ägna sig åt, jag frågar ju jämnt om hjälp..

Klimakteriehäxan sa...

Blomma nummer två är kärleksört, osäker på de andra två.
Tack för att du delade, tycker Dennis text är värd att sprida.

LillaSyster sa...

Kärleksört i mitten och den du skrattar åt är en Buddleja. Den första går kan jag inte, men den är väldigt söt.

Ama de casa sa...

Visst finns det mycket att vara glad över mitt bland allt elände som finns i världen. Det gäller att hitta godbitarna och det är du duktig på :-)

christian sa...

Vackra blommor blir man alltid glad av . . . läste artikeln och det jag förstod var rimligt, kontroversiellt, inte pk å skrämmande . . .
. . . sen finns det som sagt andra områden i världen där man kan tänka likadant . . .

Mias Mix sa...

Blommor blir man alltid glad åt och kärleksörten i mitten har jag alltid gillat mycket. Lätt att ta skott av och föröka.
Det som händer i Afghanistan är fruktansvärt!

Anni sa...

Blommor, Afghanistan och sponsorer - du är en mästare på blandningar!

Kan inte låta bli att fundera hur ekonomin varit för djurgårdaren Ståhl om han också tävlat för DIF? Nu har samarbetar ju DIF och Spårvägen, så det verkar onödigt med dubbla diskusavdelningar. Så stor är inte sporten. Tur att Ståhls finska gener fick det stora bolaget att satsa på honom, men följdfrågan blir: hur går det för silvermedaljören?