fredag 30 juli 2021

Fem en fredag: Vecka. 30 – ”Temperaturväxlingar”

Den oerhört sympatiska Peter Gerhardsson, tränare för det svenska fotbollslandslaget samt Fridolina Rolfö. Laget vann över Japan och spelar semifinal mot Australien, som man redan mötte i grundspelet och då besegrade med 4-2.Foto: Aftonbladet.

1. Vad får dig ofta att koka?
Skräp som slängs på marken trots att en papperskorg står två meter bort. Krigshandlingar som ofta är baserade på religiösa motsättningar. Dopade idrottare. 

2. Vad fick dig nyligen att frysa?
18 kyliga grader i morse. Första gången på minst tre veckor jag satte på mig långbyxor och strumpor. 

3. När senast gick något upp i rök?
Det måste ha varit mina läsglasögon. En blick i spegeln visade sig att de satt uppe på huvudet – oooops! 

4. Vad fick dig nyligen att smälta?
Lilla Fijis landslag i sjumannarugby som vann guld för några dagar sedan. De grät glädjetårar samtidigt som de sjöng sin nationalsång efter matchen.

5. Vad får dig att rysa?
Negativa rysningar: småkryp som gör mig helt hysterisk. Positiva rysningar: sportsliga framgångar på fotbolls-/handbollsplanen och på Olympiastadion i Tokyo just nu. 

Det är Elisa som har uppfunnit ”Fem en fredag”.

16 kommentarer:

LillaSyster sa...

Det går bra för tjejerna nu! Hårt slit ligger förstås bakom.
Jag tror på guld!
Stackare har du haft långbyxor.... ve och fasa de kommer inte fram förrän i början av oktober här=) Från majmånad till oktober är det inte tal om långbyxor förutom då man kör med trimmern, annars kan det sluta olyckligt. (Men det handlar ju bara om en timme i taget eller så - så det räknas inte)

Geddfish ♥ sa...

Rysning, jag det kan man få även av välbehag, tänkte inte på det.
Jag går i korta byxor men på resan nu nyligen hade jag jeans pga hur man sitter på olika stolar och väntplatser. Lite hygientänk från min sida.
Fråga 1, där har du mina sympatier.

tant Hannele sa...

håller med om ettan, dessa munskydden är av plast, (fast de ser ut som papper)... och inte bra för djur och fåglar, många äter dem, fåglar fastnar i snörena, varför kan folk inte stoppa dem i sin egen ficka!?

Bokdamen sa...

Kan inte låta bli att skratta åt läsglasögonen på huvudet, det har hänt mig fast med mina vanliga som jag inte kan vara utan….kom inte på att de satt på huvudet själv;) korta byxor har jag haft vid flera tillfällen i sommar, såna där tunna eller piratbyxor och liknande, är ingen kjol eller shortsperson….fryser jag så blir det jeans.

Ditte sa...

Jätteroligt att det gått så bra för det svenska damlaget i fotboll. Såg dagens match mot Japan. Ja, en del annat också från OS bl.a simning.
Kul att läsa dina svar. Instämmer helt i nr 1 och delvis i nr. 5 och de negativa rysningarna där. Men det finns det som är värre. Positiva rysningar- Ja, de kan absolut variera .

nalta norrland sa...

Regnet det bara öser ner men icke att jag hade långbyxor på mig... jag går i mina jeansshorts och hade regnjacka, gick bra det oxå :)
OS har jag inga synpunkter på... såg att han vad han nu heter skulle kasta diskus idag, tro hur det gick?
Tänk om det är så att jag inte tänker delta i Skyltsöndag och därför kunde göra av med skyltar från Strömsund ;-)
Jo J ska fix volvon så den blir som Elin vill ha sin EPA, den ska piffas upp :D
Jag gillar fisk och har nu ätit samma lika rödspätta tre gånger i juli :D
Rysningar... tänk när nån drar så där läskigt på en tallrik eller på "svarta tavlan"... huvva.
Fick rysningar häromdan på coop - det var då jag kände att jag var coronastörd - ett gäng thailändska bärplockare hängde så nära mig när jag skulle dra kortet å betala att jag stötte till den ena med armbågen. Inte flyttade de på sig heller... det störde mig.
I alla fall så har J jobbat sedan kl 19 och han jobbar än.

Lena sa...

Håller helt med om nr 1 även om jag inte riktigt fattar det där med doping.
2:an långbyxor idag no no no! jag simmade som vanligt, vattnet var nog varmare än land men igår kom regnet hit så fick övernog med vatten ändå. De sportsliga framgångarna har jag mindre koll på men fattat att det går finfint i fotboll.
Som alltid kul att läsa dina fredagssvar! Ps spindlar på gör även mig hysterisk men de är ju inga små kryp precis.

femfemman sa...

Vilken koll du har! Rugby... vet knappt vad det är.
Heja Växjös kastare och stötare.Gillar nog friidrott mest... Äntligen dags för det !
Myggor gör mig upprörd...på gränsen till hysterisk. Mest för att jag vet vad dom kommer efter det att blodsufarna varit framme. Klåda och rivsår!
I övrigt kan jag inte se något hotfullt med småkryp!
Borttappade glasögon på huvudet! Klassiskt! Alltid lika skrattframkallande !
Ha det gott!

Lillian "sognafaret" sa...

Det er bitte små detaljer som setter følelsene i sving. God helg!

Paula Merio sa...

Gokväll! Fiji, vilket land, de verkar så hängivna, men också mycket religiösa. Sammanhållningen är det då inget fel på och jag smälte lika mycket som du när jag såg den tårögda sånginsatsen. Glädjefnatt...
Jag har längtat efter att få klä på mig lite mer, men vi hade jättevarmt idag..det hade jag inte alls räknat med så jag svettades i stan. Alla handlingar man gör i religionens namn är helt crazy om du frågar mig...
Är du rädd för småkryp? Vad händer om du hittar en spindel i badrummet?

Susjos sa...

Så kul att tjejerna vann mot Japan idag, men oj så ledsna japanskorna blev. Jag såg också att Sveriges tränare har hörapparater precis som jag, syns ju lite lättare på män om de är kortklippta!
Ja, idag var det allt lite svalare ute, och även inne, nu har täcket fått komma in igen i påslakanet inför natten, men några långbyxor har det inte blivit ännu.
Hoppas värmen kommer tillbaka!
Kram!

Ama de casa sa...

Himla kul att det har gått så bra för dom duktiga tjejerna!
Minns knappt när jag frös senast, förutom då jag tog mig genom den obligatoriska duschen för att bada i poolen i Guadalajara.
Haha! Jag har aldrig glasögonen på huvudet, tycker att dom trasslar in sig i håret. Fast jag lyckas tappa bort dom i alla fall :-D

Stefan Karlsson sa...

Ser bra ut för tjejerna. Tyvärr missar jag alla matcher p.g.a. jobb.
Är det nu i helgen medaljerna börjar ramla in?

Carita Liljendahl sa...

😂🤣 för svaret på fråga 3!
Jag kunde ha svarat samma om småkrypen på fråga 5, men kom inte på det då. Gillar inte ha kryp inomhus, inte nattfjärilar eller andra fjärilar heller. Rysningar!

Klimakteriehäxan sa...

Instämmer på punkt 1 och 5. Om försvunna glasögon: gick in i en butik och frågade om man hittat dem där inne. Expediten pekade på mitt huvud och sa: -Det är inte de där du letar efter möjligen?

Anni sa...

Rolfö! Vilken tjej!
Ja, Gerhardsson är bra han också, såklart.