tisdag 27 juli 2021

Weekly photo challenge: Vecka 30 – ”Parkera”

Äntligen ett lätt tema att illustrera med bilder:-) Grävde faktiskt fram tre bilder ur arkivet, men det fjärde bidraget är fotat idag. Det verkar vara min ”grej” att hitta veckans ord i olika böcker. Den här gången hittade jag ordet i Sofie Sarenbrants ”Mytomanen”. 

Kreativ parkering
De mest kreativa parkeringarna har jag sett i Spanien, men exempel på dom har ju Ama redan visat. Så jag lägger upp några svenska varianter som inte är så dumma dom heller;-) Dom är faktiskt riktigt bra;-)


Fler parkeringar
Kan även berätta att jag sedan den 28 maj har parkerat mig på balkongen, så även idag. 28 grader:-) Balkongen har ni ju sett förut så den behöver jag nog inte visa upp igen. Å som ni vet är jag parkerad framför tv:n när det är större mästerskap. I år har jag avverkat EM i fotboll. Och just nu håller jag på som bäst att heja fram de svenska damlandslagen (fotboll och handboll) i pågående OS.

Sanna är uppfinnaren av detta himla roliga fototema.

Flera parkeringar hittar ni här.

12 kommentarer:

Stefan Karlsson sa...

Sannerligen imponerande segrar för våra damer. Lite sämre ställt med andra medaljhopp som försvinner i tidigt stadium.
Tyvärr blir det lite OS för mig när tiderna är mitt i natten eller under arbetstid.

femfemman sa...

Smala gränder och gator i medelhavsländer kan ge upphov till kreativa parkeringslösningar. Dock inte utan att ge medparkerare ett visst besvär att tråckla sig ut.
Långtidsparkering är inget för mig! Är alldeles för rastlös för det. Kvällsparkering framför TV är ganska återkommande. Ikväll smattrar regnet mot takfönstret.
Ha det gott!

LillaSyster sa...

Att köra kundvagn kräver ju inget körkort, men man kan undra om bilförarna har hittat sitt körkort i flingpaketet???
Du hejar fram tjejerna riktigt bra i fotbollen, jag såg en liten stund.
Ikväll får man vara inne, känns ovant har ju suttit ute hur länge som helst nu.... men nu regnar det och det behövs. Gräsmattan är brun men jag ser det som ett bevis på en bra sommar! Sarenbrants böcker är bra=)

Paula Merio sa...

En bra anledning att inte köra bil är när man känner att man inte vet var bilen börjar eller slutar. Numera finns ju hjälp att få, automatisk fickparkeringshjälp, det inte hur den funkar men känns nästa fuskigt, haha
Tycker din parkering på balkongen ändå vann matchen. Hälsar en som lärt sig hur en skeet-tävling går till och konstaterar att tråkigare publiksport finns inte!

Ditte sa...


Vilken bra tolkning av temat och med passande bilder. Gillar verkligen kreativa parkeringar men de får inte hindra andra. Parkeringen på de två första bilderna hindrar ju i princip ingen. Lite knepigare är det med parkering på bild nr.3 om någon nu hade tänkt sig ut ur garaget. Men kanske var det den här bilen som hörde hemma där och då är det ju helt ok.
Kul med temaorden som du hittar i böckerna. (Vad gäller "Mytomanen "har jag läst den. )

Idag var jag också parkerad framför teven vid fotbollsmatchen mellan Sverige och N.Z. Sverige är verkligen på hugget.
I övrigt blir det mer parkering vid simning, fri idrott och även handboll. Ja, en hel del annat också.

Men på balkongen är jag bara parkerad fram till 9.30 och efter klockan 18 eftersom det är söderläge och inte ens en markis skyddar mot solen och värmen. Men jag tittar ut då och då för att se vad som händer i kanalen och där är det ofta god underhållning som båtarna bjuder på.

Klimakteriehäxan sa...

Apropå parkeringar - läser att det finns 21 000 elsparkcyklar i Stockholm nu. Och hur de parkeras, det vet vi ju ...

Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv sa...

Då skulle jag förmodligen behöva visa mina fickparkeringar idag, något som är upplopp till familjens stora "skämt" då ingen tycker att jag är speciellt bra på saken. Jag tycker dock de överdriver speciellt då jag såg en värre i Hedemora förra veckan 🤪

Ama de casa sa...

Ooops! Sorry att jag förstörde dina planer, men jag hade åtminstone inga parkeringar från Benidorm med ;-)
Du hittade ju suveräna varianter i Sverige också, och det är betydligt svårare :-D
Konstiga moppar och himla duktigt att lyckas med att parkera så man blockerar två garage med bara en bil :-)

Nu ska jag strax parkera mig i vår helt rättparkerade bil för att söka upp nån annan parkering nån annanstans.

Snyggt tolkat!

Violen sa...

Bra tolkat! Har just läst boken men observerade inte ordet parkera. Bra att du lotsar fram de svenska lagen genom OS, hoppas du hjälper dem ända fram till medaljer.

Helén sa...

Spännande modeller på motorcyklar på de två första bilderna 😂. Att parkera sig på balkongen dessa varma dagar är inte fel men själv har jag en inglasad balkong och den blir väldigt het fram på eftermiddagen.

KajsaLisa sa...

Suck du visar upp det som kommer att bli mänsklighetens undergång. Här pratar vi om klimatkrisen som verkligen visat sig den här sommaren. Men när det finns dom som parkerar hur vansinnigt som helst, för att slippa gå några meter extra hur skall vi då kunna få folk att åka mindre bil? Inte ens orka gå tillbaka med kundvagnen.
Dina bilder är tragiska och roliga på en gång.

Lena sa...

Hehe jag tycker faktiskt att de svenska parkeringsvarianterna är nog så roliga men så är jag också halvt anarkistisk och gillar kreativt kaos. Det är något helt annan än nedskräpning.
Du sköter den litterära temajakten utmärkt och med vilken skärpa i bilderna. Hatten av för dig!