onsdag 14 juli 2021

OnsdagsmixAlltså nu är det sommar, på riktigt alltså. Å då tänker jag inte i första hand på värmen jag kan njuta av utan på alla engelska serier som tillhör sommaren. Åtminstone för mig. 

Mord i paradiset
Mord i paradiset på tv4 är inne på sin tionde säsong, och jag bara älskar den kriminalserien, trots att skådespelarna inte precis tillhör A-laget. Onsdagar klockan 21:00.

Ett fall för Vera
En deckarserie som utspelar sig i norra England, i Northumberland närmare bestämt. Även den serien är inne på sin tionde säsong, och jag har nog sett varje avsnitt. En jordnära serie med bra skådepelare som pratar en charmig dialekt som man gör i norra England. Svt 1, fredagar klockan 21. 

Morden i Midsomer
Ja, den serien är inne på sin 21:a säsong(!). Helt otroligt med tanke på att Midsomer är en fiktiv by med få invånare men hur många mord som helst. ”Suspend disbelief” är nog det enda man kan göra när man följer händelserna i Midsomer. Men jag går igång på genuina engelska miljöer, trots att även den här serien skulle må bra av bättre skådespelare. Svt1, tisdagar klockan 21. 

PS. Bilden jag lägger upp har så klart ingenting med inlägget att göra. Det fina frimärket med en whippet satt på ett kuvert med hela sju(!) bokmärken i. Avsändare: gulliga Anki. DS.

15 kommentarer:

Orsakullan som blev mamma vid 20 – Dalaliv, finporslin & pudelliv! sa...

Hehe det där är sådant sonens pappa tittar på, så när jag är där tittar jag med. Morden i Midsomer är verkligen en klassiker, vet inte ur många avsnitt jag sett :) . Helt fantastiskt med 21 säsonger!

femfemman sa...

Mord i paradiset har jag faktiskt aldrig sett. Men de andra två hör absolut till sommarens guldkorn. Är speciellt förtjust i Vera. Hon är så jordnära. Morden I Midsomer är lite konstigt ibland. Men de brittiska miljöerna är så vackra och inbjudande.

LillaSyster sa...

Omtänksamma Anki ♡ delar med sig till många bloggvänner. Gillar också morden i Midsomer

nalta norrland sa...

Morden i Midsomer YES 👍
Såg att Vera skulle börja… funderade på om det är en repris 🤔
Morden i Paradiset är ju en fullpoängare 😊
Jag ser den danska serien Den som dräper säsong 2
Sedan den svenska tv-serien Heder oxå säsong 2
För övrigt läser jag… mer nu än jag gjort tidigare i år.
🤗

Geddfish ♥ sa...

Inga serier för mig, men jag läs/lyssnar som vanligt. Min grej. Och dagen har varit njutningsfull! 30 grader!

Ditte sa...

Så många serier ser jag inte men just Mord i Paradiset ser jag gärna. "Ett fall för Vera " är en annan som jag också gillar.Morden i Midsomer har jag gett upp. Trodde alla avlidit där.
En annan serie jag gillar och kan skratta åt är "Skenet bedrar" men den sänds bara då och då.

Paula Merio sa...

"Riktiga krimserier" gillas, Mord iparadiset är för töntigt för mig, Morden i Midsomer har senaste säsongerna spårat ur, men Vera håller ännu skapligt. Hennes sätt att prata är ju för skööööönt! Har du stor abstinens nu då fussballen är över? OS är ju bakom hörnet, men hur den fotbollen står sig??

Susjos sa...

Engelska deckare är verkligen speciella, och tack vare dej så har jag kollat på Ett fall för Vera, underbar dam!
Morden i Midsomer brukar jag gilla, lite lättsamt sådär trots alla mord!

Va fint av Anki att skicka bokmärken till dej! Blogglandia är för härligt, idag träffade jag Ditte IRL! Fantastiskt roligt!!!

Ha det fint i värmen!

Susjos sa...

Bara jag igen, sommarprataren Nadim som är polis hade jag inte heller hört talas om, han hade ett väldigt fint sommarprat i alla fall ;-)

Kram i natten!

Anki sa...

Lite otippat att du gillar Mord i Paradiset ... en av mina favoritserier - polismästaren är härlig :) Ja, och Vera förstås ... gillas skarpt!
Önskar dig en fin dag! mulet här och jag är nöjd över det :)

christian sa...

"Vera" är en absolut höjdare inte minst dialekten å hennes evige "luv".... :)
"Midsummer" missar vi inte heller, ser även om en del gamla avsnitt, "mord i paradiset" har vi sett nån gång, men det är aningen för tunt å kort....

Ama de casa sa...

OM jag skulle flytta till England (vilket är högst osannolikt) så skulle jag definitivt undvika Midsomer - verkar livsfarligt! ;-)

Vilket fint fri/bokmärke! Så gulligt av Anki :-)

Klimakteriehäxan sa...

Haha, så fantastiskt! Just de tre krimserierna du nämner har jag valt att strunta i, efter att ha testat några avsnitt. Mord i paradiset var bra första säongen men tappade sen tyckte jag.

Tony sa...

Lättsam sommarkvällsunderhållning. Vera är väl den som sticker ut lite i sin story och hur den återger verkligheten, den gillar jag. Den andra två känns bara konstiga, även om jag tittar på Morden i Midsommer, men som sagt konstig lättsam saga och hjärnan kan ta semester framför tv'n.

Åke sa...

Ett fall för Vera och Morden i Midsommer får räcka och jag streemar bara. Jag vill bestämma när jag vill se på TV. Jag har alltid något annat i görningen liksom… På vinterhalvåret kan det tittas på någon annan engelsk serie då…