torsdag 12 augusti 2021

Tråktorsdag

Nu är KajsaLisa på semester och har stängt butiken (läs: bloggen) under två veckor, men jag tänker ändå lägga upp några dagsfärska bilder som passar perfekt till temat.

Broskbitar
Precis innan jag skulle ge mig iväg till tandhygienisten skickade bästisen Yvonne en bild på två broskbitar som hade avlägsnats från (eller är det ur) hennes vänstra knä. Läkaren som opererade henne i februari hade missat dessa bitar som är stora som apelsinkärnor. Inte att undra på att hennes knä låste sig hela tiden. Tråkigt – ja, absolut. Men nu är det förhoppningsvis åtgärdat.

Tandhygienist
Det är ju några av er som har tandläkarskräck och tycker att besök hos tandläkare/-hygienist är himla tråkiga. Kan inte riktigt hålla med om det, men tycker att fakturan brukar vara ett riktigt tråkigt kapitel. Men 732 kronor för en timmes hårt arbete av hygienisten är fullt godkänt tycker jag. Sedan valde jag i och för sig fel dag/tid, för det var 24 grader varmt ute. Det hade varit roligare att spendera den timmen ute och inte i en tandläkarstol, men man kan ju inte få allt här i livet;-)

Hängslen och livrem. Rätt så tråkigt...
Rätt så roliga saker att "leka" med. Fräcka färger också:-)

Det är KajsaLisa som har uppfunnit temat ”Tråktorsdag”.

11 kommentarer:

Geddfish ♥ sa...

Jorå, fräcka färger numera på tandvårdsbestyr.
Man får vara glad över att få gå hos tandhyggan, hon (har aldrig mött en manlig sådan) hjälper en ju till en bättre munhygien och färre hål.
Thanks.
Tråkigt med restriktioner överlag men de behövs. Tyvärr har folk slappnat av totalt och smittan ökar. DET är tråkigt.

LillaSyster sa...

Oooooo jag ryser av blotta synen av tandläkarlådans innehåll...hu, jag har tid för kontroll i slutet av augusti, då är det nog 2 år sedan jag var sist på kontroll, men tandläkaren tycker att det räcker att jag kommer med det tidsintervallet och inte mig emot=)
Stackars Yvonne, men nu är de ute och nu har hon rehab framför sig.... jag har återbesök hos sjukgymnasten i slutet av nästa vecka och jag kan säga att det är först senaste veckan som jag är så gott som smärtfri.
Ha en bra kväll, här är ff lite sol och skönt ute.

femfemman sa...

Aj, det gjorde ont!
Tandläkarfakturor.... dom är skittråkiga.

nalta norrland sa...

Tandhygienisten går jag icke till ja knappt jag går till tandläkaren.
Tandläkarrädd och ångest…
Sol å fint även hos mig idag.
Än känns det som om det finns sommar kvar.
Jag vet inte vilken iPhone jag egentligen vill ha… men jag har väl tänkt bli uppdaterad i alla fall.
Jag använder ju typ aldrig mobilen till att ringa med - eller jo jag ringer min mor en gång om dan varje dag - annars så är nog mobilen mer typ dator… jag SMSar vanligtvis om det inte är akut.

Susjos sa...

Oj, de där broskbitarna såg inte roliga ut, hoppas Yvonne blir bättre nu i sitt knä!
Ja, idag var det fint väder, och såklart är vi inte kvar i stugan, suck, utan i en varm lägenhet, så tråktorsdag absolut!
Tandhygienisten var det länge sedan jag var hos, men går ju numera till tandläkaren en gång per år.
Ha det gott!

Ditte sa...

Verkligen trist att Yvonne hade dessa broskbitar kvar men desto mer positivt att de nu kan vara borta.
Just detta med livrem och hängslen har jag sett lite varstans inom vårdsektorn sedan pandemin kom. Och lika bra att de finns kvar för smittspridningen är ju fortsatt ganska hög på sina ställen. Men visst är det trist att det är så. Och än mer trist att unga vuxna inte begriper...
Bra pris hos tandhygienisten men lite trist att du hade bokat in besöket denna soliga dag.Men man kan inte alltid lyckas. Desto piggare var ju både mängden verktyg och inte minst färgerna.
(Brukar besöka tandhygienisten 1 gång/år och ska dit i slutet av augusti.)

Anki sa...

Skaplig pyssellåda för tandhygienisten!
Stackars Yvonne som haft såna broskbitar i sitt knää!

Ama de casa sa...

Oj! Hur kunde den första läkaren missa dom två stora broskbitarna? Skönt att dom är bättre nu - hoppas att Yvonnes knä också blir bättre utan dom där grejerna.

Grejerna må vara glatt färgade och skojiga, men ett besök hon tandhygienisten blir inte roligare för det... Det var ändå ett hyfsat bra pris, besök hos tandis i Sverige brukar gräva ett större hål i plånboken än så.

Ha det bra och var försiktig idag när det är en skrockfull fredag :-)

christian sa...

Brosk ?!?!? Äckligt......
Vi har tandvårdsförsäkring...suveränt!

Musikanta sa...

Jag tycker att det är skönt att man blir kallad till tandläkaren så att man får uppdaterat sin tandstatus. I synnerhet vid min ålder. Man får vara tacksam så länge man får behålla dem...
Än har det inte hänt något tråkigt trots att det är fredagen den 13. Så förhoppningsvis blir dagen lugn som vanligt.
Önskar dig en skön helg!
Ingrid

Hanneles bokparadis sa...

riktigt otäcka bilder, brosk