fredag 9 juli 2021

Ingen ”Fem en fredag”

AW, det vill säga "After Work" eller "After Walk" har man ju hört talas om. Här ser ni AB - "After Boule":-)

EM-bibeln är väl tummad vid det här laget. Om två veckor börjar OS. Så OS-bibeln fick sig en läsomgång idag. Tack Aftonbladet:-)

Så beroende jag/vi är av de olika utmaningarna, som idag Elisas ”Fem en fredag”. Det blev inga frågor idag, då stackarn fick avbryta sin semester på grund av regeringskrisen som nu är över och resulterade i precis ingenting. Totalt bortkastad tid och energi… 

Könsbetingat
Då passar jag på att diskutera en sak med er, nämligen en kommentar av Christian till det här inlägget. 

- Har visserligen sett så gott som alla matcher men inte lagt märke till varken klädstil eller utseende...kan det vara könsbetingat tro?!? :) 

Samtidigt som Boris Becker, den före detta tyska tennisspelaren kritiserades skarpt för den här kommentaren.

Vad är det för fel på folk som blir upprörd över en sådan lättsam kommentar???? 

Test #1
Ingen idé att testa mina ”synpunkter” om fotbollsspelarnas utseende och klädsel på maken, då han inte följer EM. Men jag lovar er att han älskar höjdhopp för damer och då lätt kan kommentera ”God, she’s good looking, look at her long legs.”

Å vad är det för fel på det? Varför kan man inte säga att någon av det motsatta könet är snygg, vacker eller ser bra ut. Å varför bara yttra synpunkter på det motsatta könet? Kan man inte ge en komplimang även till en person av det egna könet?! 

Test #2
Testade mina iakttagelser även på min fotbollstokiga husläkare. Han menade att det var så himla typiskt mig att lägga märke till utseende, frisyrer, tatueringar, ringar, dojor med mera samtidigt som jag följer matcherna. Han tyckte att jag helt enkelt var "yrkesskadad", hade en observationsförmåga på detaljnivå som få andra och borde jobba som krönikör. Hahaha, vi har känt varandra i minst 20 år:-) 

Vad tycker ni?
Är det okej eller inte att ta upp olika personers utseende med mera? Tycker ni att det är kränkande, när man säger att någon är snygg eller att en tatuering är ful? Ser fram emot era åsikter. 

PS. Bilderna har som så många gånger förr ingenting med inlägget att göra, men de är dagsfärska. DS.

11 kommentarer:

Geddfish ♥ sa...

Först kan jag berätta att jag har rena pöbeln utanför min balkong. Det handlar inte om människor som vårdar sina cruisingbilar utan det är ett avskum. Poliserna har fullt upp med att rensa och bötfälla.

Tråkigt att inte få svara på fem frågor, men det är snart fredag igen!
Jag tycker gott att man kan ge en komplimang till någon, vare sig det är det ena eller det andra könet. Rätt ska vara rätt.
Trevlig kväll!

Klimakteriehäxan sa...

Klat man måste få säga att man tycker nån är vacker om man tycker det. Helt oberoende av kön. Det blir krångligare om man tycker att nån är skitful ...

Susjos sa...

Såklart kan man ge komplimanger till vem som helst, gillar verkligen dina iakttagelser nu under EM, men när jag läser länken om Boris Becker där han som expertkommentator i TV kommenterar en snygg kvinna och en snygg huvuddomare vid nåt annat tillfälle, det har ju inget med tennisen att göra, och jag tänker tvärtom, skulle en kvinnlig expertkommentator kommentera en tennisstjärnas snygga man på läktaren så skulle det inte "falla i god jord" eller vad man nu säger. Så nej, utseenden på vem som helst tycker jag inte att sportkommentatorer ska prata om, de ska prata om sporten. :-)
Trist med ingen "fem en fredag" i dag, men vi överlever väl!
Ha det gott!

Ditte sa...

AB går ju utmärkt. Och trevligt verkar de ju ha.
Vad gäller test 1 så är det väl självklart, tycker jag, att man kan kommentera det egna könet och ge komplimanger.
Vad som är kränkande för en person är det kanske inte för en annan. Men är man expertkommentator på radio/tv tycker jag nog det är sporten man ska kommentera och ha fokus på.
Vad man som privatperson anser funderar jag inte så mycket på.

Paula Merio sa...

Man kan ju inte ignorera att vi alla ser olika ut, och att vi alla gillar olika. Självklart ska man kunna ge komplimanger, men, när man inte tycker om något/någon så kan man ju hålla lite tyst om det, det finns ju många som blir sårade. Jag är uppvuxen i ett land där man inte brukar lämna några lovord överhuvudtaget, det tog mig tjugo år att lära mig ge någon komplimanger här i Sverige!

femfemman sa...

Klart man får titta och tycka. Fast kanske inte alltför negativt om utseendet. Offentligt.

Däremot kan man tycka vad man vill om kroppsmålningar. För egen del så tycker jag att långa naglar med olika målningar på är skitfult. Mina ögon hamnar lätt på sådana.

Mindre tatueringar är ok, heltäckande förskräckliga.

Vilket jag förstås får tycka. Liksom du får tycka att en del unga män är speciellt vackra och din make får gilla långa smala ben.

Ha det gott!

Ama de casa sa...

Jag är mest imponerad över att du hinner lägga märke till alla detaljer hos spelarna samtidigt som du lägger märke till alla detaljer i spelet. Simultanförmåga på hög nivå!

Visst får man tycka att folk är snygga och ge komplimanger för det. Åt andra hållet är det inte OK om du frågar mig. Och det gjorde du ju :-)

Tony sa...

Jag anser nog att man inte behöver säga allt man tycker och tänker. Om du sitter hemma med din man är det väl okej att säga det, men kanske inte mer officiellt. Positiva omdömen och komplimanger är väl bra om de sägs på rätt sätt. Det negativa bör man nog bara tänka, det är ju bara din åsikt men sägs den kan den trycka ned och skada den som får den, men även andra som hör eller läser den.

christian sa...

"After boule" låter kul, det blir väl snart "after em" för dig kan jag tro....
Håller helt med din huskläkare å har ju nämnt din förmåga att se detaljer några gånger också så...
Inga som helst problem med att kommentera utseende, som "gubbe" gläds jag över snygga idrottstjejer å lämnar även kommentarer när någon inte passar in i min smak å mitt tycke, till stort förtret för min fru, men när det gäller herrfotboll håller det sig i gränser....ja, det skulle vara frisyrer å tatueringar då som jag kan reta mig på!

Guldkryckan sa...

"After boule" tycker jag verkar trivsammare än "After work".
Först lite roligt och spännande innan aktiviteterna efteråt tar vid, inte fel alls.

Den sista lättkränkta människan är inte född ännu, tycker också det gått lite för långt ibland, snart får man väl inte berömma folk för sitt utseende alls.


Ha det fint BP.

nalta norrland sa...

Positiv feedback och komplimanger är okey men att säga så högt att personen det gäller hör att hen är fet eller ful ;-) nej absolut inte, jag ogillar långa målade naglar i matsammanhang liksom när matansvarig plockar med håret, fingrar i ansiktet och så vidare.
Tror det är vanligare att damer blir kommenterade i sportsammanhang.
After Boule låter inte fel :)