tisdag 13 juli 2021

Weekly photo challenge: Vecka 28 – ”Darra”

Idag var det riktigt nära att jag fick slänga in handduken, för veckans ord ”darra” är inte lätt att illustrera med bilder. En snabbtitt på synonymer.se visade att darra även betyder "huttra" respektive "skaka" och då var första fotot givet. Förvisso grävt fram ur arkivet, men ändå.

Ni som klagar över sommarvärmen med temperaturer upp till 30 grader just nu bör tänka på hur det kan se ut under vintern. Då står ni/vi ute och darrar på grund av kylan;-) 

X sätt att dö
Sedan hade jag en himla tur igen, inte första gången förresten. Började med boken ”X sätt att dö” av Stefan Arhem idag, och på sid 68 hittade jag en ”darrande hand”. Ibland har man tur:-)

Ibland gäller det att ha flyt, och det hade jag idag:-)

Det var allt för idag. Aningen futtigt kan jag tycka, men hur illustrerar man till exempel en ”darrande röst”, ”darrande fingrar” eller en ”bedarrande storm”;-)

Sanna är uppfinnaren av detta himla roliga fototema.

Flera darrande bidrag hittar ni här.

13 kommentarer:

LillaSyster sa...

Kort eller långt spelar väl ingen roll, du löste ju uppgiften - snyggt!
Hu fy för snö.

LillaSyster sa...

Yes! Diskat både före och efter =)

Ditte sa...

Heja! Jag tycker du fick till det bra. För visst var det ett knepigt ord att tolka med bilder.
Snöhögen och kylan är suverän och illustrerar ju fint detta att darra av kyla.
Sedan boken! Och en darrande hand är ju annars knepigt att få till på bild.

nalta norrland sa...

Darrar är ju ett svårt ord men Du klarade Dig riktigt bra 👍
När jag gick ut med Frost mitt på dan var det +27 i skuggan och jag darrade inte 😜
🤗

Susjos sa...

Snö!! Jag darrar bara av att se bilden, hua! Nej tacka vet jag sommaren, gärna med sol och värme, dock hann jag inte vara i solen idag, men det blir fler dagar.
Snygg tolkning!
Ha det gott!

Paula Merio sa...

Det blev en jättebra tolkning och tusen tack för snön, jag längtar efter att darra av kyla istället för hetta! Helt ljuvligt, kände mig direkt lite mindre varm...för nu är det inte kul, jag svettas inga stora mängder, det kanske är där felet ligger, när det är varmt behöver man svettas ut, tror man mår bättre då. Jag funkar inte riktigt så, det rinner aldrig svett på mig, men jag känner mig ändå kladdig och ofräsch! Ingen mysig känsla...

Ama de casa sa...

Darra var inget lätt ord, men du grejade det galant. Själv satsade jag på den bedarrade stormen :-)

Tack för svalkan du gav oss där med den första bilden :-D

femfemman sa...

En dag som denna så önskar jag mig en sval vind som kunde göra att man darrade av kyla. I övrigt önskar jag att värmen befarar och lägger sig på en temperatur på 20 grader!

Violen sa...

Är impad över att du hittade räddningen i litteraturen! "En darrande hand" hittar man inte i en text utan att vara extremt uppmärksam. Bra jobbat!

Helén sa...

Jag tyckte att du löst utmaningen bra! Det var lite skönt att se en stor snöhög och föreställa sig den bitande vinterkylan i kinderna en stund i den jobbiga värmen.

KajsaLisa sa...

Klurig utmaning men du fixade det. Den första bilden är en bra påminnelse just nu när man gnäller över värmen, man blir aldrig nöjd.

byblixtra sa...

Här var det snö mitt i sommaren. ;-)
Bilden från boken blev läcker.

Anni sa...

Blä för snöhögar!