tisdag 6 juli 2021

Weekly photo challenge: Vecka 29 – ”Bädda”

Det första jag tänkte på är ordspråket ”som man bäddar får man ligga”. Sedan började jag gräva i arkivet och fick fram tre exempel som illustrerar talesättet rätt så bra, bokstavligen till och med;-) Enjoy!

Drömsommaren 2018 (för många dock en mardrömssommar) testade jag för första och sista gången att ”campa” på balkongen. Som ni ser bäddade jag ned mig i solstolen. Att bilden blev så surrealistisk beror på fotografen som inte var jag och förstärker bara verklighetsgraden av handlingen;-)

Innan man bäddar sängen kan man ju piska ren täcken och kuddar. Det är första och sista gången jag såg mattställningen användas för sängkläder.

Som man bäddar får man ligga som sagt. Istället för får kan jag räkna moln i fall jag skulle drabbas av insomningssvårigheter;-)

Sanna är uppfinnaren av detta himla roliga fototema.

Flera bidrag till temat ”bädda” hittar ni här.

18 kommentarer:

Guldkryckan sa...

Här har de tagit bort alla sådana ställningar för att piska mattor, nog inte många som använder det idag, fast jag kan ju ha fel förstås.
Har ju iallafall inte sett någon använda det sen ett avsnitt ur "goda grannar" där gubbarna kivades om rätt teknik för ändamålet ;)
Campa på balkongen är nog inget för mig heller, men nu får du ha en fortsatt fin kväll Bp.

LillaSyster sa...

Moln påslakan.... var inte de populära i slutet av 70 tal början av 80?
Jag sitter ute och njuter av den ljumma kvällen, men jag tänker sova inne. Att sova under bar himmel som vi gjorde i scouterna är jag nog klar med. Sitter här och lyssnar till sånglärkan som verkar ha fått fnatt....helt galet vad den drillar.
Snyggt tolkat! Ha det gott!

Gunnel sa...

En härlig blandning på temat bäddar. Jag visste inte att det fanns piskställningar kvar.

Klimakteriehäxan sa...

Hoppas din nattsömn inte förstörs av kvällens match (den pågår) ovsett hur du bäddat!

nalta norrland sa...

Renbäddad säng är vardagslyx, väldans skönt att lägga sig då 🥰
Jag bäddar ytterst sällan, i princip aldrig… skakar bara till och drar i ordning, vanligtvis innan jag lägger mig 😅
Idag gick det åt hel#vete för Elin då hon misslyckades katastrofalt med teoriprovet 😢🙁

Ditte sa...

Rolig tolkning! Minns när du testade att bädda ner dig på balkongen sommaren 2018. Men hade ingen minnesbild av ett foto.Nu fick jag ju se de. Och kanske visade du det då. En häftig bild med spännande effekter.
Mattställningar som här används för att piska sängkläder har jag nog bara sett hos dig. Att man vädrar den; jadå, men piska- Icke.
Visst är det så att som man bäddar får man ligga. Är supernoga med sängkläder som jag vill ska andas och gjorda i riktig bra bomullskvalité och gärna vara från det norska märket "Höie". Vad gäller att räkna moln känns det roligare att räkna än får.
Önskar dig en trevlig fotbollskväll och så här i början är ju Spanien på hugget. Hur det går? Ingen aning. Men Italien får nog lägga på ett kol.å andra sidan är det mycket kvar av matchen.

Geddfish ♥ sa...

Oj, hoppsan, en mattställning! Det var urtidslängesen jag såg en sån! Jag har nog aldrig använt mig av den heller.

Bäddning är viktig. Din balkongbäddning har jag tydligen missat, men det var en cool bild.

Det bästa som finns är renbäddat. Trevlig godnatt!

Susjos sa...

Så du sov också på balkongen den sommaren 2018, det gjorde jag också, men nåt så snyggt foto på mej har jag inte, coolt!
Snygg tolkning av temat! Räkna moln ja, kanske man ska prova det när man vaknar mitt i natten?
Italien leder just nu med 1-0 mot Spanien, både jag och maken hejar på Italien!
Ha det gott!
KRAM!

Lillian "sognafaret" sa...

Bare å legge seg og nyte natten

Freedomtravel sa...

Kul tolkning av temat! Vi sover gott i husbilslakan just nu :) När vi tvättat torkar de fort, bredvid avfuktaren i botten av båten ;)

Ama de casa sa...

Snygg tolkning! Gillar den första bilden, den säger nog mer än tusen ord, va? :-)

Stare Ström sa...

Det där bäddsetet ser mysigt ut. Säkert fina drömmar, men balkongen är inte mycket att ta till i såna lägen!

Anita-Malta sa...

En riktigt läcker bild den första! Hahaa... det är klart att du valde att campa på balkongen och inte i naturen som vanliga vanligtvis gör :) ...själv campar jag inte alls ;)

Finns de kvar dessa, vad vi som barn kallade för piskställningar? Oavsett så blev det iallafall en passande bild till temat.
Kramar från Malta!

Violen sa...

Läcker campingbild! Har aldrig campat på balkongen men väl ute i naturen och det var ingen höjdare. Skulle kunna tänka mig att bädda min säng med
molnlakan, ser svalt och fräscht ut. Vi har också en piskställning på vår tomt men den används nog aldrig. Man ska inte slå sina mattor.

KajsaLisa sa...

Första bilden var kul, man kan tänka sig att den är tagen med värmekamera.
Jag ha aldrig använt en piskställning, slängt ut mattor i snön några gånger.
Frågan är hur man skall kunna räkna molnen när man släkt ljuset, får väl köra med pannlampa :)

Paula sa...

Haha, då ligger det nära till hands att tippa på att du inte varit ute och campat så mycket? Om även balkongen var obekväm??? Jag älskar att sova i tält, fast numera vill inte ryggen vara med, den föredrar en riktig säng. Vad kul det är att vi är så olika, det är så himla givande!

Vilt og vakkert sa...

Heisann, det er lenge siden jeg sov på terrassen, men jeg har en søster som gjør det titt og ofte. Sover jo ekstra godt ute - det er jeg vant til.... i telt og rett på bakken! Nå om dagen ønsker jeg det litt mer bekvemt, faktisk! Ha fine sommerdager ;:OD)

Tomtan sa...

Har aldrig använt den ställningen. Här är det rusning som gäller