måndag 19 juli 2021

Glad måndag

Dagens glada "fynd". Borde kanske ha sparat bilden till Skyltsöndag, men jag tyckte den passade så bra till Glad måndag.


Jamen visst – den här måndagen var glad den också:-) Gissar att nästan alla nollåttor var glada idag då temperaturen stannade vid 23 grader. Ja, egentligen började det hela igår kväll med en tämligen grå himmel och ett litet regnstänk som var över på fem minuter. 

Första badet
Vad som däremot inte var över var temperaturfallet. Vid klockan 23 hade 28 grader sjunkit till kalla 14,9 grader, och jag tog mitt första bad (i badkaret alltså) sedan den 28 maj. Frös som en hund. Inte att jag vet hur hundar fryser men ändå;-)

Sommargodis
Vid det här laget vet ni ju att jag inte gillar sötsaker. Men dessa baby plommontomater med flingsalt ”rakt ur asken” är det bästa sommargodis jag hittat – mums helt enkelt.

"Antisex sängar"
Måste bara dela med mig av Aftonbladets reportage om så kallade antisex sängar i OS-byn i Tokyo. Hoppas ni också roas av det senaste greppet att motverka spridningen av Covid-19 under OS som absolut inte borde ha gått av stapeln med tanke på covidläget i Japans huvudstad.

Det är Carita som har uppfunnit ”Glad måndag”.

14 kommentarer:

Ditte sa...

Visst är det en glad måndag! Vi har ju haftmellan 23-24 grader på Höga kusten och det var perfekt. Och strålande sol. Ska man orka göra och uppleva saker så är det en perfekt temperatur.
Tycker du hittat roliga bilder att förgylla måndagen med. Som komplement till det fina vädret alltså.
Tomater med flingsalt gillas här också. Jag äter gärna också vattenmelon med lite flingsalt på.
Skrattade gott åt antisexsängarna gjorda av papp.
Ja, vad gäller OS i Tokyo kan man ju verkligen undra...

LillaSyster sa...

Håller med dig, tomaterna är hur söta och goda som helst, vet inte hur många förpackningar vi satt i oss i väntan på att våra egna ska mogna. ( har inte testat med flingsalt)
Har du haft så kallt.... tror inte att vi haft det. Men det var lite svalare i morse när jag kom ut. Bra budskap på tröjan.

Geddfish ♥ sa...

Håller med, jag har också haft en glad måndag. Lagom varmt och skönt, mycket balkonghäng och cykling.

Anti-sex-sängar, ja jag kan förstå det, skrattade gott. Sängar av kartong, de brister lätt.

Dessa plommontomater bara älskar jag! Har köpt många såna. Dock utan flingsalt.

femfemman sa...

Inga bekväma sängar! Vilket väl man skulle behöva om man ska sova gott...
Nä, man har nog öppnat upp lite väl tidigt.
Plommontomater! Gott! Köpte små spänner med plommontomater i vintras. Intecså bra miljötänkande...de kom från Marocko. Men goda var dom!
Stoppade ner några delade marockanska tomater i såjord. Efter några veckor växte det upp små tomatplantor.
Numera är plantorna jättestora och finns i vårt lilla växthus. Små omogna plommontomater växer sig allt större. Ska bli spännande att känna om de smakar lika bra sim modertomaterna!
Frös faktiskt igår kväll också. I skuggan utomhus. Hjälpte att gå inomhus.
Ha det gott !!

nalta norrland sa...

Yes läste AB om antisex sängar och att OS deltagarna säger typ att ALLT händer under ett OS och typ alla har sex på nått vis, sängar hörs vara oviktiga 🤪
Jag fattar inte att OS blir av med tanke på att redan nu innan det ens börjat så ökar smittspridning och fler blir sjuka i covid19 🦠
Tomater och salt 🍅 + 🧂 passar väldans bra ihop 😋
Klimatförändringarna och höga temperaturer må så vara, men just nu har vi +10 och det känns höstligt 🍃 fördelen med blåsväder är att det är myggfritt 🦟
ICA hade inte surströmming så jag ska kolla Coop imorgon 🐟
🤗

Klimakteriehäxan sa...

Blev förstås tvungen att kolla sängreportaget ... men 200 kilo - herregud, de klarar ju tre maratonlöpare!
Skämt åsido: det blir intressant (eller nåt) att se hur covidresultatet blir på OS. Tippar olympiskt rekord hur som helst.

Susjos sa...

Precis som du så älskar jag dessa tomater på ICA, köper alltid två paket och får dem lite billigare, mumsigt som godis!

Det är faktiskt lite skönt med svalare väder nu, men det tycker inte du, som får bada för att få upp värmen, nåja, det får gärna vara lite varmare på kvällarna, allra helst när vi snart kan åka upp till stugan, då vill man ha varma sköna sommarkvällar!

Var också tvungen att läsa artikeln om sängarna, ja jösses, kartongsängar, sex blir det nog i alla fall ;-D

Ha det gott!

Paula Merio sa...

Mmm mycket kul här. Jag hade inte läst om sängarna så jag fattade först inte vad den stackars sängen hade emot sex...sen läste jag Dittes kommentar att den var gjord av papp, haha
Jag gillar både plommon- och kvisttomater. Funkar bra med flingsalt, men när jag äter tomat som pålägg på frukostmackan så ska det vara citronpeppar och skivad vitlök åsså...fem minuter kvar av glada måndagen! Och visst har jag njutit av temperatursänkningen!

nalta norrland sa...

Du FÅR spamma mig 😁
Jag har läst och jag har alla Emma Sköld böckerna i min bokhylla 📚
Och jo jag har ju lyckats köpa två Skyddsängeln så hojta om Du vill ha en bok hem i postlådan 😃
Jag kan oxå tycka synd immun fasters grannar 😝 och med tanke på min fasters barnbarn borde jag kanske köpa filéer 😉 men nej jag köper så klart hel strömmingen för de ska få originalet ☝️
Har mått skit halva natten, vaken sedan strax före kl 4 och har börjat läsa Emelie Schepp Nio liv.
Min läkare - som så klart har semester - sa att jag skulle höra av mig om det blev värre… nu är det inte värre utan rätt konstant och det är tillräckligt 😞 men jag orkar inte försöka förklara och jag ogillar tillfällighets läkare 🙁 så jag hoppas jag slipper ta kontakt med sjukvården före mitten av augusti, men det är jäkligt jobbigt detta illamående 🤢 och kräkningar 🤮 ihop med kramp och magvärk.
🤗

Ama de casa sa...

Gillar budskapet på tröjan :-D

Här hänger temperaturen envist kvar på dryga 30 grader på dagarna. För varmt i mitt tycke.

Småtomater äter jag mängder av också, fast utan flingsalt. Dom är ju så himla goda! Men en och annan sötsak slinker också ned :-)

OS borde verkligen ha ställts in!

Malena Beijer sa...

Håller med, gillar inte temperaturfallet. Men meteorologen på tv sa att det bara är en "värmepaus". Håller tummarna! Och i morgon börjar ju OS-turneringen för sveriges fotbollsdamer, så ´lite plåster på såren.

Klara går på teknisk design med flyginriktning. Och tänker bli lärare i matte, fysik och teknik för högstadiet/gymnasiet.

Anni sa...

Tackolov för temperaturfallet! Det blev nästan drägligt att vara i butiken efter att ha stått i bastuvärme. Ja, det är varmare i den stillastående luften inne i butiken än det är på gatan utanför. Kunderna flydde ut, men jag fick minsann stå kvar. SÅ svettigt!
Här kom det dessutom ett rätt rejält regn på söndagskvällen, det var trädgården glad för.

Men du, den där sängen kan man ju inte sova gott i? Vilket påhitt! Inte behöver man ha en säng för att ha sex? Eller är japaner så låsta?

Om småtomater tycker jag också och tröjan håller jag med om nu när jag äntligen har några lediga dagar.

Guldkryckan sa...

Lagom värme är ju bäst, så sant som det är sagt.
Lagom kyla likaså ;)
Japan där ja, damlandslaget vann ju idag en stor seger över USA.
Helt underbart ju, ska bli kul att se invigningen.

Ha det bäst Bp.

Carita Liljendahl sa...

Det var en skojig t-shirt!
Tack för länken och för att du är med i Glad måndag!