måndag 5 juli 2021

Glad måndag
Vet inte hur det är för er, men jag blir alltid riktigt glad när saker och ting blir som jag vill. Och fotbolls-EM går då helt enligt ritningarna – mina ritningar alltså. Ja, bortsett från stornationer och Sverige som försvann efter åttondelsfinalerna då, men man kan ju inte få allt;-) 

Semifinal 1: England- Danmark
Att just Danmark tagit sig till semin gläder mig extra mycket efter Eriksens hjärtstillestånd i första gruppspelsmatchen mot Finland. Med liiiiite (läs: mycket) tur slår Danmark England. Men jag tror inte det… 

Semifinal 2: Italien-Spanien
Hoppas verkligen att Italien slår Spanien. Av förklarliga skäl håller min spanska granne inte alls med mig. Hon anser inte heller att Spanien spelar tråkfotboll...;-) Tycker att Italien helt otippat har spelat den roligaste och rörligaste fotbollen av alla lag i detta EM. Så himla synd bara att deras bästa (och himla snygga) spelare Spinazzola skadades svårt i matchen mot Belgien. 

Önskefinal
Innerst inne önskar jag mig en final mellan Italien och England. Å vilket lag ska vinna då? Ingen aning faktiskt. Min svengelska make bryr sig inte. Däremot tyckte min (snygga) och fotbollstokiga husläkare och jag innan EM satte igång att det var Englands tur i år. Jag menar senast England tog hem en omdiskuterad titel var ju 1966, så… 

Det är Carita som har uppfunnit ”Glad måndag”.

PS. Bilderna jag lägger upp har ingenting med inlägget att göra, men de är dagsfärska:-) DS.

14 kommentarer:

Geddfish ♥ sa...

Bilderna har väl absolut med inlägget att göra, eller hur?
Det visar ju glada barn! Glad måndag!

Resten med fotbollen går min syn och öron förbi, haha.
Go måndagskväll!

Guldkryckan sa...

Håller verkligen på Danmark där, kul att de gick vidare tycker jag.
Men England är ju ett bra lag så det blir nog svårt, men hoppas gör jag.

Nu tillönskar jag dig en fin fortsättning på kvällen Bp.

LillaSyster sa...

Nä, allt kan man ju inte få =)
Undrar vad som sägs i sandlådan?
Ha en bra kväll, nu solar det upp igen efter åskoväder..... men mitt huvud säger att det kommer mer åska =(

Susjos sa...

Lekande barn är väl underbart!
Å ja, hur går det i fotbollen? Såg när himla snygga Spinazzola haltande och knäckt lämnade planen på bår, din länk berättade varför, trist.
Tror som du att det lutar mot en final mellan England -Italien, tror du berättat tidigare att din (sv)engelske make inte är intresserad av fotboll, så han bryr sig inte om vem som vinner!

Min mans systerdotter ( tillika ägare av Mollys mamma) är halvitalienska och har bott i Rom en del i sitt liv, hon och maken sms:ar hett under matcherna, och såklart hejar hon på Italien. Hon är ett stort fan av fotbollslaget Roma, vilket var lite jobbigt när hennes dåvarande pojkvän i Italien var ett Lazio fan!
Ha det gott i värmen!

KajsaLisa sa...

Säger bara noll koll :)

Ditte sa...

Förstår att du laddar inför morgonens spel. Så roligt att Danmark är med och ska spela mot England. Och visst hoppas vi på vinst för Danmark.
Italien mot Spanien blir ju en höjdare det också. Håller helt med om att Spanien inte spelat den bästa fotbollen men kanske gör de det nu. Och då får italienarna jobba på bra.
Jag hoppas på Danmark i final. Och varför inte.
Vad gäller bilderna blir de ju vad man tar de för. Glada, i mitt fall.

femfemman sa...

Vill ju hoppas på Danmark i final. Mot Italien. Men det blir bra dom det blir!

christian sa...

Även jag blev glad...som alltid när jag ser lyckliga barn!
Vad gäller fotbollen kan jag inte påstå att det går enligt mina "ritningar" precis....de flesta lag jag gillar/håller på är puts väck, men håller med att Italien är värd vinsten i år, klart roligaste fotbollen....gärna mot Danmark som även de spelar bra fotboll...det andra är synnerligen "tråkfotbollslag"...som visserligen ger vinster men men men......

Ama de casa sa...

Håller självklart tummarna för Spanien ikväll och kommer att heja på Danmark imorgon.
Så min önskefinal är - tvärt emot din - Spanien - Danmark :-)

Fast jag säger som jag brukar säga till min engelske (walesiske) kusinman - it's only a game! Där håller du förmodligen inte med mig heller ;-)

Tony sa...

Danmark - Italien skulle sitta gott.

Klimakteriehäxan sa...

Jeaansrumpan på mamman(?) på din bild slår ut all annan info ...

Gunnel sa...

Trots mitt ointresse så hejar jag på Danmark...det är ju så nära hemmavid.....20 min med färjan. Ha en varm och skön tisdag

nalta norrland sa...

England känns som en fotbolls ⚽️ nation och borde väl vinna kanske 🤔
Men allt kan hända och jag Hejjar på Danmark 🇩🇰

Paula sa...

Jag kommenterar bara bilderna , matcherna vet jag ju inget om. Den första bilden var supergullig, snacka om att kunna kommunicera! Den andra var också fin, framför allt tjejens rumpa i thigtsen, wow, det har krävt en viss träning.