torsdag 29 juli 2021

Tråktorsdag

Det drar ihop sig... Men det dröjde mer än tre timmar innan himlen öppnade sig idag.

En blomkruka modell större. Varför man blandade de blåa ned de rosa blommorna övergår mitt förstånd. Blommorna var för sig är roliga, men de passar inte ihop enligt mig.

Kan ni tänka er - Biltema trycker fortfarande upp "riktiga" kataloger. Den här tegelstenen är hela 673 sidor tjock. Eloge!


Alltså om jag ska vara ärlig så var den här torsdagen inte speciellt tråkig heller. Vi fick några rejäla regnskurar både den gångna natten och för några minuter sedan, men med tanke på att regnet var väl tajmat (natt och kväll) och att termometern ändå visade 22 grader så kan jag verkligen inte gnälla. Sedan blåser det rejält, men det är bara en fördel, för nu har molnen skingrats och solen tittat fram igen:-) 

OS-sändningarna
Ja, OS-sändningarna har jag ju gnällt över förut. Discovery+ verkar inte bara ha otur med kommentatorerna utan mediejätten verkar också ha tekniska problem. Läs mer här.

Discovery+
Tycker synd om alla som köpte Discovery+ just för att kolla på OS. Men om jag ska vara ärlig (igen) så är det ingen större förlust att ha tyst i rutan och låta bilderna tala för sig själva. Att snacka sönder olika events är lika illa som att lyssna på oengagerade kommentatorer.

Ni ser, det blev en Tråktorsdag ändå;-)

Det är KajsaLisa som har uppfunnit Tråktorsdag.

PS. Första bilden har definitivt något med inlägget att göra. Tvåan och trean – tveksamt;-) DS. 

10 kommentarer:

Geddfish ♥ sa...

Nr 1 i det tråkiga: Man kan visst blanda blommor hursomhelst! Det är dessutom bra för pollineringen! ;)
Nr 2 Biltemakatalogen gillar INTE jag, då jag inte har någon bil, haha!
Nr 3. Det var lite tråkväder idag, ja. Pga det kom inte äldste sonen med familj som planerat.
Härligt uppfattat tråkblogg! Eloge ;)

LillaSyster sa...

Pelargon och daggsalvia. Jag har båda men inte ihop. Biltemakatalogen kom här i lådan också, ibland är det lättare att hitta sakerna i den än på nätet. Men den borde heta Hemtema, för det är mer andra saker än bilsaker. Åskat på avstånd och 2mm regn, men luften slog om till betydligt svalare nu ikväll och det blåser. Ha det gott!

nalta norrland sa...

Inte direkt nån tråkig torsdag men Biltema katalogen åkte till återvinningen direkt… 😃
Jag har än inte sett nånting från OS eller jo sånt som visas ihop med Aktuellt eller Rapport eller om jag råkar slå på tvn å det är Sportspegeln 😅 orkar inte bry mig…
🤗

Klimakteriehäxan sa...

Fick också hem Bil-Temas katalog, men vill inte alls ge företaget nån eloge. Himla slöseri med papper och brevbärarmuskler, vi har aldrig bett att få den där tjocka och tunga trycksaken och ser inte något enkelt sätt att bli av med den. Blir återvinningspapper direkt. Att sedan hugade kunder gillar den är nåt annat ...

Ditte sa...

Ingen tråktorsdag hos mig. Inte alls. Inte en droppe regn men desto mer sol. Dessutom en toppendag ute på Söderarm. även den snabba bptresan dit och hem från Kapellskär var rolig.
Förstod att regnet hos dig snabbt var övergående så det hann inte bli så tråkigt
Biltemas katalog fick vi också och lite trist kanske att skicka ut den till så många hushåll. Den är ju väldans tung. Undrar om brevbärarna får extra betalt.

Ja, OS-saändningarna verkar röriga men det har de ju gjort i mitt tycke sedan OS stratade. Igår fick man se ett inklipp av Sarah Sjösröms simning i dressyren av hästar-
Ok, då! Lite tråktorsdag hos dig idag.

Susjos sa...

Så det kom regn i stan idag? Vi hade mörka moln och en del blåst ett tag, trodde verkligen att vi skulle få regn, men det kom bara några droppar. Tror naturen hade önskat lite mera regn, men jag var nöjd utan regnet!
Blått och rosa, tycker de passar fint ihop, men vet inte vad blommorna heter?
Ingen tråktorsdag här alls, för jag har lärt mig åka SUP, och njutit av att hela familjen är samlad! Imorgon bitti ska min stackars man åka 5 mil till jobbet, och ska stiga upp runt 04.45, jag är inte avis!
Ha det gott!

femfemman sa...

Har bara sett lite fotboll på TV. Trots att vi har Discovery. Är så trött på allt OS-tjat i radio. Vet sedan tidigare, att sommar-OS inte alls ligger inom mitt intresseområde. Alldeles gör många sporter och alldeles för få svenskar som har med medaljstrid att göra.
Nej, jag föredrar mästerskap i enskilda idrotter..
Dessutom börjar jag tröttna på regnskurarna och blåsten...
Men man får ta det som det är!
Ha det gott!//Anna-Lena

Ama de casa sa...

Biltema kan vara den tråkigaste affär jag någonsin besökt (i stark konkurrens med webbhallen). Var in där EN gång för 100 år sen då vi letade efter en kylbag som gick både i bilen och på vanlig el. Hyllmeter efter hyllmeter med supertrista biltillbehör. Fast enligt hörsägen har Biltema nu ryckt upp sig a la Clas Ohlson och har nu en hel del roliga grejer också. Huruvida det stämmer har jag inte en tanke på att ta reda på :-)

Ha nu en ännu mer otråkig fredag!

Eva sa...

Nu har vi väl fått regn så det räcker ett tag. Synd om dig dock som gillar sol och värme. Vi kör också med tyst OS. Det lilla vi kollar.

KajsaLisa sa...

Jag hade också problem med att få till den tråkig Torsdag, hade tyvärr hur kul som helst.
Tack för länken.