måndag 30 augusti 2021

Glad måndag


Kan man vara annat än (super-)glad när solen skiner och termometern visar 21 grader i skuggan?! Nej det kan man inte. Så idag var en riktigt glad måndag efter tre deppiga och gråa regndagar.

Aktivitet på innergården
Måste säga att aktiviteterna på innergården har minskat en aning jämfört med ifjol. Det är väl konsekvensen av vaccinationerna antar jag. Men okej, grillplatsen utnyttjades flitigt för ett stort kalas i helgen som jag dock inte fotade. Idag fick beteckningen ”hemmakontor” en helt annan dimension. Herren på bilden höll nämligen på med en telefonförhandling som hela bostadsområdet kunde ta del av – varken vi ville eller inte.

Aktivitet i sandlådan
Barnen som går i förskolan i grannhuset lämnas och hämtas fortfarande utomhus. I slutet av förra veckan lekte barnen på lekplatsen till föräldrarna hämtade dom. Men idag var det ju soligt, och då fick de leka i sandlådan igen, i väntan på mamma eller pappa. Det är förresten flest pappor som hämtar barnen på kvällarna.

Det är Carita som har uppfunnit ”Glad måndag”.

14 kommentarer:

LillaSyster sa...

Dagens väder har varit fantastiskt =)
Att barnen lämnas ute numera är för att personalen ska slippa klä på 15 ungar en gång mindre om dagen.
Sen är det ju smidigt att hämta påklädda trötta barn....troligen en konflikt mindre vid hemgången. Njut av de sista solstrålarna för dagen.

femfemman sa...

Gott väder, yes! Blå himmel! Shortsväder i morgon!

Ditte sa...

Visst är det bara att glädjas åt det vackra sensommarvädret. En härlig måndag.
Trevligt med en levande innergård. Och vaccinationerna är nog en av orsakerna till att aktiviteten minskat en aning. Men mycket grönska gör ju sitt till för att liva upp stämningen. Även en del händelser. (Dock kan man ju klara sig utan en del av dem..)
Även barnen i sandlådan livar ju upp. Kul att de på nytt kunde leka här.
Och glada bilder som du visar blir jag också glad av.

LillaSyster sa...

Tack....men jag ska bli katt i nästa liv=) och bo på ett bra ställe.

KajsaLisa sa...

Du får passa på att njuta av den gröna sensommar vi fått, inte så varmt men blir bra på bild.
Kul att dina grannar håller humöret uppe.

Susjos sa...

Lite hann jag med att se av solen idag, men sov ju bort nästan hela dagen. Underbart med lite värme igen.

Tack för namnet Aula Medica, jag kom inte på vad den läckra byggnaden heter som jag fick med på bild.
SVAR: Hon som flyttat till Enebyberg har två barn och hennes nya sambo har tre barn, alla fem barn är i tidiga tonåren, puh!!!

Ha det gott!

Paula Merio sa...

Men åh, jag blir såå sur på folk som gapar i telefonerna o inte tar någon hänsyn till övriga. Ofta dessutom med högtalare på så man får lyssna till heela konversationen! Jag har också njutit av sol i ett par dagar nu, torkade tvätten ute, men, den goda doften jag ville ha blev till asfaltsångor för man asfalterade uppfarten....mindre kul doft. Bra att papporna är engagerade i barnen! Mitt barnbarn Simon började sin pappaledighet idag och ska börja skola in Freja på dagis...
Glad avslutning på måndagen,några suckande minuter kvar ju!

Anki sa...

Härligt väder - och en temperatur som känns lagom även för mig :)
Avskyr folk som inte har telefonhyfs! Hur korkad får man vara ... eller snarare hur hänsynslös mot omgivningen får man vara? Suck!
Praktiskt att hämta färdigpåklädda barn ... jag tror mammorna lämnar på morgonen och papporna hämtar på kvällen - någon rättvisa måste det ju vara :)
Nu ny dag - och jag önskar dig en bra tisdag!

Ama de casa sa...

Härligt att solen har kommit tillbaks igen! Det händer verkligen mycket på din innergård även om aktiviteterna har minskat :-)

Ha en fortsatt glad vecka!

christian sa...

Fina vardagsbilder as usual . . . visst är det jobbigt med folk som pratar högt i telefon/dator . . . get a life, typ . . .

Anni sa...

Jaaa, så underbart med lite sol och värme igen. Bara att njuta de få dagar det gäller. Hösten kom alldeles för tidigt i år!
Skönt att se att gården utnyttjas men fy så jobbigt det är med folk som pratar högt i telefon utan hänsyn till sin omgivning.

Gunnel sa...

Man får ju hoppas att det inte var något sekretessbelagt som avhandlades. Idag är det nog mer vanligt att båda föräldrar hjälps åt med barnen, och det är precis så det ska vara. Ha det bra.

Carita Liljendahl sa...

Bilder med sol och blå himmel och framför allt Grindtorp-vyer gör mig glad! Tack för länken och för att du är med!

Carita Liljendahl sa...

Måste kommentera en gång till - talade igår med ex-svärföräldrarna och sa att jag saknar Täby och Grindtorp så mycket då jag inte varit där på över ett och ett halvt år. Men jag får mycket ut av BP:s bilder på bloggen :-) Det sa jag också till dem.