lördag 31 juli 2021

Stort GRATTIS och bokmärke


Äntligen! Så vi har längtat efter en OS-medalj. Men idag fick Sverige en historisk dubbel i Tokyo istället. Daniel Ståhl tog ett nästan förväntat guld och Simon Pettersson ett ganska otippat silver i diskus. Stort, stort GRATTIS:-) 

Bokmärke

Dags igen för ett donerat bokmärke. Även den här gången är det Anki som försett mig med ett hologram-märke. Tusen tack:-) Googlade bokmärket och fick lära mig att bokmärket föreställer huvudpersonerna i Disneys animerade film Frozen (Frost). Min egna lilla (läs: stora) databas Yvonne kompletterade med namnen på karaktärerna - Elsa och Anna. Självklart visste Yvonne allt om handlingen också. Det kan ni läsa mer om här.

Jag har hittat temat bokmärken hos Klimakteriehäxan.

Det är Boklysten som har uppfunnit temat. 

Med lite tur hittar ni bokmärken även hos Hannele, Gerd, Emma och Åsa.

12 kommentarer:

nalta norrland sa...

Frost-filmerna har jag sett på bio 😁 Elin var lagom liten första filmen och den andra ja då 2019 då var hon 14 😅 om jag ska säga vad jag tycker så var film nr 1 helt okey och nr 2 en sämre uppföljare 🥱
Laget 157 är först och främst billig nätshopping och hyfsad kvalitet på kläderna 👍
Så himla duktig han var Ståhl och även Pettersson 🥳 🥳
Det är väl vad jag vet om OS och hur det går för Sverige 😃
Jo jag har läst Stormvarning och Mellan djävulen och havet 📚
Boken jag lånade av C är nog inte något för mig ifall den icke blir bättre.
🤗

Geddfish ♥ sa...

Frost är inget för mig men förstår att det är poppis bland unga flickor. Lilla Sally älskar det.
Hologram är häftigt, tycker jag, så bokmärket var super!

Den som bara ligger över en natt får inte en sån voucher. Jag låg ju två nätter och hade "behövt" städning dag nr två, men avstod. Faktiskt skönt att ingen rotar i rummet. Påstods vara coronasäkrat då.

Mina yngsta barnbarn ändrar utseende efter ålder. I början var Lowe väldigt mycket på pappans sida, nu mer på mammans. Sally har hela tiden varit på pappans (och min) sida. Spännande, det där....

Guldkryckan sa...

Jösses va spännande det var, och så glada vi blev här, BÅDE guld och silver, helt underbart, bra jobbat där :)
Brukar ju som du vet inte kolla på sport men friidrott kan man ju faktiskt inte låta bli att se på, jösses va spännande det kan vara.

Ha en fin kväll nu Bp.

Ditte sa...

Visst var det en härlig diskustävling! Satt som klistrad här. Stort grattis till båda killarna.
Boken har jag på läslistan och ska läsa den efter den jag nu håller på med. (Just nu lyssnar jag på "Tills alla dör" av Diamant Salihu.En deckare på sitt sätt men handlingarna har ägt rum i verkliga livet. Här är det "Rinkebykonfliket" och en del andra konflikter som dödat mängder av människor. )
Bussigt av Anki att donera bokmärke och ett med hologrammärke. Vet att små flickor varit väldigt förtjusta i karaktären här. För egen del vat jag mest om dem till namnet.

Hanneles bokparadis sa...

heja Sverige, bokmärket skulle barnbarnen gilla, jag har också sett Frost-filmerna.

Susjos sa...

Nej, filmerna har jag inte sett, men vet att det är karaktärer från just Frost filmen, eller filmerna, visste inte att det fanns flera?
Jättefint bokmärke är det.
Ja, så kul att det blev två OS- medaljer idag, vi såg lite av det på en Tv på hotellet på Marholmen.
Ha det gott !

LillaSyster sa...

Hur har du kunnat undgå Frostfebern som svept över landet i så många år.......
Trollungarna var helt besatta då den kom, jag har shoppat mycket frostklänningar och diverse andra attiraljer genom åren. Ha en bra söndag, första augusti och det var verkligen kyligt ute vid 06,30, jag får nog hänga av sommardörrarna på bilen nu och på med de riktiga igen - annars är jag väl blå när jag kommer fram till jobbet.

Ama de casa sa...

Vi kom hem från en promenad precis lagom för att se upplösningen av diskusfinalen. Stort GRATTIS till dom duktiga grabbarna!

Frozen har jag sett, gillar att kolla på dom väldigt snyggt animerade filmerna som görs nuförtiden. Minns att den bäst animerade man kunde se i min barndom var Professor Baltazar. Utom på jularna då det var lite större utbud på julens morgonprogram och såklart på julafton :-)

Snyggt bokmärke och snällt av Anki igen.

Klimakteriehäxan sa...

Har inte heller nån koll på Frost, men har förstått att det varit en jättehit bland ganska små barn. Du får väl nöja dig med bokmärkesversionen kanske?
Och så gläds vi tillsammans åt medaljerna!!! Så roligt! Hoppas det blir (många) fler!

Anki sa...

Duktiga diskuskastare och såå kul att de tog medaljer! Nu har Sara Sjöström och en seglingstjej också tagit varsin silvermedalj ... bra jobbat!
Jag har inte sett mer en delar av Frost, så jag kan inte säga något om den.

Anni sa...

Har man små flickor i sin närhet är man ganska fullmatad med Elsa och Anna, de finns avbildade på i stort sett allt!
Vi stora flickor kan ju får bokmärken med diskuskillarna istället ;-) Å du vet väl att Ståhl är hängiven djurgårdare :-)

Carita Liljendahl sa...

Ja, det var en insats som hette duga!
Grattis så här i efterskott, har läst på nätet om framgångarna :-)